Grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat

  • Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomatI dag skal du høre om nogle hurtige nemme grove muffins med skinke, rødløg, feta og soltørret tomat. Det er madmuffins i den allerbedste Stop madspild-stil! Det kan vi li’:

En pakke skinketern købt billigt i Fakta (ELSKER deres Stop madspilds-kampagne!), en rest feta og en pose soltørret tomat der nærmede sig sidste holdbarhedsdato, ja og og så også lige en rest yoghurt naturel også.

De grove madmuffins gjorde det fint ud for et aftensmåltid, serveret med en frisk grøn salat til. De små muffins var også rigtigt lækre i madpakken dagen efter.

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

Her kommer opskriften på:

Grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat:

Du skal bruge:

2 æg

3 dl. yoghurt naturel/eller tykmælk/kærnemælk

25 gram smeltet smør

100 gram grahamsmel eller fuldkornsmel

200 gram hvedemel

2 tsk. bagepulver

Et knivspids salt/hvidløgspeber

2 spsk. tørret oregano

1 spsk. honning

200 gram skinke

ca. ½ blok feta i tern (eller ½ bøtte)

ca. 50 gram soltørret tomat i strimler

2 rødløg i tern

Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

Sådan laver du grove muffins med skinke, feta, rødløg og soltørret tomat:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Bland yoghurt naturel med æg, honning  og smeltet smør
  • Tilsæt mel blandet med bagepulver
  • Tilsæt krydderier.
  • Tilsæt skinke, feta, rødløg og soltørret tomat
  • Fyld dejen i siliconeforme
  • Bag muffinsene 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.

Spis de nybagte grove madmuffins med en frisk grøn salat til. Du kan jo passende lave din egen dressing med lidt af den yoghurt naturel du måske har til rest? Her har jeg bare rørt yoghurten op med lidt akaciehonning, salt og hvidløgspeber. Smager SÅ lækkert og det er den nemmeste dressing i verden.

DSC_8805

Du kan jo sikkert sagtens lave en salat med betydeligt mere spræl i end jeg. Salat, agurk, majs. Ej det må kunne gøres bedre? 😉DSC_8806En lækker Stop Madspilds-skinkemuffin er nu klar til dig. Haps! 🙂
Grove muffins med skinke, feta og soltørret tomat

 

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Carsten Mathiesen 24. januar 2017 af 19:31- Svar

    1/2 blok feta? Hvor stor er en hel blok?

  2. tina nymann 24. september 2014 af 08:00- Svar

    Lidt æggekageagtigt, på den udvidede måde: Spændende….

    • Gitte Hansen 24. september 2014 af 20:13- Svar

      Hej Tina
      Ej æggekage ved jeg nu ikke lige, der var kun to æg i. Muffinsene blev ret faste og brødagtige, så jeg vil nu mere sige muffins 🙂
      Springer du mon på dem en dag? 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar