Grillede kalkunlår, nye kartofler, asparges og rucolasalat

DSC_7197Ovngrillede kalkunlår, det kan man altså godt selvom det er sommer og man burde grille dem?  Hvis nu det stormer en halv pelikan og man ikke gider optændingscirkuset og hvis nu ovnen alligevel er varm, fordi man lige har bagt nektarintærte??

Sådan gik det med lørdagens kalkunlår. Kalkunlår er den lækreste spise, også selvom man indimellem kan få dem virkeligt billigt i supermarkedet.

Jeg lavede den lækreste lørdagsmenu med de kalkunlår. Klart en menu du kan lave med meget få armbevægelser og anstrengelser. Kunsten bliver for dig at opdrive kalkunlårene? Det er sjældent de kan fås i butikkerne, ja hvorfor forstår jeg ej?

Håber det lykkes for dig – du får opskriften lige her:

DSC_7185Sprøde ovngrillede  kalkunlår, nye kartofler, hollandaisesauce, nye grønne asparges og en lækker rucolasalat med forårsløg og tranebær.

Grillede kalkunlår, nye kartofler, asparges og rucolasalat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grillede kalkunlår, nye kartofler, asparges og rucolasalat
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 store kalkunlår.
  • 2-3 spsk. olie
  • Salt/peber (krydr godt)
  • 1½ kilo nye skrabede kartofler
  • Hollandaisesauce (færdiglavet eller hjemmelavet, hvis du selv kan?)
  • 1 bundt grønne asparges.
  • Ruccolasalat:
  • 1 bakke blandet ruccola
  • 1 bundt forårsløg
  • 1-2 håndfulde tranebær.
Sådan gør du:
  1. Gnid kalkunlårene med olie, salt og rigeligt peber.
  2. Sæt kalkunlårene i ovnen 1-1½ time v. 175 grader varmluft eller på grill i ca. 45 min vil jeg tro?.
  3. Skrab og kog de nye kartofler, så de er færdige når kalkunlårene er færdige.
  4. Rucolasalat: Skyl salatbladene. Drys med forårsløg i skiver og drys med tranebær. Tilbered hollandaisesauce og kog grønne asparges 3-4 minutter i mikrobølgeovnen (så bevarer de mest smag og struktur. Tilsæt kun 1 spsk. vand.)
  5. Kalkunlårene er færdige når de er sprøde og gyldne. De må gerne vendes undervejs.

DSC_7152DSC_7181

Så er der faktisk allerede serveret.

Sikke en lækker sommermenu, også selvom den var ultralet at lave. DSC_7190Den lækre grønne ruccolasalat smagte forfriskende og lækkert til det sprøde kalkunlår. Der behøvedes ikke dressing. Kombination af forårsløg og tranebær gjorde, at smagsløgene blev rigeligt stimuleret. DSC_7191Jeg elsker elsker elsker denne årstid hvor man kan købe nye grønne asparges og hvor de er til at betale. Skønt med en årstid hvor man kan servere det lækreste grønt på 2 minutter 🙂DSC_7196

Mine teenagere (og gemal) var ellevilde og det gør vi altså snart igen, altså tilbereder kalkunlår på den måde. De er jo billige og supernemme at tilberede, men husk at krydr godt, for kalkunkød er i sig selv meget fersk i smagen. Jeg tænker også at denne ret er rimeligt fedtfattig (hvis man altså fratrækker det sprøde kalkunskind?DSC_7178Jeg tænker også, at du da sagtens kan grille kalkunlårene på din udendørsgrill? Jeg tænker de skal have 60 minutter ved inddirekte varme eller deromkring?DSC_7197

Jeg iler til køjs, en ny dag venter forude i morgen. 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar