Havregrynssmåkager med sirup og mandler – sprøde og lækre

  • Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækre

Havregrynssmåkager er de skønneste kager. Sprøde, velsmagende, knasende og mega hurtige at lave.

En portion kan trylles på ½ time og de er nemme at lave, hvis der kommer kaffegæster forbi. Det gjorde der i vinterferien og på ingen tid blev der tryllet en portion. Dejen skal bare smeltes sammen i en gryde. Nemmere bliver det vist ikke.

Selvfølgelig skulle jeg da lige eksperimentere lidt. Kedeligt altid at bage de samme kager, ikke? 😉Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækreDe havregrynssmåkager du skal høre om i dag er med sirup og mandler og halløj hvor var det altså en god kombi til en havregrynssmåkage. Sirup giver den særligt gode brændte karamelsmag og sukkerristede mandler er bare altid rigtigt godt. Win win 🙂Har du hverken sirup eller mandler, så kan det fint udelades, men har du det på lager, så prøv endelig lykken. Det kan fint anbefales. Mandler kan også fint erstattes af andre nødder, hasselnødder måske?

Det blev nogle skønne kager og vi havde fornøjelse af dem i dagevis i sommerhuset i efterårsferien. Kagedåsen blev fyldt og lange fingre tømte den hurtigt igen. 😉Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækre

Du får opskriften på de lækre havregrynssmåkager lige her:

Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækre
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 32-36 stk.
Det skal du bruge:
  • 75 gram smør
  • 125 gram havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gram sukker
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sirup
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker, æg og vaniljesukker.
  2. Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og ægget tilsættes. Rør godt.
  3. Tilsæt havregryn og sirup.
  4. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i.
  5. Hak mandlerne groft og tilsæt.
  6. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt små dejtoppe på pladen, vær obs. på at de flyder en del ud. Der kan være 16 kager på pladen af gangen.
  7. Bag havregrynskagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige når de er gyldne og lys brune i kanten.
  8. Kagerne skal blive helt sprøde efter afkøling på en rist. Er de for bløde, så sæt dem i ovnen i 3-5 minutter igen.
  9. Kan puttes i kagedåse efter endt afkøling. Kan holde sig lige til de er spist.

Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækreHurtige, nemme, knasende cookies og smagen holder kan jeg godt betro dig. Det er så nemt, at dejen bare skal “smeltes sammen”. Du skal hverken piske, ælte eller andet besværligt.

Kagerne laves også af basisingredienser, i hvert fald har vi altid ingredienserne på lager her i huset. SÅ smart at man altid lige kan bage spontant, uden at være nødt til at skulle i supermarkedet først. Genialt til den hurtige lækkersult eller hvis der kommer kaffegæster forbi. Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækreHer får du lige billeder af den nemme fremstillingsproces:

Sirupsmagen er skøn i disse kager og siruppen er også med til at “samle” dejen. Faktisk bruger jeg tit sirup, hvis småkagedej er for porøs eller tør. Sirup er et fantastisk bindemiddel og en god smag giver det jo også. Bare lige et tip til dig 😉

Mandler er også altid godt i kage, hvis man spørger mig og det kan kun gå for langsomt med at få nedsat den nøddeafgift. Mon ikke vi er nogen der ser frem til det? Perfekt, hvis det kunne ske før julebagningen for alvor sætter ind? Jeg er SÅ klar for mandler er jo komplet horrible dyre. Alt for dyre!
Havregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækreEt fad knasende sprøde havregrynssmåkager er klar til dig. Mon ikke vi er nogen stykker der ville elske at blive budt sådan et fad lige nu?

Jeg sidder her komplet fladmast efter 1. arbejdsdag efter ferien. Fy for dælen da, hvor er det svært at komme i omdrejninger igen. Et snurrende hamsterhjul og en hjerne der skal tænke på 1000 ting – omstillingen efter ferier er altid svær for mig, men i morgen vil det allerede gå bedre ved jeg. En garvet rotte er jeg jo efterhånden. Den garvede rotte fortæller mig også, at den allerbedste medicin mod kvasthed er denne kur: “tidligt-i-seng-med-en-god-bog-kuren”.

Den nupper jeg! Vi høres ved i morgen igen 🙂

Håber du er kommet godt i gang med hverdagen igen?

I morgen venter en ny dag heldigvis – vi får en chance til 🙂

Hverdagshilsner til dig fra GitteHavregrynssmåkager med sirup og mandler - sprøde og lækre

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Hanne 26. oktober 2017 af 13:34- Svar

    De bestod testen som kagerne til “Den store bagedyst” i aftes – med bravour, vi spiste hele portionen. Jeg brugte dog – i mangel af bedre – æblesirup i stedet, og måske var det derfor at de (for mine smagsløg) var lige til den søde side. Og så undrer jeg mig over at de ligesom “puffede op” på midten, det havde jeg ikke bedt dem om….så de var bløde på midten, skal de være det?
    Derudover tænker jeg måske at forsøge med ½ mandel, ½ peanut, jeg tror der kunne nåes nye højder med en lille smule salt indspark.

    • Gitte Hansen 28. oktober 2017 af 12:57- Svar

      Hej Hanne

      Mine blev også lidt bløde på midten, men så fik de lige lidt ekstra minutter i ovnen og så blev de perfekte. Peanuts lyder som en helt perfekt kombi – og de skal bestemt også prøves her. Tusind tak for tippet og god fornøjelse med bageriet fortsat:-)
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar