Havreflarn – uhm her får du opskriften på tynde sprøde havregrynskager med sirup.
Åh hvor er jeg altså bare vild med havregrynssmåkager!
Jeg har lavet utallige varianter, som du kan finde på bloggen – få inspiration nederst i dette indlæg.
I dag kunne jeg altså ikke lade være med at afprøve en ny variant. Halløj i skuret hvor blev de lækre altså!
Hvad er havreflarn eller flarn?
Havreflarn er en havregrynskager med sirup. Oftest lavet med finvalsede havregryn. Uhm de smager karamelagtigt godt. Uhm!
Flarn kan også laves med mandler eller nødder. De er kendetegnet ved at være tynde og meget sprøde småkager. Tjek f.eks. også denne opskrift på nøddekurve med hasselnødder ud.
Der er ikke den store forskel på almindelige havregrynskager / havregrynssmåkager og navnene bliver brugt lidt i flæng.
Småkagerne er de nemmeste kager at bage, for dejen skal bare smeltes sammen i en gryde.
Småkagedejen skal sættes på bageplade med to teskeer. Vupti, så er der sprøde havreflarn klar på dit kagefad.
Kagerne kan hurtigt trylles hvis du får uventede gæster eller hvis du pludselig – og helt uventet – bliver lækkersulten.
Havregrynssmåkage trangen kan jo komme over én. Det kan jo ske 😉
Du får opskriften på de lækre havregrynskager lige her. Den er super nem og kagerne er nogle farlige fristelser 🙂
Sprøde havreflarn – god nem opskrift på havregrynskager med sirup
Ingredienser
- 75 gram smør
- 75 gram sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 gram havregryn
- 40 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 5 spsk sirup
- 1 æg Kan udelades
- Evt.: Smeltet chokolade til "dyp".
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker og vaniljesukker i en gryde
- Tilsæt sirup og tag gryden af varmen. Rør havregryn i
- Bland bagepulver med hvedemel og rør det i. Tilsæt æg
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd 2 bageplader med bagepapir
- Sæt små dejklatter på bagepladen med to teskeer. Der skal være god afstand. Der kan være ca. 20 kager pr. plade
- Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Jo mørkere kager, jo sprødere kager. Hold godt øje med dem. Havregrynskagerne bliver helt sprøde, efter afkøling.
Noter
Smelt evt. lidt chokolade og dyp kagerne heri
Du kan tilsætte lidt kardemomme til dejen. Æg kan udeladesHavreflarn kan lægges sammen med smørcreme, få en god opskrift her.
Tilsæt evt. et par spsk appelsinsaft til dejen, så flyder kagerne endnu mere ud.Sprøde lækre havreflager med skøn smag af smør og sirup
Det er ikke lyv. Småkagerne er færdige på 20 minutter, alt inklusiv.
Dejen er den nemmeste dej at lave, for du skal kun bruge en gryde og dejen smelter nærmest sig selv sammen. Æg kan udelades, hvis du har glemt at købe eller ikke kan tåle æg.
Så nemt er det at lave havreflarn – se billederne her:
Siruppen giver kagerne en særligt lækker karamelagtig smag. Hvis du gerne vil have lidt julesmag i kagerne, så kan du tilsætte lidt kardemomme.
Kært barn har mange navne Småkagerne er så lækre, uanset om vi kalder dem havreflarn, havregrynssmåkage eller havreflage.
Prøv gerne en variant med revet appelsinskal i dejen, det er også en rigtig lækkerbisken. Tilsæt evt. også et par spsk appelsinsaft til dejen, så flyder kagerne endnu mere ud.
En opskrift på havregrynssmåkager med appelsinsmag kan du finde lige her
Det er helt op til dig Du bestemmer. Kagen smager godt uanset. 😉
Jeg er sikker på, at opskriften vil vække jubel hjemme hos dig.
Prøver du at bage en portion, vil du blive SÅ populær og jeg kan betro dig, at småkagedåsen ikke vil forblive fyldt længe hjemme hos jer.
Du kan også lægge havreflarn sammen med smørcreme? Få gode nemme opskrifter her:
1.
2.
Som jeg skrev på bloggens side på Facebook i dag kan du dyppe kagerne i smeltet chokolade, hvis du er en flottenheimer. 🙂
Skønne kager, classic som de er eller i luksus-variant.
Uhm – skønne, skønne havreflarn – et sødt kagetip fra mig til dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på havregrynskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.