Hakkebøffer, pommes frites, bearnaise og bagte løg

  • Bagte løg

2014-09-06 19.02.03Har du en aften hakkebøffer på menuen, så skulle du da næsten prøve at lave bagte løg til. Altså hakkebøffer med bløde løg er der jo sådan set ikke noget nyt i, men altså bagte løg, dem skal du prøve. Løgene bliver søde og saftige, lækre, og så er de så nemme at man skulle tro det bare var løg(n).

Her skal du høre om en rigtig herremenu:

Hakkebøffer, hjemmelavede pommes frites, bearnaise og så altså de bagte løg.

Du skal bruge: 

1-2 løg pr. person

Hakket oksekød til fine hakkebøffer

2 kilo kartofler, olie, salt/peber

Bearnaisesauce (hjemmelavet eller færdigkøbt).

DSC_9222

Sådan laver du bagte løg og resten af herremenuen: 

DSC_9198

  • Bag løgene i ovnen i en time sammen med kartoflerne. Du bager dem med skræl og hele molevitten. Skyl dem gerne først.
  • Vask/skræl kartofler og vend kartoflerne i rigeligt olie og krydr med salt og peber.
  • Bag kartofler og løg i ovnen i en time v. 175 grader varmluft. Brug gerne et aluminiumsfad til kartoflerne, så de bliver sprøde på alle sider.
  • Vend kartoflerne et par gange undervejs.
  • Steg hakkebøffer og varm bearnaise. Jeg bruger den gode fra Jensen, og ja jeg ved at et nytårsforsæt for 2014 var at jeg skulle lære at lave det selv. Tiden er ved at rinde ud. 😉

 

Servér den nemme herremenu. Bøfferne svandt ind og blev lidt triste, men smagen var fin. Stegte dem vist lidt for hårdt. De sprøde pommes frites var lækre og familien spiste 2 kilo. Man kan spise MANGE kartofler når de bliver lavet som hjemmelavet pommes frites. Skræl rigeligt! 🙂

DSC_9219Herremenuen vakte jubel hos både herrer og damer i familien. Det svære var helt klart at skrælle løgene efter servering. Er der mon et løgtrick? Løgene er jo bløde og skrællen lidt svær at få af. Nå, men når det lykkes dig, er der altså lækkerier indeni 🙂
DSC_9223 Løgene i forening med hakkebøf og bearnaise var genial og kartoflerne blev sprøde og lækre. Har du ikke prøvet at lave pommes frites selv skulle du næsten prøve. De er KLASSER bedre end de købte!DSC_9225

Smukke bagte løg, og de er jo så lette at lave at de kan laves med næsten, lukkede øjne. Ja man skulle jo næsten tro at det bare var løg(n) 🙂2014-09-06 19.02.03

Mere inspiration

5 Kommentarer

  1. tina nymann 14. september 2014 af 21:38- Svar

    Tak for rådet:-)

  2. tina nymann 14. september 2014 af 20:52- Svar

    Uhmm, hvis bagte løg, smager bare tilnærmelsesvis så sødt som bagte hvidløg, så bliver det fantastisk:-)

    • Gitte Hansen 14. september 2014 af 21:16- Svar

      Hej Tina
      De bagte løg bliver superlækre. Skær gerne top og bund af løgene inden og pensl inden bagningen, så er de nemme at “smutte” ud. Et godt råd fra Tove 🙂
      God fornøjelse med de bagte løg og i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Tove Pedersen 12. september 2014 af 19:22- Svar

    Hej Gitte
    Det ser Herre lækkert ud :o)
    Det er vist flere år siden jeg har lavet bagte løg det smager så lækkert så det må jeg da vist snart lave igen.
    Jeg plejer at skære lidt af top og bund og pensle med lidt olie inden bagningen, så kan man simpelthen smutte / klemme løget ud af skrællen og skal ikke sidde og kæmpe med at få skrællen af :o)
    God weekend
    Venlig hilsen
    Tove

    • Gitte Hansen 13. september 2014 af 22:43- Svar

      Hej Tove. Det var da et fantastisk tip Tove, selvfølgelig! Hvorfor tænkte jeg ikke på det? Du er en knag, tusind tak for den gode idé. Ja løgene bliver fantastisk lækre og så er det jo bare så nemt, så nemt 🙂
      Fortsat god weekend til dig Tove og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar