Småkager med lakrids. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre havregrynssmåkager med lakrids, tranebær, hasselnødder og nougat.
Hvad siger du til en lille havregrynscookie fyldt med en masse lækkerier og med lakridssmag? Serveret i det fri, på en stille søndag med sol og let brise?
Bagenørden inviterede i dag på småkager med lakrids i haven. Jeg fik nemlig en gæst i dag. En helt særlig gæst. En journaliststuderende der gerne ville interviewe mig om hvordan det er at være madblogger. Spændende, det ville jeg da gerne være med til!
Det er altid sjovt at reflektere over det man gør, hvorfor, hvordan og fundere over visioner og ideer.
Er der en kurs, og hvilken retning er man på vej i? Jeg ville da også gerne hjælpe en journalistaspirant på vej i opgaveskriveriet.
Vi havde en hyggelig samtale i haven. Jeg blev både interviewet og videofilmet. Ja i dag, når man bliver interviewet, kan man risikere både at blive fotograferet og videofilmet. 🙂
Selvfølgelig ville jeg da byde min gæst på en kage. En knasende sprød en af slagsen.
Uhm jeg ville prøve en lakridsvariant af de lækre havregrynscookies jeg bagte forleden.
Hvorfor nu havregrynssmåkager igen?:
Jo det var da fordi, at havregrynskager er:
- hurtige at lave,
- fiberholdige
- rimeligt fedtfattige.
- sprøde
- kan varieres i det uendelige.
Tilsæt dine foretrukne lækkerier. En rest chokolade, lidt tørret frugt, nødder eller lignende.
I dag havde jeg en rest nougat til overs, et par håndfulde tranebær, lidt hasselnødder og lidt lakridssirup.
Totalt eksperimenterende cookies og lidt et sats, når de skulle serveres for en journalistaspirant.
Ville de floppe totalt og hvordan ville det så gavne min sag? Ville evt. kageflop komme med på tryk? 😉
Nougat i kage er altid godt, tørret tranebær ligeså.
Lakrids er jeg også vild med i cookies og ristede hasselnødder smager altid lækkert sammen med nougat.
Kagerne kunne da kun blive vellykkede med alle disse yndlingsingredienser – og jep, det blev de da også.
Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig.
Her kommer opskriften på småkager med lakrids, tranebær, hasselnødder, blød nougat og havregryn
Ingredienser
- 125 gram blødt smør
- 1½ dl. sukker eller farin
- 2 æg
- 3½ dl. havregryn
- 1½ dl. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 1 håndfuld grofthakkede hasselnøddekerner ca. - kan erstattes af grofthakkede mandler
- 2 håndfulde tørrede tranebær eller andet tørret frugt - kan udelades
- 1-2 tsk. lakridssirup evt., kan erstattes med 1-2 tsk. lakridspulver. Jeg tilsatte 1 tsk. Tilsæt mere, hvis du ønsker kraftigere lakridssmag
- 100 gram nougat kan erstattes af grofthakket chokolade eller et par spsk. Nutella
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk smør og sukker godt med elpisker eller køkkenmaskine. Tilsæt æg - et af gangen. Bland de tørre ingredienser og tilsæt. Tilsæt nødder, tranebær og nougat
- Tilsæt lakridssiruppen til dejen og rør godt. Bland med nougat eller chokolade
- Pisk dejen godt. Den bliver hård og sej.
- Form små toppe på en bageplade med to teskeer. Der skal være god afstand imellem. Der er plads til ca. 25 cookies pr. bageplade. Bag dine cookies ca. 8-10 minutter ved 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn)
- Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Farven bliver mørk p.g.a. nougat og lakrids, så det kan være lidt svært at bedømme hvornår kagerne er færdige, så hold godt øje.
Noter
Lakrids småkager med havregryn og chokolade – sprøde havregrynskager
De tørrede tranebær, brugte jeg, fordi jeg lige havde dem på lager. Måske du kan finde andre lækkerier i dine køkkenskabe?
Uhm – grofthakkede hasselnødder er lækre i småkager. Her i huset er vi storforbrugere af de lækre nøddekerner.
De smager fortryllende i cookies (og andre kager). Desværre er hasselnøddekernerne også ret dyre, så brug gerne mandler i stedet. Nødder kan også udelades helt.
Perfekt. Jeg havde en rest nougat på lager, men du kan også sagtens bruge almindeligt chokolade, eller evt et par spsk. Nutella.
Lakridssirup har jeg altid på lager og hvis du har en bøtte hjemme hos dig, kan du have fornøjelse af den længe.
Lakrids sirup er meget drøjt i brug. Har du ingen sirup kan du bruge 1 spsk lakridspulver i stedet.
Lad kagerne afkøle før du serverer dem, hvis du da kan vente. Du må godt testsmage i ventetiden ;-).
Småkagerne nåede jeg lige at få anrettet mit kagefad før gæsten ankom. Det passede perfekt. Solen skinnede ikke i haven længere, men vi drak varm kaffe og havde jakker på.
God scene for et interview, en haveterrasse med fuglefløjt som akkompagnement 🙂
Den lille film der kom ud af interviewet kan du se her – en fin lille film faktisk og du kan høre fuglene fløjte i haven 🙂
Småkagerne blev gumlet imens vi snakkede. Lækre hurtige cookies. Måske du også har lækkerier i dine køkkenskabe til en cookievariant?
Jeg skal have afprøvet en variant med brun farin. Jeg VED at brun farin i småkager smager fantastisk. Hvad kan jeg mon kombinere med? Små stykker tørret abrikos måske?
En lækker småkage og rimeligt fedtfattige. 125 gram smør til 50 kager er ikke så meget.
Rigtig god fornøjelse med dine cookies hvad enten de ender som lakrids- eller almindelige havregrynscookies. Lækre bliver de med garanti!
Få flere lækre opskrifter på kager, cookies eller småkager med lakrids:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej jeg har prøvet din opskrift på havregrynscookies , har jeg gjort noget galt da dejen var ret fast så jeg måtte trykke dem flade inden bagningen, jeg syntes ikke de flade ud som du har vist . hilsen Annie
Rigtig lækker opskrift! Jeg glemte dog at putte mel i, men det gjorde faktisk ingenting for de smagte dejligt, super sprøde og karameliserede.