Hip hurra & fornem fødselsdagsmenu på Blokhus fiskerestaurant

DSC_2539 fødselsdagsmenu

Hip hurra sønnikke har fødselsdag! Det betød et sandt eldorado af lækkerier fra tidligt til sent. Her endnu et ferieindlæg fra Vesterhavshytten.

Mindstemanden på 1,85 cm. fylder 15 år idag. Hvor er det skønt at have god tid til at fejre ham her i Blokhus. God tid. Ferie. Roligt tempo. Sønnike har haft en rigtig dejlig dag.

Dagen startede så fint med købebagerbrød. På fødselsdage gør vi undtagelser og kører til bageren efter brød, og oplevelserne er derfor større når det endeligt sker.

Basser fik vi også. Det foreskriver traditionerne her i huset også.;-)

DSC_2550

Når man bliver 15 år gider man ikke starte dagen med flag og tidlig fødselsdagssang. Så vil man egentlig allerhelst selv styre tempoet og dagens gang. Fødselaren fik lov at sove til sent og fik en langsom opvågnen med den gode kaffe. Der var gaver og mange af dem. Sønnike var glad og tilfreds.

DSC_2564

Senere ventede en køretur på stranden mellem Blokhus og Løkken. Sønnike fik lov at sidde en lille smule bag rettet, og det var et hit. Vist den største gave man kan få når man er 15 år. Nu kan han da SLET ikke vente, 3 år til kørekortet er LANG tid. 😉

DSC_2548Faren fik lov at tage med på biltur, og imens moren nød udsigten og solen på stranden (godt pakket ind). Fantastisk strand i Blokhus og skønt med åbne vidder. Hvis man lige lægger 20 grader til temperaturen, kunne det være en ganske fin sommerdag 🙂2014-02-10 12.49.39

Da tæerne var ved at fryse til is, gik jeg hjem til sommerhuset for at bage boller og lave varm kakao. Bolledejen havde jeg forberedt om formiddagen. Igen var det den hurtige slags. Fint komprommis når man er i sommerhus, og ikke har alle melposerne med.

DSC_2561DSC_2562DSC_2575

Lækre boller med den gode Thiese-smør.

DSC_2585

Selvfølgelig skulle sønnike da have varm leverpostej på sine boller. Hvide boller og lun leverpostej gør lykkelig, især når man er en 15-årig fødseldagsdreng. 🙂

DSC_2579

Lune boller, varm kakao og flødeskum i koppen. Det passede de forfrosne turister godt 🙂

DSC_2583

Kagemand skulle vi da også have. Hune-bageren er mesteren for den noget uformelige kagemand. Sønnike havde bestilt vandbakkels-kagemand, og den smagte fint, men form og pynt? Tja, tjo hvad synes du kagemanden ligner? En Michelin-mand? Den smagte fint og der var rigeligt af den, og det var det sønnike gik allermest op i, så ingen beklagelser 🙂DSC_2570

På fødselsdage her i huset har vi sådan en regel, at den der fylder år må bestemme menu eller restaurant. Som regel ender det derfor  med restaurantbesøg, også i dag.

Ny by, nye spisesteder. Vi bor et spytklat fra Blokhus centrum og kunne gå til alle spisestederne. Først gik vi på den lokale “Futten”, men der var overproppet følte vi. Turen gik herefter til Blokhus Fiskerestaurant. Sikke et scoop!

2014-02-10 19.46.39

Fantastisk smukt sted. Stille musik. Rolige omgivelser. Plads ved bordene og den mest overstrømmende venlige betjening man kan forestille sig. Vi følte os straks velkomne. 2014-02-10 19.23.05Udvalget på menukortet var ikke stort, men rigeligt stort til os. Særligt tilbud på oksemørbrad og overdådige luksus stjerneskud. Sønnike forelskede sig i en T-bonesteak, som han, i dagens anledning, fik lov at få. Den var lidt dyr, men skulle vise sig at være alle pengene værd. For år tilbage havde han smagt en T-bonesteak på Hereford Beefstouw, kunne Fiskerestauranten mon stikke den oplevelse?

I ventetiden fik vi øl, lækker fadøl og rigeligt af den.
2014-02-10 19.30.09 Maden kom og sikke en fornem anretning. Her stjerneskuddet. 4 slags fisk. Hjemmelavet mayo., rigeligt med rejer og frisk salat. Det bedste stjerneskud jeg har smagt til dato. Uden tvivl. Fornemt sjterneskud. Luksus uden tvivl.

Jeg tjekkede først brødet nedenunder som det første. Jubii ikke kedeligt toastbrød, men lækkert sprødt surdejsbrød tror jeg det var? Smurt med mayo. Uhm! 2014-02-10 19.45.27Oksemørbraden ankom og jeg lokkede datteren til at tage et hurtigt foto. Hjemmelavet bearnaisesauce, hjemmelavede pommes frites, smørristet garniture med soltørrede tomater, ærter, løg og Karl Johan svampe. Uhm!2014-02-10 19.51.322014-02-10 19.51.22

Nogen af os lurede lidt på, om vi skulle have bestilt mørbrad i stedet, men nej stjerneskuddet var et hit

2014-02-10 19.47.11

Hvad blev der af sønnikes T-bonesteak? Han var så optaget, forslugen og benovet at jeg ikke ville forstyrre ham og genere ham med et foto. Han var sikker i sin sag. T-bone-steaken var konkurrencedygtig med den fornemme man kan få på Hereford Beefstouw.

Vi skamroste maden til den den søde servitrice, som havde gjort alt for at få os til at føle os godt tilpas. Vi komplimentterede maden og kokken kom ud. Vi roste ham og fik en god sludder med de to.

Vi kommer tilbage til Blokhus Fiskerestaurant det er sikkert, i første omgang for at spise desserten, som vi ikke havde plads til idag. Pandekager med is. Uhm. Vi har store forventninger til de pandekager, med den standard der lægges for dagen med hovedretterne. Vi kigger forbi en eftermiddag her i vinterferieugen. Det er sikkert.

Sønnike er nu gået mæt, træt og glad omkuld på sofaen efter en lang god fødselsdag. Det bedste sted jeg nogensinde har spist, mor du skal skrive om det på bloggen. Mor det var vildt lækkert mad”

En glad fødselar og hans familie takker af.

See you in the morning 🙂

DSC_2563

Mere inspiration

En kommentar

  1. […] mandags fejrede vi sønnikes fødselsdag og valgte, som et skud i blinde, Blokhus Fiskerestaurant . Læs om vores første besøg her. Et besøg vi ikke […]

Læg en kommentar