Grillede steaks med grillet peberfrugt, sesamkartofler og bagte løg

DSC_9608

Med til mit nye liv på et nyt bibliotek hører også nu……..LØRDAGSVAGTER! Har du nogensinde været på et bibliotek en lørdag? Jep. Måske tror du der er tyst og gabende tomt, måske ligefrem kedeligt? Tro endeligt om så. Lørdagsvagter på et bibliotek er vanvittigt hidsigt travle, fyldt med søde, spørgende lånere i hobetal. Skønt.

Sådan en lørdagsvagt har jeg haft i dag. Udnyttet max. til sidste hjerneressource. Jeg må indrømme, at jeg har udsolgt efter sådan en lørdagsvagt og det meste af dagen er gået når den er slut. Jeg skyndte mig hjem, snuppede en time med den gode bog og satte min lid til at den lette lækre lørdagsmenu ville kunne laves uden de store armbevægelser. Heldigvis havde manden skrællet kartofler.

DSC_9595

Dagens menu var grillede steaks med grillet peberfrugt, hertil bagte løg og sesamkartofler.

Det skal du bruge:

Sesamkartofler:

2 kilo skrællede eller skrabede kartofler. ½ dl. olie. Sesamkartofler, salt, hvidløgspeber.

4 tykstegssteaks/minutsteaks.

1 gul peberfrugt.

Bagte løg:

6-7 blandede løg.

Nem og enkel menu og en ultralet indkøbsseddel 😉

Sådan laver du lørdagsmenuen med grillede steaks:

Skræl/skrab kartoflerne og læg dem i et aluminiumsfad. Er det store kartofler, så skær gerne kartoflerne i 4 store grove pommes frites-stave. Vores kartofler var småVend kartoflerne i olie og drys med salt og peber. Sæt kartoffelfadet i ovnen og steg 1 time ved 175 grader varmluft.

Gør løgene klar imens. Det er nemme bagte løg! Bag dem med skræl på en halv time. 
DSC_9577
Ja man må sige, at det er en lørdagsmenu uden de store armbevægelser.

Nu er det tid til at klargøre steaksene. Jeg købte billige vakuumpakkede steaks i Føtex, og big surprise! De var superlækre! 15 kr stykket. Jeg skulle vist have købt nogle flere. 😉DSC_9583 DSC_9587

Har du en grillpande, så steg endelig dine bøffer på den. Fyr godt op for temperaturen inden du lægger bøfferne på og steg dem 2 minutter på hver side. Krydr godt. Tag panden af varmen og lad bøfferne hvile nogle minutter. 
DSC_9606

Grillede peberfrugter laver du sådan her. Skær en peberfrugt i skiver og bag i ovnen 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Drys med salt og hvidløgspeber. Du kan også stege peberfrugterne på grillpanden, hvis du kan finde plads?

Grillet peberfrugt smager fantastisk på en steak. Nu ved du det 🙂

DSC_9600

Kartoflerne blev som altid sprøde og lækre. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver sprøde på alle sider. DSC_9594De bagte løg er nu færdigbagte. Klip bunden af og pres løgene ud. Hvor er det nemt at lave bagte løg på den måde!DSC_9598 DSC_9614Hurtigt varmes bearnaisesaucen. Smager fantastisk til de sprøde sesamkartofler.
DSC_9612og så er der, med ganske få armbevægelser, grillet steak med grillet peberfrugt. DSC_9615

I morgen har jeg fri. Ingen SØNDAGSVAGT. Arbejdet er fedt og fantastisk men foretrækker alligevel at holde mine søndagsvagter.. FRI 🙂

Mere inspiration
By |november 16th, 2013|Dagens ret|0 Comments

Læg en kommentar