Marineret svinefilet på grill. Uhm i dag får du opskriften på en hel menu: en grillet svinefilet serveret med nye kartofler og grillede grøntsager.
Sommer, nye kartofler og nemt kød på grillen? Her følger en dejlig sommergrill-menu, der er nem at lave, smager lækkert men alligevel er sund og fedtfattig.
Jeg har brugt en færdigmarineret svinefilet, men du kan sagtens bruge en svinemørbrad.
Du kan sagtens også lave din egen marinade. Få opskrifter på hjemmelavet marinade i opskriften nedenfor.
Marineret svinefilet på grill med tilbehør – nem opskrift
Ingredienser
- 1 svinefilet marineret. Vores vejede 600 gram. En svinemørbrad kan også bruges
Marinade til svinekød:
- 2 spsk sød chilisovs eller barbecuesauce. Kan udelades
- 2 spsk dl olie raps- eller solsikkeolie
- 2 spsk ketchup evt. karryketchup
- 1 tsk sirup
- 1 fed hvidløg friskpresset
- ½ tsk paprika
- ½ tsk barbecue- eller allroundkrydderi
- salt/peber
Sådan gør du
- Lav marinaden, hvis ikke du har købt din svinefilet færdigmarineret. Marinaden kan også udelades
- Hæld marinaden i en pose og lad kødet marinere, imens du opbevarer det på køl. Kødet skal gerne trække lidt tid og gerne flere timer.
- Du kan også pensle svinefiletten med marinaden direkte på grillen. Du kan udelade marinaden og bare pensle med olie og salt/peber
- Læg svinefiletten på grillen og grill den ved indirekte varme - middel varme. Den skal grille ca. 25 minutter, alt efter størrelse. Kernetemperaturen skal være 65-68 grader
- Svinefiletten kan også tilberedes i ovnen - ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft eller til samme kernetemperatur som nævnt ovenfor
- Lad gerne svinefiletten hvile 5-10 minutter under stanniol før udskæring
Noter
En lækker grillet svinefilet med marinade, serveret med nye kartofler og grillede grøntsager
Sikke en dejlig ret. Familien spiste og spiste. Farvestrålende var den også. En rigtig god og nem sommermenu, der endda er kaloriefattig også.
Den vil smage godt med svinemørbrad også og marinér den gerne.
Hvad er en svinefilet?
En svinefilet er en afpudset svinekam uden ben og svær. Et godt stykke kød, der er nemt at tilberede på grillen. Marinaden gør, at kødet bliver ekstra smagfuldt og saftigt.
Hvilken kernetemperatur skal en svinefilet have?
Pas på ikke at overstege kødet. En svinefilet er svag rosa ved en kernetemperatur på 65 grader. Kødet er gennemstegt ved 68 grader. Kommer temperaturen højere op, kan du godt risikere at kødet bliver tørt.
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor svinefiletten er. Min vejede ca. 600 gram. En svinefilet kan veje helt op til 1-1,2 kg eller større endnu måske.
Vi spiste det lækreste tilbehør til den grillede svinefilet:
Nye kartofler med smør og persille. En sommerklassiker
De grillede grøntsager var også et hit:
Vi spiste middagen uden sauce eller dressing til, så bliver retten ekstra fedtfattig.
Du kan dog også sagtens servere f.eks. en creme fraiche dressing eller pesto til.
Vi har ikke spist mange nye kartofler i år, jeg har ikke gidet at pille/vaske! Disse var dog af en sådan størrelse, at jeg godt lige orkede. Jeg satte mig i en solskinsstribe og skrabede løs..
Jeg er ikke vild med kogte kartofler, så er det sagt, men nye kartofler serveret med smør, salt og persille kan jeg ikke stå for.
De grillede grøntsager blev, som altid, lækre! Jeg havde glemt at købe salat, så det blev en “tøm grøntsagsskuffen-grillet-grønt”.
Faktisk en fin servering synes jeg, med flotte farver. Brug derfor gerne peberfrugter i forskellige farver.
Disse grøntsager er kun forslag. Andet grønt kan selvfølgelig bruges.
Vi kunne også kalde det Stop madspilds-grillet-grønt?
Begge mine peberfrugter var slatne og runkne og tomaterne revnede. Pyt med det. De fleste “daggamle” grøntsager smager nemlig fantastisk som ovngrillet grønt. Runkne gulerødder kan også bruges.
Det blev den fineste sommermenu. Dressing lavede vi ikke, vi nøjedes med smør på kartoflerne. Svinefilet er fedtfattigt kød, så denne servering hører til i den fedtfatttige kategori.
Hov og er det en obligatorisk grillpølse vi ser her?? Ja helt som proceduren foreskriver, er der en revnet pølse på grilltallerkenen. 😉Grillpølse smager faktisk rigtigt fint til ovngrillet grønt. Det er ligesom om der også kommer lidt balance i kalorieregnskabet, når man spiser de to ting sammen, ikke? 😉
Her nyder vi pinsen og har i dag besøgt bedsteforældrene.
I morgen venter en søndags-mandag – en ekstra fridag oveni hatten.
Ja tak – Solen skal skinne på mig imens jeg læser bog på terrassen, efter at have været rengøringstornado om formiddagen.
Sådan er planen og aftalen med vejrguderne. Vi skal grille culotte om aftenen og den skal jeg ikke glemme på grillen, det ville pine mig slemt!
God ekstra fridag til dig. Vi høres ved 🙂