Grillpølser, grillost og grillet aubergine. Grillerier på grillpande

DSC_7483

Kan en grillpøse redde dagen? Ja det kan den godt?

Kan en grillpande redde en falleret grillaften i det fri? Ja det kan den godt!

Kan en rest bønner trylles om til en lækker bønnesalat, så der pludselig er lækkert grønt tilbehør til grillerierne? Ja det kan den godt!
DSC_7459
En pakke pølse fra fryseren. Jalapenos-grillpølser. Ja tak. Høj temperatur på grillpanden og en liflig grillduft bredte sig i huset. Grillvejr udenfor var det ikke. Gråt, trist, og blæsende. Hvem bestilte lige efterår i august? Jeg gjorde ikke.

NÅ, men når vejret strejker, så er det jo godt at man kan hive grillerierne og grillduftene indenfor. Grillpanden måtte i sving. Jeg varmede panden godt op før pølserne kom på, og brugte intet fedtstof. Det gør man jo ikke på en rigtig grill, så hvorfor fedtstof på grillpanden?
DSC_7466 Vi havde også en pakke grillost i køleskabt. Krydret grillost. Lækker men en fedtholdig og kompakt sag, der ikke smelter ved opvarmning. Grillosten kan købes i de fleste supermarkeder. Der var lige plads på panden til både pølser og ost. Børnene elsker den fedtholdige grillost, men forældrene kan kun spise ½ stykke. Meget fed ost, men en lækkerbisken javist (i små mængder).DSC_7471 Sådan ser osten ud, når den er grillet. Måske den lige har fået et par minutter for meget? Den bliver VARM den støbejernsgrillpande (heraf den meget grillede smag. Jeg er GLAD for den pande!). DSC_7475 I Aldi har de auberginer for 5 kr stykket i denne uge. Jeg købte 5 (ja kender ikke altid begrænsningens kunst). Vi spiser mange auberginer hvis vi griller dem, kan snildt bruge 5. Vi brugte 2 på dette aubergine-fad.

DSC_7476

Skær auberginen i skiver og pensl med olie og drys med krydderi. Grilles i ovnen 5-10 minutter eller på grill. Vendes og auberginerne er færdige når de er sprøde og grillede. Smager lækkert med græsk  yoghurtdressing til, gerne smagt til med lidt akaciehonning og salt/hvidløgspeber.

Auberginerne kan sagtens spises alene som snack. Uhm! Vi elsker auberginer på den måde. 
DSC_7477

Bønnesalaten blev lavet af en bønnerest, et par tomater og nogle forårsløg. Dressingen var lynhurtig: 1 tsk. dijonsennep, 1 tsk honning, 2 spsk. olie, salt og hvidløgspeber.

Uhm! Vi elsker bønnesalat på den måde, og (vi voksne) kan næsten spise 1 kilo bønner å den måde. Lækkert også som frokrostret eller i en madpakkebøtte dagen efter.

DSC_7460

Sådan så grilltallerkenen ud. Sikke en pudseløjerlig anretning, men det var dét der bød sig i køleskab og fryser på sådan en ganske almindelig hverdagsdag, hvor grillvejret udenfor drillede.

Masser af grønt og som modvægt i kalorieregnskabet: fuldfed grillost og grillpølse.

DSC_7482

Efter projektørens lys blev slukket og kameraet pakket væk, kom der karryketchup og sennep på tallerkenen også. Ingen grillpølse uden sennep og ketchup!’

Jeg er glad for at grillpanden kunne redde grillaftenen, selvom jeg nu foretrækker at  tilberede og spise grillmad i det fri.

Med håb om at der endnu er mange gode grillaftener til gode til os! 🙂DSC_7479

 

Mere inspiration

Læg en kommentar