Grillet flanksteak og pestokartofler med sesam

Altså jeg havde jo egentligt lovet et pizzaindlæg? Det bliver I snydt for. Der er nemlig grillvejr på vejrudsigten de næste dage. Masser af grillvejr, så I får i stedet en grillopskrift. En nem og lækker grillret der kan laves uden de store armbevægelser. Der er rigeligt tid til solhygge på terrassen.

Grillet flanksteak og pestokartofler med sesam. 

Grillet flanksteak og pestokartofler med sesam
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grillet flanksteak og pestokartofler med sesam
Forfatter:
: Gæster og festlige retter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 kilo kartofler
  • 1 kilo gulerødder
  • 1 glas rød eller grøn pesto. Jeg brugte basilikumpesto
  • 1½ dl. sesam.
  • Salt/peber
  • 1 flanksteak
  • Tilbehør: Salat
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og gulerødder og skær i grove tern.
  2. Hæld kartoflerne i et aluminiums-/støbejernsfad (der sprødsteger kartoflerne på alle sider)
  3. Vend et glas pesto rundt i kartoflerne.
  4. Drys sesam og salt/peber over. Bland godt.
  5. Sæt i ovnen i minimum en time på 200 grader varmluft.
  6. Vendes hyppigt.
  7. Kartofler/gulerødder er færdige, når de er gennemstegte og sprøde på alle sider.
  8. Grillet flanksteak:
  9. Grill flanksteaken 3-5 minutter på hver side, afhængig af størrelse/tykkelse.
  10. Lad flanksteaken hvile 5-8 minutter før servering
  11. Flanksteaks kan købes færdigmarinerede, eller du kan marinere selv. Kan også købes "naturel" og krydres med salt/peber

Kartofler og gulerødder kan du skrælle imens du sidder på terrassen med stængerne oppe. Flanksteaken skal næsten ingen tid have på en grill (og har du en gasgrill går det endnu hurtigere). En nem og lækker dovendriver-sommergrill-menu

Grillet flanksteak smager LÆKKERT, både med og uden marinade. Kødet er nemt at håndtere, for du skal kun holde øje med et stykke. Vær obs. på at grill-tiden varierer alt efter hvor stor din flanksteak er, det afhænger jo også af om du er til medium- eller rosastegt kød.

Pesto-sesamkartoflerne er et hit til alle grillretter og de er nemme at lave. Jeg har brugt ovnen, men hvis du er ferm, vil du jo også sagtens kunne lave dem på grillen. De skal dog vendes rundt ofte, og jeg tænker at varmespildet vil være for stort på grill?DSC_5058Kartoflerne ser sådan ud når de er færdige. Uhm! Pestoen giver lige et ekstra pift. Jeg laver ofte sesamkartofler, men pestokartoflerne kandiderer også nu til favoritterne. Prøv dem 🙂Den flanksteak jeg havde købt til dagens grill var krydret med hvidløg og rosmarin. Den smagte godt den flanksteak! Du kan sagtens marinere din egen flanksteak med en yndlingsmarinade evt. at olie/krydderurter eller barbecuedressing. En flanksteak smager også godt bare krydret med salt/peber.
DSC_5063 DSC_5064

En flanksteak skal grilles 3-5 minutter på hver side og hvile 10 minutter. That’s it. Det går HURTIGT på en gasgrill! Efter vi har arvet den grill er vi i den grad kommet i gang med grilleriet.DSC_5079Flanksteaken blev mør og LÆKKER!

Virkelig lækkerKartoflerne knasende sprøde med en delikat pestosmag.

Genialt med grilltilbehør der (næsten) laver sig selv. Der skulle kun lige snittes en salat. Jeg dyppede mine kartofler i lidt aioli (god mayonnaise rørt op med salt og friskpressede hvidløgsfed).

Det smagte fantastisk. Jeg behøver ingen sauce, ikke engang bearnaise til steak’en, når bare jeg har min aioli 😉
DSC_5089Endnu et foto af den lækre møre flanksteak. Haps!Nem og lækker grillmenu. Skal du grille flanksteak nu sommeren rammer eller skal du have noget andet på grilltallerkenen? 🙂

DSC_5096

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. […] Vi har lavet grillet flanksteaks før, med stor succes, ja hvorfor det lige gik galt denne gang ved jeg ikke? Jo måske? Vi grillede med låget på? Ak jamen, nu er fejlen vist fundet. Brug ikke låget når du griller den slags kød, jamen det BURDE jeg jo have tænkt på? Nå pyt, det husker vi så lige til næste gang. Kun låget på ved hele stege eller helstegt mørbrad f.eks.? […]

  2. Hausfrau 31. august 2013 af 17:47- Svar

    Hvilken pesto anvendte du. Kan se den ikke er grøn, så det er hverken persille, basilikum, brændenælde…?
    Synes heller ikke at kartofler og gulerødder er tomat- eller peberfrugtrød..?

    • Gitte Hansen 31. august 2013 af 23:26- Svar

      Hej Hausfrau
      Så vidt jeg husker var det faktisk basilikumpesto? Ja du har ret at farven ikke er særlig grøn, hm, hm. Det var en stor portion gulerødder og kartofler og jeg blandede pestoen op med lidt olie, for at få den godt fordelt. Kan det mon være derfor? Kan ikke helt huske det. Prøv bare at eksperimentere med den pesto du foretrækker. Alle de varianter du foreslår vil kunne bruges. Forstår ikke helt det du skriver her? “Synes heller ikke at kartofler og gulerødder er tomat- eller peberfrugtrød?”
      Tak for din hilsen
      Har du prøvet at lave retten? Den bliver superlækker.
      Med venlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar