Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler

  • Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler

Heldige mig! Min søn Mikkel er blevet glad for at lave mad og han er rigtig god til det. Han nyder faktisk at gå i køkkenet og så er han også rigtig opmærksom på at vi får sundt og grønt mad serveret hver dag. Han tryller gerne sundt, grønt til os 🙂Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandlerMikkel er kreativ og tager gerne chancer  – også vilde (hm, hvor har han det mon fra? 😉  Han eksperimenterer gerne med rødkål, pastinak, spinat og har f.eks. lige spurgt “Mor, kan vi ikke snart købe noget peberrod?” På bloggen ligger denne rustikke grønkålssalat med æble som Mikkel helt alene står bag og i dag skal du høre om endnu en fra hans hånd.

En lækker grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler. Salaten er nem og enkel at lave og som Mikkel siger: “Mor, og så er den sprængfyldt med vitaminer!”Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler

Opskriften kræver kun få ingredienser og du får den lige her:

Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 500 gram grønkål
  • 2 appelsiner i tern
  • 1 håndfuld tranebær (eller rosiner)
  • 1 håndfuld mandler (eller hasselnødder)
Sådan gør du:
  1. Vask grønkålen og skær den grove stok af. Damp/blancher den nogle minutter under låg, til den er faldet sammen.
  2. Læg grønkålen til afkøling i koldt vand og afdryp den godt (eller klem vandet ud af den)
  3. Skær grønkålen i fine strimler og bland med appelsin-tern. Er der appelsinsaft til overs, så dryp salaten med det
  4. Hak mandlerne groft og tilsæt. Vend også tranebærrene i.
  5. Servér

Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandler Vi spiste dagens grønkålssalat til en lækker pasta carbonara og det var en helt perfekt salat til den fløde/æggetunge carbonara. Så kunne kalorieregnskabet også lige komme lidt i balance? 😉

Salaten ville også passe rigtigt godt til de tunge vinterretter som and og flæskesteg tænker jeg?

Frisk grønkål er ret bittert men når kålen er blancheret, er det som om smagen bliver mere mild og den klæder den godt, synes jeg.

Mikkel er altså bare en knag. Han har mega meget styr på hvilke smage der passer godt sammen og lykkes altid med det. I dag fandt han på ideen med appelsiner, fordi vi lige havde et par stykker der skulle bruges (hvor har han mon de dér stop-madspilds-tanker fra? 😉

Appelsinen var den fineste kontrast til den let bitre grønkål – stor cadeau til min søn – hvor er han altså bare god 🙂Grønkålssalat med appelsin, tranebær og mandlerMikkel mobber mig kærligt engang imellem og siger “Jeg tager lige et billede til bloggen” når han serverer et måltid. Han har jo igennem de sidst 5 år hørt på at jeg har sagt netop det, når fadene bliver stillet frem på middagsbordet.

I dag spurgte jeg min søn om vi ikke skulle lægge en opskrift på den lækre grønkålssalat på bloggen og han sagde faktisk “jo mor, det kan vi da godt”. Han har frivilligt suppleret på sidelinjen imens jeg har skrevet dette indlæg “Mor skriv lige, at man også godt kan bruge rosiner, hvis man ikke lige har tranebær” og den slags.

Han er vældigt stolt fornemmer jeg og det har han også al mulig grund til at være. Vi har allerede aftalt at der er ham der skal lave rødkålssalaten til jul og jeg glæder mig næsten endnu mere nu 🙂

Jep – jeg har ført sønnikes pen i dag – og det gør jeg også gerne en anden gang, men hvem ved om han selv springer ud med sin egen blog en dag? Det bør han da næsten 🙂

Mange hilsner

Gitte – co-driver for Mikkel

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 23. oktober 2017 af 19:45- Svar

    Hej Gitte
    Du er heldig med den søn, foreslå at han laver sin egen blog fx om fiskerri, og inviter ham som gæste kok/skribent her hos dig.

    • Gitte Hansen 23. oktober 2017 af 21:08- Svar

      Hej Jenny
      Har tippet ham om det flere gange, måske han springer på en dag 🙂
      Jeg hilser ham 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Hans Jørgensen 12. oktober 2017 af 14:01- Svar

    Der siges at grønkål skal have frost, før man spiser den af hensyn til bitterheden,den kunne lægges i fryseren en nat?
    venlig hilsen Hans

    • Gitte Hansen 13. oktober 2017 af 22:31- Svar

      Hej Hans
      Ej hvor godt, det anede jeg slet ikke. Det var fileme et godt tip Hans, tak for det 🙂
      God fornøjelse i køkkenet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar