Grillet oksehøjreb & ærtesalat med forårsløg & hvid dressing

  • Grillet oksehøjreb og ærtedressing

DSC_6983I dag skal du høre om en lækker grillmenu. Endnu en lækker grillmenu. Vejret er skønt og i dag skulle vi fejre en veloverstået eksamen på matriklen. Min mand har bestået en indviklet certificering indenfor Bank – it- verdenen. Sejt og vildt flot.

Det skulle da fejres med den lækreste menu. En rigtig herremiddag. Det blev til grillet oksehøjreb af kalvefilet, ærtesalat med forårsløg og hvid dressing, bearnaise og de lækreste pommes frites. Ja og så på en onsdag! 🙂

Selvom menuen er lækker er den virkelig nem, og giver rigeligt plads til også at nyde solen på terrassen. Her får du opskriften:

DSC_6961

Grillet oksehøjreb & ærtesalat med forårsløg & hvid dressing:

Du skal bruge (4 pers.):

4 steaks af oksehøjreb – gerne kalvefilet. 200 grams. Lækkert, lækkert kød! Andre steaks kan selvfølgelig også bruges.

Salt/peber.

Ærtesalat med hvid dressing:

1 pose små fine ærter

3 forårsløg

Dressing:

3 dl. tykmælk eller creme fraiche.

1 tsk. dijon sennep

½ tsk. kværnet peber, ½ tsk. salt

1 spsk. citronsaft.

Tilbehør:

Pommes frites (gerne hjemmelavede hvis du orker) eller køb en pose af de lækreste. Dagens pommes frites var med barbecue. Vi spiste TO poser! 🙂

Evt. asparges – kan undværes, vi kunne ikke. 😉

DSC_6977

Sådan gør du: 

  • Tænd grillen.
  • Sæt pommes frites i ovnen
  • Bland tykmælksdressingen og tilsæt de frosne ærter og forårsløg. Anret i et smukt fad. Lad ærtesalaten stå på køkkenbordet, til den skal serveres, så ærterne langsomt kan tø op.
  • Kog asparges 3  minutter i mikrobølgeovn.
  • Grill oksehøjrebsbøfferne 2-4 minutter på hver side.
  • Servér den fornemme menu. Nem menu, ikke?

DSC_6982

Jeg køber sjældent creme fraiche. Tykmælk/ylette/A38 kan sagtens bruges. Der er også færre kalorier i.

Her får du vist ærtesalat-processen i billeder 🙂
DSC_6950 DSC_6952 DSC_6953 DSC_6955 DSC_6956 DSC_6957

DSC_6959Jeg købte 4 stk lækre højrebsbøffer af kalvefilet til 25 kr stk. – det var da vist et kup til den pris. Lækkert lækkert kød der blev supermørt. På indpakningen stod, at bøfferne skulle grilles 2 min. på hver side. Vores fik det dobbelte, men de var også høje, og vi vil gerne have medium-stegt kød.
DSC_6963Jeg købte bearnaise (igen! Ja jeg VED jeg bør lave min egen, men sådan gik det altså heller ikke i dag)
DSC_6970

Jeg burde også have lavet mine egne pommesfrites, men det gider jeg altså ikke altid, især ikke når der er solskin på terrassen.
DSC_6972

Asparges bliver lækre hvis du koger dem i mikrobølgeovnen med en spsk. vand og lidt salt. Uhm. Man kan jo også grille dem, men det blev de ikke i dag.DSC_6974

DSC_6980

Dagens menu set fra oven.

Øj manner, sikke en onsdagsmenu. Gid der var sådan en servering på matriklen hver dag. Wow – og så var det faktisk en hurtig menu? Lækkert. Men en dyr menu, javist, men det er jo ikke hver dag nogen opnår hard-core-it-certificeringer, vel? 😉DSC_6975Vi er blevet ret vilde med at grille. Vi er især vilde med at grille når det lykkes. Skøn grillmenu igen i dag. Er vi ved at være grill-proff. eller hvad?? 😉
DSC_6979

Ærtesalaten blev også rigtigt lækker og kan bestemt anbefales som nemt og hurtigt grilltilbehør.DSC_6961Her får du lige et glimt af min bøf efter jeg havde nuppet den første bid. Den er ikke rød, men mør. Måske din bøf godt kan nøjes med 2 minutter på hver side?

Rigtig god grillfornøjelse!

DSC_6984

Mere inspiration

Læg en kommentar