Grillede marinerede koteletter med gulerodstzatziki og bagte kartofler

  • grillede marinerede svinekoteletter

DSC_4704 Grillede marinerede koteletter

Det er sommer, det er sol og det er søndag…..Nåeh nej men næsten? 🙂

Forår, ferie, sol og grill? Hvem har ikke grillet i dag? Alle i hele verden, bare ikke os. Vi lod ovnen grille kyllingen, men i stedet skal du høre om en menu vi spiste for et par uger siden og som egner sig helt perfekt til sol, sommer og grill. Hvad siger du til:

Grillede marinerede koteletter med gulerodstzatziki og bagte kartofler?

En nem og lækker sommer-grill-menu. Jeg stegte koteletterne på min grillpande (for den dag var vejret efterårsagtigt), men du bruger jo bare din udendørsgrill, hvis du synes bedre om det. 😉

Du skal bruge: 

En pakke marinerede koteletter

2-3 bagekartofler pr. mand

Gulerodstzatziki:

1 kilo gulerødder, 2 dl. creme fraiche, 3-4 fed hvidløgDSC_4703

Varm panden eller grillen op til glohed.

Du kan jo sagtens marinere dine koteletter selv, med din yndlingsmarinade. Jeg lod mig i inspirere i køledisken og valgte disse hvidløg/rosmarinmarinerede koteletter.
DSC_4695 Steg koteletterne 3-4 minutter på hver side.DSC_4699 grillede marinerede koteletterDSC_4706 grillede marinerede koteletterLad koteletterne hvile 5 minutter inden servering – tildækket med stanniol.DSC_4705 grillede marinerede svinekoteletter

Jeg stegte et bjerg koteletter.
DSC_4711 grillede marinerede svinekoteletterSådan laver du nemmest hurtige bagte kartofler: 

Skær kryds i kartoflerne og “kog” dem 8-10 minutter i mikrobølgeovnen, gerne i et fad tildækket med et plasticlåg.. Prik i dem for at se om de har fået nok.

Gulerodstzatziki: Jeg skriver et selvstændigt indlæg om den lækre tzatziki snarest, men den korte version kommer her: riv 1 kilo gulerødder fint, bland med 2 dl. creme fraiche eller skyr og 3-4 fed hvidløg og salt og peber. Nemt ikke? Den bliver VIRKELIG lækker den tzatziki.

Hov, vi spiste jo også lidt smørristede majs til? Nå ja, sønnikke ristede en dåse majs i en gryde med lidt smør og salt. Passede perfekt faktisk, til den lette sommergrill-menu

Så er der serveret.

Mad til særligt travle mennesker eller til mennesker der bare ikke rigtigt gider bruge tid på at lave mad, når solen brager ned udenfor.

God påske til dig fortsat 🙂

P.S.: Det går bedre med min mor. Hun har været oprejst 4 gange i dag. #wuhuDSC_4712

Mere inspiration

Læg en kommentar