Herrestore Hereford-bøffer

Herrestor Hereford-bøf

Jeg og min familie har haft en fantastisk tur til Århus, hvor vi har spist møre saftige kæmpebøffer.

Vores søn Mikkel har udstået sin bøjle-“værnepligt” og det blev fejret med manér. Bøffen har været lokkemad gennem de sidste års pinsler. Vi havde lovet ham ikke mindre end “Verdens Bedste Bøf” når han slap for bøjlens stramme ganegreb. Hvor spiser man Verdens Bedste Bøf? Ihvertfald ikke hjemme hos mor ifølge sønnike. Mors kødgryder rangerer ikke så højt i hans verden. 😉 Pyh sukkede moren lettet, måske der så var basis for et restaurantbesøg?? For hvor er det dog rart at spise af andres kødgryder bare ENGANG imellem! 😉

Jeg huskede Hereford som et bøfsted fra firserne. Et bøfsted der ikke  væsentligt har forandret sig igennem tiderne når det kommer til form, indhold og menukort. Et bøfsted der ville kunne opfylde Mikkels betingelser om KÆMPE bøffer af mørt saftigt oksekød. Ikke for meget af det grønne men kød i kilovis, eller tæt på (at salatbaren så alligevel viste sig at være overdådig, var bare et ekstra plus for os alle. Selv kødspiserne tog salat flere gange :-).

Det var en virkelig god oplevelse. Det var en succes at vælge lige netop det bøfhus. Det var faktisk alle pengene værd, selvom det var mange (Gisp!). Mikkel udtaler : “Bøffen var så god, at det næsten var bøjlen værd!”. Det siger vel næsten alt 🙂

Det var gode råvarer. Alt var hjemmelavet, selv øl og sodavand. Det er første gang jeg smager en hjemmelavet cola, og det var en fryd!. I salatbaren var der friskrørte hjemmelavede dressinger, frisk spændende alternativt grønt, nyolierede mandler med saltflager og andre lignende delikatesser. Bøfferne blev stegt på åben grill og det var da bare nogle MONSTRE der kom på den grill!

Der var ikke meget feminin fedt-forskrækkelse over den herremiddag jeg indtog. Jeg spiste 2 gange fantastisk lækker salat javist, men på bøffen flød en KÆMPE klat hvidløgssmør og der var nystegte pommes frites med skræl på. Kartoflerne drev i olie, altså på den GODE og ikke klamme-fritureagtige måde.  (Kalorierne løber vi af os. Imorgen! 🙂

Tallerkenerne var glohede, så maden forblev varm og lækker under hele middagen. Der var tænkt på alle detaljer.

Vi tog os god tid. Det var en mindre restaurant med god plads imellem bordene. Det vrimlede med tjenere! Nærmest en tjener til hvert bord, høflige og venlige. På mange måder kunne det mærkes at det var et “dyrt sted” men ikke så vi ikke følte vi passede ind. Der var imødekommenhed og hjertelighed også selvom vi vist ikke lige havde tænkt i dress-code. 😉

Ups, glemte at tage billeder af salaten. Øv. Men den VAR altså lækker og de dér saltede mandler! Dem MÅ jeg altså kunne lave selv (sidst jeg forsøgte brændte jeg næsten et halvt kilo mandler af så huset stank af røg. Men det MÅ altså kunne lade sig gøre?).

Da middagen var spist kom vi ud til det skønneste sommervejr. Svage milde vinde og en sydlandsk stemning i byen og på cafeerne. En by og en botanisk have der summede af studenterbyliv, guitarspil og dåseøl. Hvor var det dog skønt at opleve og gamle minder blev vakt til live. Jeg lukkede øjnene og forestillede mig 20 år yngre. Det var ikke svært at komme i den stemning 😉

Det kunne tydeligt mærkes i byen at det er St. Bededag og fridag i morgen og at der lige er gået SU ind på de fleste tilsteværendes konto. Folk havde slet ikke travlt, sad i små grupper rundt omkring, drak øl, spillede guitar, sang, hyggede sig og drak lidt flere øl.

Jeg funderede, reflekterede og tænkte tilbage på min studietid. Hvor måneden var lang og hvor SU’en var knap. Hvor lang tid man dengang kunne leve for, for tæt ved to tusinde kroner, som er det beløb vi har spist for idag. Hvor glad man kunne være, selvom pengene var knappe. Andre værdier var på spil, men lykkeligt var det jo alligevel slet ikke altid. Ro i kroppen er der langt mere af nu, men DEJLIGT var det at indsnuse studenterstemningen dér i Århus sådan en smuk sommeraften

Jeg smågrinede lidt og tænkte, at man vist at man er ved at være gammel, når man hellere vil bruge sine alle sine penge på god mad fremfor dåseøl .

Denne herregode bøfrestaurant kan altså anbefales! Læs mere om den hér  

Århus

Mere inspiration

Læg en kommentar