Så var det pludselig tirsdag. Men ikke en helt almindelig én af slagsen. Tirsdag var fridag. Det var Grundlovsdag. En fridag oven i hatten. Tak for den.

Kl. 10.00 sov 3/4 af familiemedlemmerne stadig. Jeg var på vej til at sætte mine helt almindelige morgenboller i ovnen. Dejen var klar. Det slog mig. Skulle man ikke finde på lidt ekstra. Lidt andet. Lidt afveksling? Noget vi ville kunne huske fridagen for?

Brunch-tallerken

Jeg besluttede mig for at lave en omgang amerikansk morgenmad. Brunch. Det er smart at kalde det brunch. Det lyder smart, og her i huset betyder det så faktisk bare, at det er ok at sove længe og spise sent, for det GØR man jo når man spiser brunch. 😉 Brunch er en kombination af morgen/middagsmad, og det passer helt perfekt i min familie hvor over halvdelen består af sovetryner. 😉

Bollerne kom i ovnen, uden dikkedarer. De er helt som de skal være, som de er. Husk, bag ved 225 grader i starten og skru ned herefter. Så bliver skorpen sprødest. Husk en skål vand i bunden af ovnen, så hæver de flot op. Opskrift finder du her

Koldthævede morgenboller

Jeg fandt 2 pander frem. Havde for en gangs skyld en masse æg i køleskabet, så ville lave både scrambled eggs og pandekager.

Startede med at klippe en pakke bacon i småstykker og stege det ved høj varme. Imens lavede jeg æggeblandingen : 8 æg (regnede med at 2 æg pr. person ville være fint?) og 1-1½ dl. mælk, salt og peber. Æggene blev pisket hurtigt sammen.

Da bacon’en var færdigstegt kom æggeblandingen på panden. Det giver en god smag at lade æggene stege i baconfedtet. Syndig god baconsmag. 😀

Scrambled eggs

Scrambled eggs

Bacon and eggs

Æggeblandingen blev stegt 20 minutter ca. ved middelvarme. Jeg rørte rundt i det undervejs. Æggene skal jo helst være “scramblede” ;-).

Imens lavede jeg amerikanske pandekager. Opskriften får du her:

  • 275 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • ½ liter mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1½ tsk bagepulver
Dejen blev hurtigt pisket sammen. Der var plads til 4 pandekager på panden af gangen

Amerikanske brunchpandekager

Første plade flød lidt for meget ud, så tilsatte et par spsk. mel ekstra. Det var mel af den fine hvide slags der blev brugt idag. Ikke antydning af den grove mel for en gangs skyld (jeg fik STORE krammere af sønnen i dagens anledning. Skønt! :-). Pandekagerne blev stegt i nogle dråber flydende kærgården. Smør giver bedre smag. Ja man skulle tro at jeg var sponsoreret af Arla 😉

Der blev en pæn stor stabel pandekager.

Amerikanske brunch-pandekager

Tip : Har du pandekagerester, så smager de altså fantastisk hvis de bliver lagt sammen med smør og sukker. Som en slags “pandekage-mellemmad”. Børnene elskede at få sådan en med i madpakken da de var mindre, som dessert altså (hm, hm gætter på at den nok blev spist først ;-):

Amerikanske brunch-pandekager

Pandekager smager fantastisk godt med sirup, det ved vi jo. Men de smager særligt godt med denne rørsukkersirup.

Rørsukker-sirup

Det passede ca. med at æggene, bollerne i ovnen og pandekagerne var færdige på samme tid (slukkede for temperatur til æg og boller imens de sidste pandekager blev stegt færdige).

Klokken var blevet tæt på 11. Brunchbordet kunne dækkes. Sultne var vi også blevet nu.

Sprøde koldthævede morgenboller

Sprøde koldthævede morgenboller

Amerikanske brunch pandekager med rørsukkersirup

Bacon and eggs

Skøn Grundlovs-brunch til sovetryner.

Bollerne smagte rigtigt godt med Emmenthaler på og Rabarbersyltetøjet har vi heldigvis stadigvæk mange glas tilbage af (har med jubel konstateret at MANGE nye friske rabarberstængler er spiret frem 🙂

Brunch-tallerken

Dejligt med en Grundlovs-fridag og god tid til langsom morgenmad.