Grillet kyllingefilet og bulgursalat med hvidløg

DSC_4681

Det er sommer (eller tja tjo). Det er grilltid pr. definition.

Vi er ikke de store grillere herhjemme, men vi får ofte griller. Typisk en weekendmorgen, hvis solen skinner og der min. 15 plusgrader udenfor, så kommer grillerne “Skulle vi ikke grille i aften?”….

“JO!” Udbryder vi alle begejstret. Det SKAL vi da!….Langsomt som dagen går, og skyerne trækker ind over land, fordamper grillerne stille og roligt. “Hvem gider grille?” “Det er koldt” “Hvad skal vi overhovedet grille??”

Vores søn har efterhånden mistet troen på os. “Det ender jo ALTID med at vi aldrig får grillet alligevel”…SUK! Drengen har jo ret og det KUNNE vi simpelthen ikke have siddende på os. At byde en dreng det. En dreng der ELSKER grillmad. En dreng der som allerhøjeste ønske til sin fødselsdag “All you can eat spareribs” fra Jensens Bøfhus.

VI MÅ DA FOR FILAN KUNNE TAGE OS SAMMEN TIL DET DÉR GRILLERI??

Det hjælper gevaldigt at vi har overtaget en gasgrill af mine forældre. Så er der skisme ikke lang tid fra tanke til handling. En – to – tre, så er der forkullede kødstykker klar! 😉

DSC_4671

Sådan gik det også i weekenden, det lykkedes os! Både at grille og at forkulle kødstykker! 😉

Det gik dog ikke så galt som det ser ud til her, men det var tæt på. Kødet smagte ganske glimrende. Saftigt og sprødt. Lækkert.

Vi havde en pose kyllinge-inderfilet i fryseren og kødet marinerede jeg om eftermiddagen i olie og pommes frites krydderi. Ja du læste rigtigt. Har fundet ud af at Santa Marias Pommes Frites krydderi er ganske godt som marineringskrydderi (består af paprika, salt, selleri og chilipulver). Man behøver jo ikke kun bruge det til pommes frites? Man kan jo være provo som mig og bruge det til kød??

Kødet skal minimum marinere i 3-4 timer. Læg film på skålen og opbevar i køleskab

DSC_4642 Herhjemme i familien joker vi altid med det dér : “Det er faren der griller og moren der vimser rundt”. Vi ved jo godt begge at det i praksis betyder : “Faren der slapper af med en øl ved grillen, imens moren stormer rundt og ordner alt tilbehør og alle forberedelserne før, under, og efter”

Sådan gik det også her. Same procedure as…. Det var dog for koldt til at stå og hygge sig ved grillen, men selve grillstegningen ved gas tog under 3 minutter, så manden havde hurtigt udspillet sin rolle. Men han fik æren.. “Fedt far, du har grillet!!?” Same procedure as… 😉

Nå, men moren der vimsede rundt, lavede en hurtig bulgursalat der var djævelsk stærk. Af en eller anden mystisk grund kom jeg til at putte 7 fed hvidløg i oliedressingen. Det BEHØVER du jo ikke gøre 😉

Det er nemt og hurtigt at lave bulgursalat. Du skal blot starte i lidt god tid. Kog evt. bulgur imens du marinerer kød. Bulguren skal køle af ca. 4 timer, så det passer ca. med tiden.

DSC_4676

Opskrift på bulgursalat med hvidløg, forårslæg, agurk og tomat: (4 personer i 2 dage) :

500 gram fuldkornsbulgur koges og afkøles

1 agurk i tern

1 bakke cocktailtomater (halveret)

1 bundt forårsløg eller 2 rødløg

Dressing:

½-1 dl. olie

3 tsk hvidløgspeber

3-4 fed hvidløg (er nok mere rimeligt)

1 tsk groft salt

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk dijonsennep

Sådan gør du: 

Snit grøntsager

DSC_4669 Rør hvidløgsdressing. Djævelsk stærk behøver den jo ikke være, men du skal tænke over at bulgur i sig selv ingen smag har. Det må og skal være en godt krydret oliedressing du vender bulguren med. (OK 7 fed hvidløg ER i overkanten. Spørg selv mine kolleger i dag 😉DSC_4670Grøntsager og dressing vendes rundt i bulguren. 
DSC_4672Voila!

Så er der serveret og det blev da faktisk til et ganske hæderligt måltid, hvis vi selv skal sige det.

Når man tænker på at vi ikke er de store grillere, så er det da ganske godt klaret at vi fik årets grilldebut på en blæsende råkold regnvejrssøndag. 
DSC_4679 Bulgursalat kan du lave til al slags kød og grillretter er det perfekt til. Skal du have gæster og lave et større buffetbord, er bulgursalat også et hit.

Det er sundt, mættende, velsmagende og er et godt alternativ til buffetbordenes traditionelle tunge kartoffelretter. Bulgursalat til fester/gæster plejer at være et hit og salaten kan pyntes så den bliver ganske smuk.

Til et rigtigt grillbord (i min søns øjne) hører der grillpølser men dem måtte drengen tænke sig til. Det blev til bulgursalat og kyllingefilet. Alle var glade. Selv sønnike (der ikke nævnte et ord om grillpølser eller mangel på samme!)

Sund og lækker grillanretning og betydeligt mere fedtfattigt uden den obligatoriske grillpølse.

Er du også grillmester hjemme hos jer, eller har du én til det hårde arbejde ved grillen?? 😉
DSC_4680P.S.: Menuen fik alligevel en opgradering, da desserten kom på bordet. Nylavet rabarbercrumble med flødeskum…

Sommergrill og sommerdessert. Oh la la. Så bliver det ikke meget bedre i mine øjne.

God fornøjelse med sommerens grillerier og desserter 🙂

DSC_4693

Mere inspiration

Læg en kommentar