Hov, hvad er det nu for en solskinsanretning du ser hér?
Det er såmænd bare lækre krydrede chilikartofler du sér, serveret i sommersol.
En lækker sommermenu, med en lækker cuvettesteg der blev lavet på grillen og krydrede kartofler der blev stegt i ovnen.
Det var en lækker menu, og meget nem og enkel.
Opskriften på de lækre kartofler finder du lige her:
Jeg købte en marineret cuvettesteg, men opskriften kan også sagtens bruges på en helt almindelig cuvette eller en culottesteg, hvis det er sådan en steg der venter dig i dit køleskab. En marineret steg smager skønt, men du kan sagtens også bare tilberede en helt fersk steg eller også kan du lave din egen marinade, hvis du ikke lige kan opdrive en færdigmarineret steg?
Prøv f.eks. denne – et scoop til grillet kød:
Det er super nemt at tilberede en grillet cuvettesteg og kødet bliver mørt, smagfuldt og lækkert.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Cuvettesteg på grill – opskrift på grillet marineret cuvette
Ingredienser
- 1 marineret cuvettesteg på ca. 1-1½ kg. en culottesteg kan også bruges - stegen behøver ikke være marineret
- Salt/peber/barbecuekrydderi (hvis du ikke bruger en marineret steg)
Sådan gør du
- Rids og krydr cuvetten godt.
- Bruger du grill, så steg cuvetten ved inddirekte varme til en kernetemperatur på 58-59 grader, hvis du ønsker rosastegt og 60-63 hvis du ønsker mediumstegt. Stegetiden er ca. 45-50 minutter afhængigt af stegens størrelse.
- Brug stegetermometer. Lad stegen hvile 20 minutter.
- Cuvettestegen kan også steges i ovnen i ca. 40-45 min v. 150 grader varmluft eller til den opnår den rette kernetemperatur (se ovenfor).
- Lad cuvetten hvile 20 minutter inden servering
- Skær stegen ud på tværs af fibrene
- Servér gerne med lækre ovnkartofler og en god creme fraiche dressing til
Noter
Grillet cuvettesteg med lækre chilikartofler og creme fraiche dressing – en nem og lækker sommermenu
Stegen blev mør og lækker og smagte skønt. Dagens tilbehør til stegen var også en kæmpe succes, så prøv du også gerne det.
Man kan være rigtig heldig med cuvettestege og faktisk behøver det ikke være af en lavere standard end culottestege. Jeg synes at stegene af ungkvæg er ekstra saftige og lækre, ligesom kalvecuvetter også et et kæmpe hit.
Kan du finde en marineret cuvettesteg, så snup du gerne den i køledisken. Jeg synes de bliver ekstra gode og saftige og smagen er skøn 🙂Så er der cuvettesteg klar til servering. Uhm man er da nødt til at prøvesmage et stykke for at finde ud af om stegen er en succes, ikke? 🙂Lækker lækker cuvettesteg, og kan du opdrive en cuvette af ungkvæg så snup sådan en steg.
Smagfuld menu. De krydrede chilikartofler supplerede stegen godt. Den hvide creme fraiche dressing var et friskt supplement til de krydrede kartofler.
Kunne jeg opdrive en cuvette af ungkvæg igen, kunne det snildt blive weekendens menu.
Her får du lige billeder af hele processen fra start til slut.
Sådan griller du en cuvettesteg – se billederne her:
Næste gang I skal stege en lækker cuvettesteg derhjemme, så put den endelig på grillen. Der er ikke meget der slår en grillet oksesteg. Har du ikke nogen grill, så kan oksestegen sagtens grilles i ovnen også, efter anvisningerne ovenfor.
Vi brugte vores kulgrill til dagens opskrift, men siden har vi købt en gasgrill. Det er noget nemmere – ja man skal såmænd bare trykke på knappen 🙂Vi spiste de lækre kartofler med chili, hvidløg og sesam til oksestegen og du kan tro det var et hit. Opskriften på creme fraiche dressingen finder du lige her Kartoffelfadet må vi lige huske på en anden gang – øj hvor var de lækre! Skøn afveksling og virkeligt velsmagende. Dem må du prøve!