Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg med Muscovadosirup

  • Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Grillet chili/barbecue marineret nakkestegI dag skal der grilles på bloggen. Du skal høre om en lækker saftig grillet marineret nakkesteg, marineret i timevis i en lækker marinade lavet af chili/barbecue.

Det er nemt og taknemmeligt at grille nakkesteg!

…hvis man altså kan finde ud af at grille (uha, vi har svingende held med det!). Marinaden er rørt sammen på 5 minutter og stegen skal trække så længe som muligt, gerne 10 timer eller deromkring. Det bliver den saftigste møreste steg du kan forestille dig!

Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Nakkestegen skal grilles ca. 1 time pr. kilo ved indirekte varme til kernetemperaturen er ca. 80 grader. Fyld godt med kul på grillen, det er et stort stykke kød der skal tilberedes og husk, vend kun stegen et par gange. Hver gang du letter låget daler temperaturen nemlig betragteligt.

Opskrift på grillet chili/barbecue marineret nakkesteg: 

Du skal bruge: 

1 nakkesteg. (er I mange omkring bordet, skal stegen være så stor som muligt, dog: er den for stor kan den være svær at gennemstege)

Marinade: 

1 dl. sur/sød chilisauce

1 dl. ketchup

4 spsk. Muscovadosirup

3 fed pressede hvidløg

1 spsk. tørret paprika

Peber/salt

1 spsk. Tandoorikrydderi (indisk – havde tilfældigvis det på lager. Tænker du kan bruge barbecuekrydderi eller andet du foretrækker/har på krydderihylden?)

Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Sådan laver du grillet chili/barbecue marineret nakkesteg:  

  • Rør marinaden sammen.
  • Læg nakkestegen i en frysepose og hæld marinaden ved.
  • Bind knuden på posen og lad stegen marinere i 8-10 timer eller mere (forbered f.eks. stegen når du har spist morgenmad og vil grille om aftenen)
  • Grill nakkestegen. 1 time pr/kg. Jeg glemte at veje min. Goddammit.
  • Vend stegen hver halve time.
  • Efter 70 minutter testede vi og der var stegen rå i midten. Så satte vi grilltermometer i og gik efter temperaturen i stedet.
  • Stegen var færdig v. 80 grader.
  • Lad stegen trække lidt før servering.
  • P.S: Stegen kan også steges i ovnen v. 200 grader varmluft- til samme kernetemperatur er opnået.DSC_8133 DSC_8134 DSC_8135

Vi spiste den lækre grillede nakkesteg til den friske perlebygotto med abrikos og mynte jeg skrev om forleden Så fint et sommerligt grillmåltid og nemt også. Måltidet er klaret med minimal indsats. Solen kan nydes på terrassen imens stegen griller. Så bliver det ikke meget bedre 😉

Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Grillet chili/barbecue marineret nakkestegBliv ikke bekymret, hvis stegen ser branket ud. Det er siruppen i marinaden der “brænder” ved høj temperatur. Den brankede/røgede smag giver jo den helt rigtige grillede marinerede smag.  Vi har en lille Weber-grill, men har du en større grill, med længere afstand til grillkullene, vil det nok være optimalt.

Grill med Muscovado-sirup!

Det er en rigtig god idé at bruge sirup og gerne Muscovado-sirup når du marinerer grillkød. Den kraftige sirup giver kødet en rigtig god smag, en sødmefuld strejf af lakrids?  Jeg siger tak til Dansukker for den lækre sirup, som de gav mig lov til at eksperimentere med. Muscovado-siruppen har jo  f.eks. også ført til disse lækre cookies. Skøn sirup!  🙂

Sådan ser den færdige steg ud. Glinsende, rød, stegt, marineret, barbecue-stegt og med strejf af chili.

Lækker lækker steg, som jo altså er nem at tilberede, hvis blot man har styr på sin grill, får vejet sin steg og får husket at sætte et stegetermometer i stegen (brug gerne et trådløst så du kan tjekke temperaturen uden at løfte låget på grillen – temperaturen kan tjekkes fra terrassen 😉
Grillet chili/barbecue marineret nakkestegJa jeg burde jo nok kunne have forudset at sådan en kæmpestor steg skal have mere end 70 minutter  – optimistiske mig. Start i god tid og fyld godt med kul på. Du vil ikke fortryde et nakkestegs-grill-projekt. En nakkesteg bliver saftig og mør p.g.a. fedtmarmoreringen. Nakkesteg og nakkekoteletter er PERFEKT til grill, fordi den type kød ikke tørsteger.

Hvad siger du så? Skal der måske en nakkesteg på din grill her i weekenden? Du vil ikke fortryde og er du heldig er der steg nok til 2 dage incl. frokostsandwiches 🙂
Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lotte Møller 20. juni 2016 af 13:42- Svar

    ønsker nyhedsmail Tak 😉

    • Gitte Hansen 21. juni 2016 af 20:42- Svar

      Hej Lotte
      Det lyder vel nok dejligt 🙂
      Du indtaster bare din mailadresse nederst i venstre kolonne her http://nogetiovnen.dk/
      Mange tak fordi du kigger forbi 🙂
      Mange hilsner Gitte

Læg en kommentar