Grillet mørbrad med bacon og andre sommergrillerier

DSC_4831

Sommeren kom så og sejrede……Lige en enkelt dag i går. Det var helt som at have sommerferie. Helt som at være sydpå. Straks meldte den dovne sommerferie-stemning sig i kroppen. En afslappet slentren, dasen, læsen, solbadning. En dag hvor eneste spekulationer hørte til i den lette kategori : Hvad skal vi spise til aften?

Helt som en ganske almindelig helt igennem vidunderlig sommerdag.

25 grader. Eksploderende blomsterflor i haven. Om morgenen var der spirende knopper i æbletræet, om aftenen var knopperne sprunget ud! Fantastisk!

Jeg sprang rundt med min mobil og tog overdrevent mange blomsterfotos (kig selv med på Instagram ) . Jeg KAN ikke lade være. Farverne, lyset, solen giver mig glæde og energi. Jeg har lyst til at råbe min glæde ud til hele verden og gør det glad og gerne f.eks. på Instagram, Twitter eller her på blogkanalen).

Maj er den allerbedste måned på året. Elsker det eksploderende blomsterflor.

DSC_4827

Sådan en dejlig sommerdag inviterer jo til grill-grillerier. Min mand og jeg er ikke de store grillere. Vi elsker at SPISE grillmad og elsker det bedste af den gode grill-stemning i haven men de store succes-grillere er vi altså ikke.

Ofte kigger vi ud af vinduet. “Ejj, det er vist ikke grill-vejr i dag (pyha, så slap vi) men igår var der absolut ingen undskyldinger.

25 grader. Vindstille. Mildt vejr. Det var til at blive glad i låget af og det var OPLAGT grillvejr!

Det har hjulpet lidt på vores grill-enthusiasme at vi har overtaget en gasgrill af mine forældre. En to vupti er grillen klar. Ikke noget med kul der ikke vil gå ild i, kul der blæser ud. For få, for mange kul osv. Og smagen er der intet i vejen med.

DSC_4805

Det blev til grill i går. Grillet mørbrad. Uhm!

Her i huset går det som I mange andre hjem. Det er manden der griller og konen der “slapper af”. Slapper af med at ordne alt tilbehøret. 😉

Tilbehøret denne skønne sommerdag var sesamkartofler, tomatsalat og ostescones. Lækker og nem menu.

DSC_4833

DSC_4825

Hov forresten. Manden skrællede også kartoflerne. Fin fin arbejdsfordeling. Hverken kone eller mand blev overanstrengt. 😉

Det skal du bruge til en grillmenu til 5 personer: 

2 mørbrad. 2 pakker bacon til svøb

2 kilo kartofler (halveres. Vendes i olie, salt/peber og sesam. Steges i ovnen på 200 grader varmluft 45-60 min. Vendes ofte.)

Tomatsalat:

10 tomater vendes med olie, groft salt, frisk basilikum og en fetablok.

DSC_4803

Sådan griber du sommergrillerne an:

Mørbraden afpudses. Dryppes med olie og drysses med krydderi. F.eks. med Pommes Frites krydderi (som er ganske glimrende, også til andet end pommes frites 😉

DSC_4788

DSC_4789

Bacon vikles om. Mørbraden grilles ca 25-30 minutter. Vendes ofte. Måske mørbraden burde grilles med låg på grillen? Det er der ikke til vores gasgrill, men brug gerne låget når du griller, hvis du har et.

DSC_4808

DSC_4809

 Uhm. Så var der lækre møre mørbrad. Vores fik vist lige en tand for meget, brug evt. stegetermometer.

DSC_4824

Mørbraden skæres ud i 1 cm skiver.

Så er der serveret. 
DSC_4828Tomatsalaten fås ikke smukkere. De stærke klare farver stimulerer ihvertfald min appetit. Jeg har langt mere lyst til at spise de sunde retter, hvis de ser smukke ud. Har du tænkt over, at det tit er de grønne retter der er de allersmukkeste? 
DSC_4802

 Sikke et smukt bord vi kunne få dækket på den allerbedste terrasse på husets bedste smukkeste solskinsplet omgivet af frodigt grønt på alle sider

DSC_4831

Dagen var ekstra skøn igår på mange måder. Sommervejret var fantastisk og derudover havde vores datter også besøg af en af sine søde veninder. Vi nyder at se de to have det rart sammen og “de gamle” nyder bare de to unges selskab.

Dejligt de også har lyst til at være sammen med os. Søde skønne smukke piger! 🙂

DSC_4832

 Pigerne havde lavet en Grand-Prix-aftale, og vi andre fulgte trop. Det blev skisme da en spændende Grandprix dyst! Godt vi vandt. Stort tillykke til Emmelie 🙂

En lang hyggelig aften fik vi alle og selvfølgelig spiste vi da Grand-Prixkage til dessert. Roulade med æblemarmelade, flødeskum og friske jordbær.

Det var en skøn skøn sommerdag og en helt vidunderligt mild, lun og god sommeraften.

Gid vi har mange flere af den slags til gode. Det tror vi på! At regnen så allerede har overtaget igen, tja tjo…Øv. Men vi bevarer optimismen. 😉DSC_4836

I dag har vi tilbragt en dejlig fridag i gode venners selskab. Skønt og ja helt ærligt. Når stemningen er god, glad, let og lys. Ja hvad betyder så en smule skyer udenfor. 😉

Vi ses igen imorgen til endnu en dejlig forårsferiedag. Skønt! 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar