Grove cookies med lakrids og brunt sukker

I aften skal du høre om småkager. Grove småkager, som jeg har bagt før, her f.eks. i en variant med yankiebar. Grove småkager efter Claus Meyers gode opskrift .DSC_9348I dag skal du høre om en variant med lakridspulver og brunt sukker. Det gav en god kraftig smag. Godt med fibre og “bid” fra havregryn og god smag af lækker lakrids.

Her er opskriften sakset fra Claus Meyers gode kagebagebog: “Meyers kager”. Den kan jeg godt anbefale. Måske en julegaveidé? Man må godt købe julegave til sig selv 😉

Opskriften er en rigtig fin grundopskrift, du kan variere i det uendelige, med forskelligt fyld. Prøv f.eks. denne lækre variant med Yankie-bar. Uhm 🙂Du får opskriften lige her:

Grove cookies med lakrids og brunt sukker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grove cookies med lakrids og brunt sukker
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 20-25 stk
Det skal du bruge:
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram havregryn
  • 125 gram smør
  • 150 gram brunt sukker, farin eller alm. sukker
  • 2 spsk sirup
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk natron
  • 5 tsk lakridspulver (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og tilsæt sukker. Tilsæt sirup og vand. Tag gryden af blusset og tilsæt natron.
  2. Bland de tørre ingredienser og vend smørblandingen heri.
  3. Form små toppe på en bageplade. Dyp evt. fingrene i vand for bedre at kunne forme kagerne. Bag kagerne 7-8 minutter ved 175 grader varmluft.
  4. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Kagerne bliver først rigtigt sprøde når de er helt afkølede, så sæt dem hurtigt over på en bagerist.

 Du kan udelade lakrids, kagerne smager ganske glimrende uden. Du kan også bruge din kreativitet? Tilsætte tørrede tranebær f.eks., mandler, nødder, hakket chokolade, en daim-bar-måske?DSC_9338 Form små toppe på en bageplade. Dyp evt. fingrene i vand for bedre at kunne forme kagerne. DSC_9339 DSC_9341 Bag kagerne 7 minutter ved 175 grader varmluft.

Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Kagerne bliver først rigtigt sprøde når de er helt afkølede, så sæt dem hurtigt over på en bagerist.DSC_9343

Så er der et kæmpe bjerg lakridscookies. Disse tog jeg med i mandags på min mandagsvagt. De er så hurtige at lave, at jeg sagtens kunne nå at bage en portion inden jeg mødte på vagten kl. 11. Der var storm og orkan og jeg tænkte at kollegerne havde brug for lidt at forsøde aftenvagten med. Kagerne forsvandt imens der var sus i gardinerne udenfor. Knas knas.

Lækre sprøde lakridscookies med havregryn, så de er lidt sunde. Skal vi ikke bare sige det?DSC_9344

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Sanne 1. december 2013 af 17:37- Svar

    MUMS!!! Jeg er lige faldet over din side i dag -din opskrift på ølbraiseret oksebov skal afprøves på tirsdag. Og så kom jeg forbi denne opskrift, havde tilfældigvis alle ingredienserne hjemme, og var derfor nødt til at få dem bagt med det samme. Og det er absolut ikke sidste gang!! Jeg havde aldrig fundet på at komme lakridspulver i, men det gør da disse cookies helt vildt lækre… Tak 🙂

    • Gitte Hansen 1. december 2013 af 20:36- Svar

      Hej Sanne
      Så skønt at høre fra dig og dejligt du har lyst til at kaste dig ud i både småkager og oksebov. Dejligt med feedback og rigtig god fornøjelse med din oksebov. Den bliver også superlækker.
      Dejligt at have fået dig med som læser på siden her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      P.S.: Jeg er også helt vild med lakridskagerne, elsker dem så meget at jeg som regel kommer til at spise dem alle selv her i huset. Ups 😉

  2. Karen 1. november 2013 af 14:04- Svar

    De ser lækre ud – jeg eksperimenterer også hele tiden med at putte andre ting i mine basisopskrifter – det er sådan, det er sjovt! God weekend – og tak for din søde kommentar i sidste uge 🙂

    vh/Karen

    • Gitte Hansen 2. november 2013 af 21:13- Svar

      Hej Karen

      Ja jeg synes også det er sjovest på den måde. Det er også meget sjældent jeg følger en opskrift til punkt og prikke.
      God weekend til dig fortsat. Håber du har godt tid og spiser lækker mad….og kage 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar