Grillede mørbradbøffer og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner

  • Grillede mørbrad og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner

Grillede mørbrad Altså bare fordi det er onsdag, hverdag, en lang kursusdag og alle er trætte, så bliver vi jo sultne alligevel, ikke? Og selvom det blæser en halv pelikan, og faktisk er ret koldt, så kan man jo stadigvæk godt grille og lege sommer, ikke?

Faktisk er det ret lunt omkring varmelegemerne på en grill, så fryser du, kan jeg anbefale dig at tænde op i din grill. Man kan nemlig varme fingrene på den! 🙂

Spøg til side. Ikke noget af grine af – efterår er dødsensalvorligt jo.

DSC_7474Her et tip om en nem og lækker hverdagsgrillmenu, der sagtens også vil kunne tilberedes indendørs, hvis du foretrækker det.

På matriklen blev der i dag serveret:

Grillede mørbradbøffer og et lækkert kartoffelfad bestående af kartofler, rødløg, peberfrugt, pinje- og solsikkekerner.

Vi dyppede i brik-whiskysauce blandet op med fløde. Uha – ja sikke en syndig omgang – og hvad er det nu for noget halvfabrikata at servere?DSC_7461Lækre kartofler! Mørbradbøfferne er der jo ikke så meget nyt i, men de blev købt og kom på grillen, fordi de var sat ned på dato. Vi fik 2 mørbradbøffer pr. mand og 2 stk. kostede kun en 10’er. Et fund for de penge! Mørbradbøfferne tager  5-6 minutter på grillen. Næsten hurtigere end en grillpølse 😉DSC_7469Er du klar til opskriften?

Grillede mørbradbøffer og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Grillede mørbradbøffer og et lækkert kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 8 mørbradbøffer (købt færdigudskårede eller skær en mørbrad op, afpuds og bank bøfferne flade med håndroden)
  • Kartoffelfad
  • 2 kilo vaskede kartofler
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 3 rødløg i både
  • 50-100 gram pinjekerner
  • 100 gram solsikkekerner
  • ½ dl olie
  • Salt, hvidløgspeber
  • Tilbehør: whiskysauce og gerne grøn salat
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Vask kartoflerne og skær dem i små tern
  3. Hæld kartoflerne i et aluminiumsfad - eller andet slipletfad
  4. Skær rødløg og peberfrugt i både/strimler og bland med kartoflerne.
  5. Drys med salt/peber og hæld olien ved.
  6. Drys med pinje- og solsikkekerner på toppen.
  7. Vend godt rundt
  8. Steg kartoffelfadet i ovnen i ca. 30 minutter v. 225 grader varmluft. Vend ofte, så kartoflerne kan blive sprøde på alle sider
  9. Grillede mørbrad:
  10. Tænd/tænd op i grillen
  11. Pensl mørbradbøfferne med olie og drys med krydderier
  12. Grill 3-4 minutter på hver side ved indirekte varme.
  13. Servér bøfferne rygende varme (få det til at passe med kartoflerne)
  14. Lav en hurtig grøn salat til og varm whiskysaucen (vi brugte brik-sauce fra Karoline - fy skamme - men den var fin, mild og blid i smagen efter at være rørt op med fløde

Grillede mørbrad og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekernerJeg er helt vild med et godt krydret kartoffelfad, hvor kartoflerne sprødsteger i rigeligt olie, og især, som dette, hvor rødløg og peberfrugt afgiver god “stegt” smag til kartoflerne. Det smager lækkert med solsikke- og pinjekerner i sådan et kartoffelfad. Kernerne bliver SÅ sprøde og overraskende lækre! Prøv det 🙂

Foruden salt bruger jeg jo min favoritpeber, nemlig hvidløgspeber fra Santa Maria. Lækker mild peberblanding. Prøv også den 🙂
DSC_7465Hov, og så fangede du mig i at tilberede færdigsauce? Sikke en redelighed! Jo, indrømmet, der er også hverdage i mit køkken og en anelse overoptimistisk var det vist både at lave kød og kartofler fra bunden og så lige trylle en whiskysauce fra bunden selv også. Det blev en købeén – og den var fin!DSC_7467 Karolines whiskysauce er ret krydret/stærk i smagen, så jeg “fortyndede” den med 2½ dl. kaffefløde og jævnede med lys saucejævner. Der var rigeligt sauce – men for filan hvor går der altså også meget sauce til, med to teenagere og en gemal i huset 😉
DSC_7468Mørbradbøfferne var jo altså bare en almindelig mørbrad skåret ud i bøffer. Jeg ville ALDRIG have givet 20 kroner for to små ubetydelige bøffer, så havde jeg foretrukket at skære mine egne ud, af en hel mørbrad. 10 kroner for to stk. bøffer var ok. Så gider jeg godt være med.
DSC_7471Olie på bøfferne og et krydderidrys. Vupti. Klar til grill!
DSC_7473Nogle ville sige at det var bindegalt at tænde grillen, for så få og tynde stykker kød? Jeg ville sige at det da er en brandgod (og varm) ide, især hvis man har en gasgrill. Tænd den da for hulen, selv på travle hverdage. Alene grillduften gør dig i et fantastisk godt sommerhumør. Det dufter jo at sol, sommer og rigeligt terrassetid. 
DSC_7476 Kartoffelfadet blev lækkert sprødt efter at være blevet rodet rundt i 3-4 gange undervejs. Grillede mørbrad og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner Totalt mør og lækker grillet mørbradbøf – og whiskysauce-skyen kan du netop skimte i baggrunden. Alt er som det skal være. Grillede mørbrad og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner….og hvad er der så genialt ved de kartofler? Altså løgene, peberfrugten og pinjekernerne.! Det smagte fantastisk i køn forening! 🙂

Øj hvor sad vi alle og skrabede bunden af fadet, for at finde det der var allermest sprødstegt. Lækkert! Sønnike har ovenikøbet forhåndsreserveret resterne, til skoledagen i morgen. Det er skiseme en rigtig god anbefaling. 🙂
Grillede mørbrad og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner

og saucen? Tro det eller lad være. Familien på 4 fik næsten spist 7½ dl. sauce.

Skal vi ikke bare sige, at en hel del af det svandt ind og fordampede undervejs? Måske saucen blev spist af det fæle store sauce-monster? Måske det samme som også spiser højrefodsstrømperne under vask?Grillede mørbrad og kartoffelfad med rødløg, peberfrugt og pinjekerner En lækker onsdagsmenu – uden det store hanky-panky. Retten kræver ikke stort kørekort i hverken køkken eller udegrillkøkken, så spring bare på.

Rigtig god fornøjelse med din grillmenu – lavet på udendørsgrill eller indendørs-alternativer. Du bestemmer 🙂

Velbekomme til dig DSC_7491

Mere inspiration

Læg en kommentar