Grillet marineret cuvette og krydrede chilikartofler med sesam

  • Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam

Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam

Hov, hvad er det nu for en solskinsanretning du ser hér?

Det er såmænd bare lækre krydrede chilikartofler du sér, serveret i sommersol. Bagenørden er i fuld gang med at skrive sig igennem opskriftarkivet og er nu nået til sommergrillerierne.

En lækker sommermenu, med en lækker cuvettesteg der blev lavet på grillen og krydrede kartofler der blev stegt i ovnen. Er du til udendørsgrill, også om efteråret, kan du jo snildt grille cuvetten i weekenden. Du kan jo også grille den i ovnen. Altid. Så slipper du for at fryse om fødderne? 😉

Det var en lækker menu, og meget nem og enkel. Måske du skal trylle lidt solskin på din efterårstallerken?

Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam

Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam

Kartoflerne var eksperimenterende med rigeligt chili og oregano og wow hvor var de lækre!

Her kommer opskriften på grillet marineret cuvette og krydrede chilikartofler med sesam  (4 pers.):

Du skal bruge: 

2½ kilo kartofler

1 kg gulerødder

1 dl. olie

Krydderier: 1 spsk. paprika, 1 spsk. tørret oregano, 1 tsk. chilipulver, 1 spsk tørret hvidløg eller 5 fed friskpressede hvidløg, 2 tsk. salt, 1 tsk. peber

4 spsk. citronsaft,

1 dl sesamfrø

Cuvette: 1 cuvettesteg på ca. 1 kg. Dagens cuvette var af ungkvæg.

Dressing- dip:

3-4 dl. creme fraiche/skyr/ylette/tykmælk tilsat 2 tsk. akaciehonning, ½ tsk. salt og 1 tsk hvidløgspeber.

Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam

Sådan laver du en grillet marineret cuvette og krydrede chilikartofler med sesam:

  • Skræl kartofler og gulerødder og skær i både
  • Rør krydderierne i olien. Tilsæt hvidløg og citronsaft.
  • Hæld kartofler og gulerødder i en pose og hæld olieblandingen deri. Vend kartoflerne godt.
  • Hæld kartoflerne i et aluminiumsfad og vend med sesamfrø.
  • Steg kartoffelfadet i ovnen i en time v. 200 grader varmluft.
  • Tænd grillen.
  • Rids og krydr cuvetten godt.
  • Hvis du ikke bruger grill, så steg cuvetten i ovnen i 45 min ca. v. 150 grader, til den opnår en kernetemperatur på 63 grader.(brug stegetermometer). Lad cuvetten hvile 20 minutter inden servering
  • Bruger du grill, så steg cuvetten ved inddirekte varme med rigeligt kul til en kernetemperatur på 63 grader (ca. 45 min.). Brug gerne stegetermometer. Hviletid: 20 minutter.

DSC_6883

Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesamLækker lækker cuvettesteg, og kan du opdrive en cuvette af ungkvæg er du heldig. Jeg synes den bliver ekstra saftig? Det var ikke med  min gode vilje at købe en der var tilsat lage, men den svandt nu ikke det store, den cuvette, heldigvis og den blev mør og lækker.Vand pumpet i kød synes jeg nu alligevel ikke om, og kan jeg undgå det, gør jeg det.

Smagfuld menu. De krydrede chilikartofler supplerede stegen godt. Den hvide dressing var et friskt supplement til de krydrede kartofler. Kunne jeg opdrive en cuvette af ungkvæg igen, kunne det snildt blive weekendens menu.

Her får du lige billeder af hele processen fra start til slut.

Selvom du ikke lige synes vejret er til grill, så kan man jo godt drømme sig væk. Mindes lidt, tænke tilbage også imens man evt. stopper cuvetten i ovnen? Gider du grille selvom der er lidt koldt udenfor, så gør du endelig det, der er ikke meget der slår en grillet oksesteg.
DSC_6885Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesam Kartoffelfadet må vi lige huske på en anden gang – øj hvor var de lækre! Skøn afveksling og virkeligt velsmagende. Dem må du prøve!Grillet marineret cuvette og krydrede chili kartofler med sesamDet er en stille fredag og familien er samlet alle igen. Dejligt. De fleste i familien har udsigt til ferie, jeg skal lige arbejde et par dage. Det er fint nok. Vi skal hygge os, læse bøger, og så skal jeg og min yndlingsdatter på kroophold et par dage, bare på pigetur. Der er selvfølgelig indlagt rigeligt med shopping og lækkert mad. Vi skal have gæster, i biografen og på restaurant. Skønne udsigter.

Jeg har planer om lige så stille at arbejde mig igennem alle de opskrifter jeg har i gemmerne. Hvem ved om der venter dig flere sommermenuer, måske der også venter dig en juleand før det bliver jul? 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar