cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Grove scones med rugmel – nemme og lækre

Grove scones med rugmel - nemme og lækreNybagte boller med iskoldt smør på. Det er der næsten intet der kan stikke. Smør der smelter, lidt marmelade, lidt ost, en god pølse eller lidt syndig Nutella måske?

I dag serveres der grove scones på bloggen. Scones der er et hit, når du er sulten lige NU og bare gerne vil have nybagt brød i en ruf. Scones er bagt med bagepulver og skal slet ikke hæve. Dejen røres blot sammen, formes og bages i 20 minutter. Voila!

Jeg har bagt utallige scones-varianter i tidens løb og du finder dem alle på bloggen, denne opskrift på chokoladescones er særligt populær men prøv også denne med revet æble i, Uhm! Det fulde scones-overblik på bloggen kan du finde lige her. Varianten du skal høre om i dag, er fyldt med fibre fra havregryn og rugmel. Bollerne mætter godt og kan fint serveres som mellemmåltid, som brunchtilbehør, som frokosttilbehør eller som suppebrød måske? Det vil også være hurtigere at bage scones, end at køre til bageren? Ja bare lige et tip til dig. 😉

Spørger du mig, er scones helt fine alene som de er, blot serveret med smør på.Grove scones med rugmel - nemme og lækreOpskriften er rigtig nem og du kan fint justere melmængder og meltyper efter valg – brug mere/mindre groft mel alt efter hvad du foretrækker. Jeg tænker dog at mindst halvdelen skal være hvedemel, ellers vil bollerne blive for “tunge”. Hvedemel giver luftighed og får brød til at hæve flot op, derfor.Grove scones med rugmel - nemme og lækreHer i huset er vi fan af groft brød, så derfor er der rigeligt med groft mel i dagens variant. Da mine børn var små, var hvidt brød det største hit. Nu sætter børnene pris på groft, sundt og grønt og efterspørger det helt af sig selv. Alle de år hvor jeg kæmpede en håbløs kamp, pludselig havde jeg vundet den, helt uden sværdslag. Hov, hvor kom det fra? 🙂

De grove scones var en succes hos mine store børn – de var helt vilde med dem faktisk.

Du får opskriften lige her:

Grove scones med rugmel - nemme og lækre

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: Ca. 16 stk.

Grove scones med rugmel - nemme og lækre
Det skal du bruge:
  • 1 liter tykmælk (eller mælk, kærnemælk ell. lign. Vand kan også bruges)
  • 3 dl. rugmel
  • 3 dl havregryn
  • 8 dl. hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sirup
  • Evt. 2 tsk kardemomme
  • Evt. pensling: mælk/tykmælk/kærnemælk.
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser. Gem lidt af hvedemelet.
  2. Tilsæt tykmælk og sirup.
  3. Ælt dejen med køkkenmaskine, elpiskerens dejkroge eller ænderne.
  4. Form scones og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp evt. fingrene i hvedemel, hvis dejen klistrer lidt for meget. Bruger du mælk, skal du nok bruge mere end 8 dl. hvedemel.
  5. Pensl gerne bollerne med lidt mælk/tykmælk og drys med solsikkekerner.
  6. Bag scones'ene 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
  7. Nydes lune.
  8. Scones smager klart bedst på bagedagen

Grove scones med rugmel - nemme og lækreVerdens nemmeste scones – og SÅ lækre!

Du bestemmer helt selv om du synes der skal kardemomme i. Jeg er storfan af kardemomme i nybagt brød, men du bestemmer helt selv.

Når du bager scones, skal du helst ikke bage flere end I kan spise samme dag. Bagepulver i dejen gør, at bollerne ikke holder sig friske så længe. Hvis I ikke får dem spist, så frys dem gerne. Det er bedre end at gemme dem til næste dag.

På en halv time kan der være en lækker lun scones på din tallerken. Ja man skulle næsten ikke tro det, men det passer altså. Vil du mon springe over hvor bagegærdet er lavest sammen med mig? 🙂

Hvis du ikke har prøvet at bage scones før, er jeg sikker på at du vil blive fan. De er så nemme at bage og du kan lynhurtigt forkæle din familie med et fad nybagte boller.

Håber disse nemme grove scones også bliver et hit hjemme hos dig.

Rigtig god bagefornøjelse 🙂
Grove scones med rugmel - nemme og lækre

Læg en kommentar