Havreflarn med sirup – lækre sprøde havregrynssmåkager

  • Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkager

Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkagerÅh hvor er jeg altså bare vild med havregrynssmåkager!

Jeg har lavet utallige varianter, som du kan finde på bloggen og i dag kunne jeg altså ikke lade være med at afprøve en ny variant. Halløj i skuret hvor blev de lækre altså!

En skøn havreflarn variant med sirup som smager karamelagtigt godt. Uhm!

Havregrynssmåkager er de nemmeste kager at bage, for dejen skal bare smeltes sammen i en gryde, sættes på bageplade med to teskeer og vupti – sprøde havreflarn ligger klar på dit kagefad.

Kagerne kan hurtigt trylles hvis du får uventede gæster eller hvis du pludselig – og helt uventet – bliver lækkersulten. Havregrynssmåkage-trangen kan jo komme over én. Det kan jo ske 😉

Du får opskriften på de lækre kager lige her. Alt incl. tager de kun ca. 20 minutter at fremtrylle. Farlige fristelser 🙂

Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkager

Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkager
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 40 stk
Det skal du bruge:
  • 75 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 gram havregryn
  • 75 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 4 spsk sirup
  • 1 æg
  • Evt.: Smeltet chokolade til "dyp".
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, sukker og vaniljesukker i en gryde
  2. Tilsæt sirup
  3. Tag gryden af varmen
  4. Rør havregryn i
  5. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i.
  6. Tilsæt æg
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  8. Beklæd 2 bageplader med bagepapir
  9. Sæt små dejtoppe på bagepladen med to teskeer. Der skal være god afstand. Der kan være ca. 20 kager pr. plade
  10. Bag kagerne 5-7 minutter v. 175 grader varmluft
  11. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Jo mørkere kager, jo sprødere kager. Hold godt øje med dem.
  12. Kagerne bliver sprøde, når de er helt kolde.
  13. Opbevares i tætsluttende kagedåse.
  14. Evt.: Du kan smelte chokolade og dyppe kagerne halvt i og lad chokoladen størkne.

Det er ikke lyv, når jeg skriver, at kagerne er færdige på 20 minutter. Dejen er den nemmeste dej at fremtrylle, for du skal kun bruge en gryde og dejen smelter nærmest sig selv sammen.

Siruppen giver kagerne en særligt lækker karamelagtig smag, så det tip må du lige prøve.

Er der forskel på en havreflarn, en havreflage, eller en havregrynssmåkage? Næh du det tror jeg faktisk ikke. På Google kan jeg se, at betegnelsen havreflarn er voldsomt meget mere brugt, men at opskrifterne næsten er identiske? Ja faktisk kan jeg ikke rigtigt finde nogen forskel?

Kært barn har mange navne  Derfor ser du nedenfor her en lækker havreflarn, en havregrynssmåkage eller en havreflage? Det er helt op til dig  Du bestemmer. Kagen smager godt uanset 😉Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkager

Jeg er sikker på, at opskriften vil vække jubel hjemme hos dig. Prøver du at bage en portion, vil du blive SÅ populær og jeg kan betro dig, at småkagedåsen ikke vil forblive fyldt længe hjemme hos jer.

Prøv gerne en variant med revet appelsinskal i dejen, det er også en rigtig lækkerbisken. En opskrift på havregrynssmåkager med appelsinsmag kan du finde lige her

Som jeg skrev på bloggens side på Facebook i dag kan du dyppe kagerne i smeltet chokolade, hvis du er en flottenheimer. Skal du være ekstra ekstravagant, kan du lægge kagerne sammen med en lækker smørcreme med vanilje. Skønne kager, classic som de er eller i luksus-variant.

Uhm – skønne, skønne havreflarn – et sødt kagetip fra mig til dig 🙂
Havreflarn med sirup - lækre sprøde havregrynssmåkager

Mere inspiration

Læg en kommentar