Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

  • Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Sent hjemme. Hverdag. Madrester der skal varmes. På 3. dagen. Øv. Solen skinner. Kan vi ikke peppe den hverdagsmenu lidt op, bare lidt?

Jo da! Vi kan da lave et rasende hurtigt hvidløgsbrød á la dette ?

Jep det gør vi og afprøver i dag en variant med havregryn – fornyelse skal der til 🙂

DSC_2740

Det blev til et rigtigt lækkert hvidløgsbrød og selvom du først kommer igang med at lave det kl. 17 kan der altså sagtens være et lækkert nybagt hvidløgsbrød færdigt kl. 18. Ja vildt ikke? Og hvordan gør man så det??

DSC_2738

Du får opskriften og anvisninger på hvor let det er lige hér:

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
Portioner: 10
Det skal du bruge:
  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 5 dl havregryn
  • 10 dl hvedemel (eller endnu bedre tipo 00 eller Manitoba mel- dette mel har ekstrem god bageevne, brødet hæver så flot op. Anbefalelsesværdigt mel!)
  • (hvis du ønsker en endnu grovere variant, så kan du udskifte 5 dl hvedemel med fuldkornshvedemel/grahamsmel ell. lignende)
  • Oliedyp:
  • 1 dl. god olie, 6 fed pressede hvidløg, 1 spsk. tørret oregano, 1 tsk. hvidløgspeber (eller ½ tsk. friskkværnet peber), 1 tsk. groft salt
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Rør honning og salt i.
  3. Tilsæt havregryn og hvedemel
  4. Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som tyk havregrød
  5. Beklæd din dybe bradepande med bagepapir og hæld dejen heri.
  6. Træk dejen på bagepladen med en dejskraber.
  7. Lav oliedyp: Pres hvidløg og bland med olie og krydderier.
  8. Dryp oliedyp på dejen og træk det ud med en dejskraber. Drys lidt ekstra salt på toppen.
  9. Sæt hvidløgsbrødet til lynhævning ½ time i ovnen på 50 grader varmluft. Har du bedre tid, kan brødet også hæve 2 timer tildækket ved stuetemperatur.
  10. Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20-25 +/- minutter nederst i ovnen.
  11. Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
  12. Klip brødet i passende firkanter og servér.
  13. Passer perfekt som suppebrød, som madbrød til pastaretter, til frokostretter, til tunsalat, til alt næsten? Smager også ganske fortrinligt som sandwichbrød med ost og skinke i.
  14. Spiser I ikke alt hvidløgsbrødet på dag 1, så kan det fint lunes dagen efter: 5 minutter v. 100 grader varmluft. Du kan fint bruge brødene til sandwichbrød dagen efter også.

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregrynHer ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut: 

Verdens nemmeste og lækreste hvidløgsbrød!

DSC_2749De ekstra fibre i dagens brød gjorde brødet mere mættende. Sprødt blev hvidløgsbrødet også. Selvom jeg elsker hvidløgsbrød lavet af ren hvedemel så er jeg nu alligevel også ret vild med denne grove variant.

Jeg – og resten af familien – sender dagens grove hvidløgsbrød de allerbedste anbefalinger.

Var det noget for dig at afprøve et lynhævet hvidløgsbrød? Gør forsøget og fremover vil du altid lave hvidløgsbrød på denne hurtige facon. Skal du have gæster en dag er brødet genialt! Det vil imponere gæsterne også selvom det er så ultralet at lave.

Rigtig god fornøjelse med dit hvidløgsbrød 🙂

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Mere inspiration

20 Kommentarer

  1. Mia 28. april 2017 af 22:50- Svar

    Hej Gitte.
    Jeg bagte den Idag men måtte give den noget længere tid tænker nu om den skulle være bagt i bradepander der høre til ovnen ? Og ikke i en af dem man kan købe med låg som jo næsten er halv størrelse.

    Hilsen Mia

    • Gitte Hansen 29. april 2017 af 10:21- Svar

      Hej Mia
      Ups – det havde jeg måske ikke fået skrevet i opskriften. Det er ovnens store bradepande du skal bruge til denne opskrift. Hvis du har bagt i en mindre, vil brødet skulle have betydeligt længere tid. Håber det blev færdigt til sidst og det smagte dig alligevel?
      Skynder mig at gå ind og rette opskriften til. Tak for din tilbagemelding og god fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Merete Nielsen 31. december 2016 af 20:43- Svar

    Meget fint med print nem mulighed

    • Gitte Hansen 1. januar 2017 af 17:21- Svar

      Hej Merete
      Det lyder da bare rigtigt godt. Det glæder mig du synes det er nemt at bruge opskrifterne. Tak 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Bettina Andersen 14. december 2016 af 18:52- Svar

    Hej Gitte
    Super nemt og lækkert brød, det skal helt sikkert bages igen snart, nemlig til nytårsmenuen da det er smart at det ikke kræver smør til.
    Jeg brugte lidt durum mel og ølandshvede da det lige var i skabet og det blev meget lækkert.
    Kh Bettina

    • Gitte Hansen 14. december 2016 af 20:57- Svar

      Helt perfekt Bettina – det glæder mig at du synes op hvidløgsbrødet. God ide med sådan en servering nytårsaften. Dine gæster vil da juble 🙂
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

  4. John Christensen 22. april 2016 af 11:15- Svar

    Hej Gitte, jeg har lavet brødet en del gange efterhånden og har fået megen ros for det, det er hermed givet videre, dog vil jeg lige bemærke at jeg synes at hvidløgene i oliedyppelsen bliver lidt for brændte, så jeg kommer dem direkte i dejen og det synes jeg fungerer perfekt.
    God forårs hilsen
    John

    • Gitte Hansen 25. april 2016 af 15:59- Svar

      Hejsa John
      Det glæder mig meget at du synes om hvidløgsbrødet og får ros for det. Sug da bare al rosen til dig 🙂
      Spændende, at du putter hvidløgene i dejen, det skal prøves. Tak for tippet og god fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Elsebeth 4. august 2015 af 01:32- Svar

    Du skal huske, at når du hæver i ovnen, må temperaturen ikke overskride 50° – varmluft lægger 20° til temperaturen!
    Jeg laver raskeskab i min ovn: Bradepande med kogende vand i bunden af kold ovn og brødene øverst i ovnen – hæver ca. 30 min. Men så skal man sørge for, at køkkenet er varmt, og at brødene er dækket med en opskåret plastikpose (så den ikke rører de fugtige brød), indtil ovnen opnår bagetemperatur. Det giver meget lette brød.

    • Gitte Hansen 4. august 2015 af 20:59- Svar

      Hej Elsebeth
      Jeg ved godt at varmluft forøger temperaturen, mener nu det er 25 grader. Jeg er obs på det. Tak for dine tips til hævning, det lyder som om vi bruger samme fiduser 🙂
      God fornøjelse med bageriet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Lisbeth 4. april 2015 af 07:32- Svar

    Bagte i går dit hurtige madbrød til årets første grill-stegte steg. Hold da op, hvor familien var begejstret! Det bliver et fast indslag ivoresliv fremover.
    🙂

    • Gitte Hansen 6. april 2015 af 20:36- Svar

      Hej Lisbeth
      Tak for din hilsen – det glæder mig da rigtigt meget at du og din familie synes om hvidløgsbrødet. Ja hvor er det nemt og især også godt til grill, at trylle et hurtigt hjemmelavet brød til. Dejligt og dejligt også at vi har en masse gode grillaftener forude 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Camilla 21. marts 2015 af 19:21- Svar

    Tak for hurtigt svar.
    Jeg vil prøve med speltmel og se om det bliver godt 😉

    God weekend…

    • Gitte Hansen 21. marts 2015 af 19:40- Svar

      Det skal nok blive rigtigt godt. God fornøjelse og hyggeligt du fandt vejen forbi bloggen 🙂 Mange hilsner Gitte

  8. Camilla 18. marts 2015 af 22:35- Svar

    Hej Gitte
    Det lyder bare lækkert. Har du prøvet at bage det med speltmel? Jeg kan nemlig ikke tåle hvedemel.
    Mvh Camilla

    • Gitte Hansen 19. marts 2015 af 07:19- Svar

      Nej det har jeg ikke Camilla men det tror jeg sagtens du kan. Rigtig god fornøjelse 🙂 Mange hilsner
      Gitte

  9. tina nymann 18. marts 2015 af 08:58- Svar

    Af hjertet tak fo ren super opskrift, som jeg helt sikkert vil bruge mange gange fremover, for det der med tiden er jo en faktor, som rammer ind i vores hverdag hver dag:-)

    • Gitte Hansen 18. marts 2015 af 21:13- Svar

      Hej Tina
      Det glæder mig meget du synes om opskriften, et nemt og overskueligt brød selv på travle hverdage. Tiden er en faktor, ja det har du så evig ret i 🙂
      Tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  10. ísbjörg 18. marts 2015 af 08:56- Svar

    Det ser godt nok godt ud.
    Det ville sikkert også være frygtelig lækkert med noget tomat-pure-olie og chili. Eller paprika og timian. Eller flagesalt og oliven…. Uuuhm 🙂

    • Gitte Hansen 18. marts 2015 af 21:15- Svar

      Hej Isbjörg
      Supergode ideer du har der da! Tomat-pure-olie hvad er mon det? Tomatkoncentrat iblandet olie eller? Paprika som drys er også altid godt, timian og rosmarin også. Oliven er jeg ikke stor fan af, men det er der jo mange der er, så din gode idé er hermed givet videre.
      Tusind tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar