Grov tærte med havregryn og med fyld af porre og bacon

  • Grov tærte med havregryn og fyld af porre og bacon

Der er mange opskrifter på tærte på bloggen og jeg troede faktisk at jeg havde eksperimenteret mig frem til den optimale grove tærtebund. En sprød en af slagsen med rugmel og tykmælk. Den er også skøn og et kæmpe hit og du kan finde opskriften lige her – prøv f.els. en lækker rødløgstærte med bacon.Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconNå men hvad er det mon så for en tærtebund der venter i dag? Tjo det er såmænd en helt ny variant jeg afprøvede i dag – en bund der er fyld med fibre og som er helt uden hvedemel.

Og hvad består den nye, spændende grove tærtebund mon så af? Tjo såmænd af blendet havregryn, solsikkekerner, olie og æg. Mega-nemt og sundt også – i forhold til andre smørtunge tærtebunde. Om det er LCHF må jeg også hellere lade være med at udtale mig om, men jeg tror det næsten – måske? Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconTærten smagte skønt og dagens fyld var med porre og bacon. Fyldet bestemmer du jo helt selv. Måske du i stedet er fan af skinke/ost, tomat/feta, rødløg eller noget helt tredje?

Der er så mange muligheder, men her nedenfor får du opskriften på den grove tærtebund med porre/baconfyld. Grov tærte med havregryn og fyld af porre og bacon

Grov tærte med havregryn og med fyld af porre og bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grov tærte med havregryn og med fyld af porre og bacon
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Mad til de travle
Portioner: 2 tærter - 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • Tærtebund:
  • 5 dl blendet havregryn
  • 1,5 dl blendede solsikkekerner
  • 1 dl rugmel
  • Du kan erstatte solsikkekerner og rugmel med ialt 2 dl ekstra havregryn (som også skal blendes)
  • 2 æg
  • 1 dl olie (f.eks. solsikkekerneolie)
  • Salt
  • Tærtefyld:
  • 150-200 gram bacon i tern eller klippet i strimler
  • 5 porrer snittet i skiver
  • Æggeblanding:
  • 8 æg
  • 7 dl mælk
  • Salt/peber
Sådan gør du:
  1. Blend havregryn og solsikkekerner og bland med rugmelet.
  2. Tilsæt æg, olie og salt og rør dejen sammen. Er dejen for tør, tilsæt da lidt ekstra olie. Er den for våd, tilsæt da en spsk ekstra rugmel.
  3. Smør to tærtefade og fordel dejen med en halvdelen i hver.
  4. Dejen kan ikke udrulles, men tryk den i stedet ud i tærteformene med fingre/håndrod. Dejen skal være 1-2 cm. op af kanten på tærtefadet.
  5. Svits nu bacon på en pande. Rens og snit porrer og tilsæt nu porreskiverne på panden og lad dem svitse med, sammen med baconstykkerne.
  6. Fordel porrer/bacon i tærtefadene,
  7. Rør æggeblandingen sammen og tilsæt rigeligt salt/peber. Fordel æggemassen i tærtefadene, en halvdel i hver.
  8. Bag tærterne ca. 45 min. v. 175 grader varmluft.
  9. Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  10. Serveres evt. med grøn salat

Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconDet var en totalt lækker tærte og vi var så heldige, at der var tærter nok til to dage. Bunden blev særlig sprød og og fyldet smagfyldt. En interessant tærtebund, jeg bestemt vil overveje at lave næste gang der skal serveres tærte her på matriklen.

Der er jo slet ikke hvedemel i, men om du kan spise den, hvis du er glutenallergiker, må du hellere selv bedømme. Jeg har ikke forstand på om der er gluten i rug- og havre, så fralægger mig på forhånd lige ethvert ansvar. 😉 Hvis du kan råde, så del gerne en kommentar herunder, som kan kvalificere mine ord og hjælpe andre godt på vej 🙂Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconGrøntsagstærten er perfekt at servere til frokost eller som hovedret, serveret med en fyldig salat til. Tærterne tager lidt over 1 time at lave men til gengæld bliver der tærte nok til 2 dage og på dag 2, skal tærten bare lunes. Nemt og hurtigt.

Du ser fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut lige her:

I kan også bruge tærte 2 til frokost dagen efter? Den vil også være perfekt at tage med i madpakken. Tærten kan også sagtens fryses og gerne i tærteformen, så er det nemt at tage den op og lune den i ovnen efter optøning. Jeg har brugt to lidt høje tærtefade. Målene har jeg ikke lige. mener de er ca. 25 cm. i diameter og 4 cm høje. Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconGrøntsagstærten med den sunde, fiberholdige bund var et stort hit her i familien. Min søn, der går meget op i sundhed og helse, var ellevild og bad faktisk om opskriften. Han er jo selv begyndt at gå i køkkenet, og jeg er sikker på at han nu funderer over selv at lave sin helt særlige tærtevariant.

Det er ikke sidste gang denne tærte bliver serveret hjemme hos os. Den næste grove tærte der er på vej bliver nok en bacon/rødløgstærte tror jeg?
Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconTærterne er bestemt et realistisk hverdagsmad-projekt men vil også være perfekt som frokostservering i weekenden, en dag du skal have gæster. Der vil være jubel omkring dit middagsbord – tro mig – og mange vil spørge om opskriften 🙂

God fornøjelse med tærteprojektet og tip gerne om dit yndlingstærtefyld – jeg er SÅ nysgerrig 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. lisbeth 26. oktober 2017 af 07:17- Svar

    Altid spændende og lækre opskrifter der tikker ind i dine nyhedsmails. Den skal helt klart prøves meget snart. Og den er dejlig billig når man ikke skal bruge smør, ost og fløde.
    Ros fra en hyppig bruger af dine lækre opskrifter som jeg tit vidergiver.
    Såsom din lækre krydret æblecrumble jeg serverede i weekenden. Gæsterne var helt solgte og fik opskriften med hjem.
    Tak for al den dejlige inspiration og opskrifter fra din blog

    • Gitte Hansen 28. oktober 2017 af 12:59- Svar

      Hej Lisbeth

      Ej hvor det glæder mig 🙂 Tusind tak for din søde tilbagemelding og så dejligt, at dine gæster stornød kagen. Det er jeg glad for at høre. Håber også at den grove tærte bliver et hit i dit hjem 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Kirsten Futtrup 25. oktober 2017 af 23:30- Svar

    Rugmel er ikke glutenfri og ikke alle glutenallergikere kan tåle havregryn. Havregryn kan dog fås uden gluten.

    • Gitte Hansen 28. oktober 2017 af 12:59- Svar

      Hej Kirsten
      Tusind tak for din præcisering – håber tærten smager dig:-)
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar