Hasselback pastinakker med salt og krydderi – ovnbagte og lækre

  • Hasselback pastinakker med salt og barbarcuekrydderi - SÅ lækre

Rodfrugtsæsonen er over os – heldige os! Det betyder nemlig at vi kan trylle lækre rodfrugtlækkerier i lange baner. 🙂

Vidste du mon, at du kan få rodfrugter til at smage næsten lige så godt som slik eller som en lækker snack? Jep det passer – det er ikke lyv 😉

Hvis du bager rodfrugterne i ovnen med en god sennepsdressing med timian og honning, så vil I i familien kunne spise mindst 1 kilo – tro mig. Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækreHvis du oliebager rodfrugterne á lá hasselback, så vil I altså også kunne spise en MASSE. Opskriften får du her på bloggen i dag.

Halløj hvor hasselback pastinakker smager godt! Jeg havde lavet 2 pastinakker pr. mand og det var alt for lidt. Hasselback pastinakkerne  var en kæmpe succes 🙂Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækrePastinakker er søde og milde i smagen og jeg er sikker på, at alle vil kunne være med, selv de små børn på matriklen. De vil elske dem, tror jeg faktisk 🙂 Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækreDu får opskriften på hasselback pastinakkerne lige her og den er rigtig nem. Din indkøbsseddel bliver ikke lang 😉

Hasselback pastinakker med salt og barbecuekrydderi - SÅ lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hasselback pastinakker med salt og barbecuekrydderi - SÅ lækre
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 10 pastinakker
  • Olie
  • Salt
  • Barbecuekrydderi eller tørret timian
Sådan gør du:
  1. Skræl og halvér pastinakkerne
  2. Lav snit i pastinak-halvdelene som på en hasselback-kartoffel
  3. Pensl med rigeligt olie, drys med salt og barbecuekrydderi eller andet yndlingskrydderi (timian f.eks.?)
  4. Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller læg dem i et stegefad
  5. Bag pastinakkerne min. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  6. Smager skønt som tilbehør til alle retter

Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækreHasselback pastinakker er SÅ nemme at lave og de smager virkelig lækkert. Vær rundhåndet med olien, så bliver de ekstra sprøde og lækre.

Pastinakker spiser vi helt sikkert alt for lidt af her i huset, i forhold til hvor lækre de smager. Hold godt øje i butikkerne eller ved grønthandleren og når du ser et pastinak-bjerg, så køb det 🙂Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækrePastinakkerne vil smage godt som tilbehør til alt. Vi spiste dem til kylling og flødekartofler med porrer og det var altså en rigtig lækker menu. Opskriften på de fedtfattige fløde-/porrekartoflerne får du en af de nærmeste dage, men du kan starte med at smugkigge her, hvis du slet ikke kan vente 😉
Hasselback pastinakker med salt og krydderi -  ovnbagte og lækrePastinakkerne kan spises som snack, måske som en forrets-haps med en klat aioli til? De vil smage godt som tilbehør til alle retter. Fisk, fjerkræ, svine- og oksekød.

Hold du godt øje på pastinak-fronten den næste tid og start hamstringen 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Britta Simonsen 21. november 2017 af 17:40- Svar

    Hej Gitte 😊. Først vil jeg fortælle dig ,at jeg er fuldstændig pjattet med dine opskrifter. Det er også super hyggeligt når du fortæller lidt om dine oplevelser 😊. Jeg er køkkenuddannet og arbejder i en børnehave , hvor jeg kokkererer for 40 skønne unger og 6 pædagoger. Du har så mange gode idéer som jeg kan bruge 👍. Idag har de bl.a. fået de skønne og lækre ovnbagte pastinakker til eftermiddags snack , og de var VILDE med dem 👏👏👏. Fortsæt endelig , jeg æææælsker det 😂😂😂. Knus til dig fra en STOR fan . De bedste hilsner Britta Simonsen 😍

    • Gitte Hansen 21. november 2017 af 21:46- Svar

      Hej Britta
      Tusind tak for din skønne hilsen – det var da godt nok den fineste hilsen at få. Jeg er totalt glad for at høre, at de små børnehavebørn er vilde med pastinakkerne. SÅ godt – de opdagede måske slet ikke at de faktisk spiste en rodfrugt 😀
      Det var rigtigt sødt af dig at skrive så sød en hilsen til mig. Tusind tak skal du have for den <3
      Rigtig god fornøjelse med bloggen fortsat og nyd de kære små. Så dejligt at høre, at du har arbejdsglæde og ægte engagement med det du laver. Jeg er sikker på at de kan mærke det, de kære små 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Inger Marie Linnemann 18. november 2017 af 20:05- Svar

    Vi har lige fået pastinakker sammen med hasselback kartofler, lavet på samme måde. Det er ikke sidste gang det sker. Virkelig smagfuldt og lækkert

    • Gitte Hansen 18. november 2017 af 20:41- Svar

      Hej Inger Marie
      Hyggeligt med en hilsen fra dig og rigtigt dejligt at pastinakkerne smagte jer. Jeg er også fan af dem og vi kan spise MANGE, når de tilberedes på den måde
      Ha’ det godt til vi ses igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar