Grillede spareribs og smørgrillede kartofler

DSC_6759

Altså hvis man nu laver spareribs og køber sig til færdigmarinerede spareribs fra Jensen, bliver man så buh’et ud på sin madblog?

Det gør man jo nok, men jeg vover pelsen.

Når man er hjemme klokken 18.00, må der springes over hvor gærdet er lavest. Indrømmet, det var min gemal der havde forkøbt sig i en xl-bakke spareribs fra Jensen. Mig? Altså jeg leger jo bare gerne med min nye grill!  Sønnike er også TOTALT vild med spareribs – og en storsulten teenagedreng kan INGEN mor i verden stå for. Jeg lagde glad og gerne de spareribs på grillen 🙂

DSC_6760

Det blev til 1,5 kilo spareribs i dag – jep med færdig marinade und alles – men halløj i skuret hvor de smagte godt alligevel!

Inden jeg bringer anvisningerne på de nemme letkøbte spareribs, så iler jeg med at bringe dig opskriften på en marinade du snildt kan påsmøre dine spareribs, hvis du altså har tid til at tilberede en omgang helt fra bunden.

Marinade til spareribs:

1 dl. sur/sød chilisauce

1 dl. ketchup

4 spsk. Muscovadosirup

3 fed pressede hvidløg

1 spsk. tørret paprika

Peber/salt

1 spsk. Tandoorikrydderi (indisk – havde tilfældigvis det på lager. Tænker du kan bruge barbecuekrydderi eller andet du foretrækker/har på krydderihylden?)

DSC_6765

Til de hurtige Jensen spareribs lavede vi smørgrillede kartofler og du får opskrift på hele baduljen her:

DSC_6762

Grillede spareribs og smørgrillede kartofler
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Grillede spareribs og smørgrillede kartofler
Forfatter:
: Dagens ret
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
  • 1,5 kilo spareribs (færdigmarinerede, eller ferske du selv koger og marinerer - opskrift på marinade kan ses ovenfor)
  • 1,5 kilo kartofler
  • 10 gram smeltet smør
  • Groft salt
  • Tilbehør: f.eks. coleslaw eller gulerodssalat serveret med en kold hvid dressing eller bearnaisesauce til
Sådan gør du:
  1. Vask og rens kartoflerne. Lad gerne skrællen blive på, hvis det er rimeligt nye kartofler.
  2. Dampkog kartoflerne i mikrobølgeovnen. Jeg lagde kartoflerne i et tærtefad med et mikrobølgeovns låg henover - kogetid 10 minutter.
  3. Når kartoflerne er færdigkogte vender du kartoflerne i smeltet smør og drysser med salt. Grill herefter kartoflerne i et alu-fad i ca. 20 minutter (vendes undervejs)
  4. Spareribsene tilberedes efter anvisningerne på pakken. De fik ca. 20 minutter og blev vendt undervejs
  5. Vi spiste gulerodssalat og bearnaisesauce til.

DSC_6757DSC_6758

Jeg er jo helt forliebt i mit grill-stegenet, som du kan se her. Jeg har købt det for 30 kr i Bauhaus og jeg har allerede brugt det mange gange. Det betyder at jeg nemmere kan grille grøntsager og olierede råvarer, der ellers nemt vil hænge slemt i risten. Det er ikke en ekstra rist, men et tyndt bøjeligt net. Kødet får alligevel fine grillstriber og det letter rengøringsarbejdet betydeligt efter endt “grillning”.

DSC_6767 Min energi er nemlig altid brugt totalt op når vi HAR spist, og det er fedt at sleppe for at bakse alt for længe med en beskidt grillrist. Indrømmet. Sukkermarinaden hang i idag, selv i grillnettet, men jeg gruer for hvordan grillristen havde set ud uden grillnet. Been there, done that. Det var et mareridt, da vi sidst lavede spareribs på vores kulgrill!

En nem grillmenu, på en sen og travl hverdag. Ja ja, jeg burde da have lavet spareribs selv fra bunden, men det bliver en anden gang. Heldigvis har vi jo helt styr på hvordan vi laver marinaden – når vi ellers gider og orker engang 😉

En fornem servering – når man tænker på at hverdagen har ramt med sene dage. Elsker min grill. Den betyder, at jeg kan trække sommerferiens grillfornøjelser med ind i hverdagslivet. Bare det at stå på fortrappen og dufte grilldufte bringer jo én i en helt særlig afslappet ferieagtig stemning. Det er skønt at grille – og fred være med at vi engang imellem springer over hvor grillgærdet er lavest. 
DSC_6761

Grillpølser har vi dog endnu ikke grillet endnu, hvad sker der lige for det? Ej altså, grillamatører! 🙂

NÅ men du spørger jo nok dig selv lige nu om, hvad nyt der så egentlig var i dette indlæg? At tilberede færdigkøbte spareribs er jo ikke raketvidenskab og ikke noget du behøver anvisninger på. NÅ men du lærte jo at smørgrille kartofler og dampkoge kartofler i en mikro – på lynmetoden 🙂

P.S: Det er faktisk genialt at dampkoge kartofler (og grønt) i en mikrobølgeovn, for smag og struktur bevares. Grøntsagerne koger ikke ud og du hælder heller ikke de sunde vitaminer ud med kogevandet.

Dagens grillfidus fra mig til dig 🙂
DSC_6768Alt vel her, dag 2 i hamsterhjulet. Jeg er på vej til at blive godt kørende igen – så alt tyder på at det går til levesiden! Man KAN overleve en jobopstart – selv efter 4 ugers ferie! 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar