Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelser

 • Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelser

Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserI dag skal jeg have en sen online-vagt som bibliotekar og har fået lov til at passe tjansen hjemmefra. Det betyder at jeg først skal starte min arbejdsdag ret sent og fik grønt lys til at passe tjansen hjemmefra og arbejde hjemme før.

Hvad gør en sommerhusfantastisk Gitte mon så? Tjo hun rykker da kontordomicilet til sommerhuset!

Man skulle tro, at jeg havde clearet det med vejrguderne, for sikke da et fortryllende vejr der er på “hjemmekontoret”. Det er da lige til at blive komplet forårslykkelig-bims i låget af?  🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserMin datter er fulgt med i sommerhuset. Hun læser psykologi på universitetet og skal snart til eksamen. Hun læser tykke, engelske bøger og er i komplet koncentration. Det er svært stof, vist nok noget om hjerneforskning og neurovidenskab, brain og transmitters?  Hun er mega sej og jeg har stor respekt!

Jeg prøver at støtte så godt jeg kan, f.eks. med te og cookies ad libitum. Jeg bagte en hurtig portion karamelcookies til os i formiddags, her i en lækker variant med nougat. Opskriften skal du nok få, men foreløbigt kan du se billede og finde opskrift lige her Uhm de smager godt og de forsvinder ret hurtigt, selvom vi kun er to, men vi er jo hårdtarbejdende såeh….;-)I aftes, da vi ankom lavede vi hyggelig aftensmad sammen, som vi spiste på den solbeskinnede aftenterrasse. Det var skønt! 🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserVi spiste en lækker kødsauce, som vi lige fik bikset sammen i fællesskab. Der var masser af kød og grøntsager i, lige som vi godt kan lide. Du kan finde forskellige opskrifter på kødsauce på bloggen lige her Prøv lige at se mit hjemmekontor i dag. Kan du mon ikke godt forstå, at jeg benytter mig af enhver lejlighed til at rykke ud i dette skønne domicil? 🙂

Det går så fint med at arbejde på PC, for lysstyrken kan reguleres. Med fuglefløjt og gode naturdufte som baggrund fungerer jeg bare optimalt og arbejder glad og effektivt. Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserTænk, hvis forfatterdrømmen engang kunne blive vakt til live? At sommerhuset ville kunne danne rammen? Åh foreløbigt bliver det ved drømmen, men disse er da også mega skønne af have. Små drypvise skrive-/arbejdsdage herude som den jeg har i dag, er også guld værd for mig, især når vejrguderne tilsmiler hjemmekontoret så gavmildt 🙂

I morges var det lidt for køligt udenfor, så der spiste vi morgenmaden indenfor, med glimt til haven fra den nye terrassedør, vi fik monteret i sensommeren. Det har været en af de bedste investeringer vi har gjort, at få monteret et stort parti gavlvinduer og to store terrassedøre her i sommerhuset. Der kommer så meget lys ind også om vinteren og vi kan nyde hvert et glimt af den smukke udsigt året rundt.

Vinterfrost og sne har også sin charme, og et intenst stormvejr var også særligt spændende at følge indefra huset. Der var i skum på bølgerne og træerne lå næsten vandret.Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserHaven er lidt et vildnis her, men sådan foretrækker vi det. Græs, buske, vilde blomster og få blomsterkrukker, der passer sig selv. Jeg/vi har ikke lyst til at storme rundt i haven, når vi er her. Der bliver slået græs og beskåret, når det trænger men så heller ikke mere. Vi vil hellere nyde, end yde her i sommerhuset. Det har vi vist erkendt?

Et fif til dine havekrukker. Dæk med strandsten, det pynter så fint og så holder det på fugten. Smart hvis du har kolonihave/sommerhus, og ikke kan vande krukker hver dag. Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserHvad laver vi så, når vi er i sommerhuset og ikke bruger tiden på at arbejde i haven?

Tjo vi læser, arbejder, sover, hviler, går ture, bager, laver lækkert mad og nyder havudsigten. Det er jo et træsommerhus vi har  og vi skal have malet og det får vi også. Med brede pensler når man langt og det er mega-effektivt at male med sort maling. Halløj hvor det dækker! 🙂

Faktisk elsker jeg at male. Jeg får stor tilfredshed, finder ro med det og elsker at jeg nemt kan se hvor langt jeg når. Min gemal foretrækker at dække af og at male fra stige. I den sammenhæng er vi et godt team  🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserSkulle du nu tænke, hvad kan sådan en bibliotekar da arbejde med hjemmefra, når hun ikke er at finde på sit bibliotek? Tjo i dag er der sat “strøm” til mange af mine/bibliotekarers jobfunktioner. Jeg er f.eks. så heldig at arbejde med webformidling på mit bibliotek og har f.eks. i dag finpudset et indlæg til bibliotekets hjemmeside i anledning af befrielsesdagen. Kig med her, hvis du har lyst.

Vi må huske lys i vinduerne i aften – det bliver smukt her i sommerhuset, hvor der er kulsort og stjerneklart udenfor.

Jeg har også blogindlæg på vej til bibliotekets hjemmeside om 500-års-jubilæet for Reformationen og et om “Historier om Danmark”. Det er så smart, at når man skriver til ét biblioteks hjemmeside, så kan andre biblioteker genbruge artiklen. Måske du en dag støder på en artikel jeg har skrevet, på dit lokale bibliotek? 🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserVagten jeg skal passe i aften er i bibliotekernes online-spørgetjeneste “Biblioteksvagten” – hvor der kan spørges om alt imellem himmel og jord, på telefon, chat eller mail. Vi har kul på, når vi bemander posten, for vi besvarer forespørgsler fra hele landet. Det er super spændende og meget kompetenceudviklende. Du kan se eksempler på hvad vi kan blive spurgt om i Biblioteksvagten her Har du spørgsmål, så fyr løs i aften mellem 19-22 hvor du vil kunne møde mig og kollega-Rikke i den anden ende.

Du kan dagligt spørge Biblioteksvagten imellem 8-22 – gør endelig brug af servicen, den er jo også et tilbud for dig for dig 🙂

Inden jeg logger på på Biblioteksvagten, skal jeg også lige have bestilt udenlandske fagbøger til biblioteket, det kan også gøres digitalt. Smart!

Det har været en skøn dag. Måske jeg skulle plage mig til lidt flere hjemmearbejdsdage her i dette skønne domicil? Måske jeg lige skulle cleare med vejrguderne først? I dag har vi i hvert fald fået lavet os den fineste deal 🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserOg hvorfor nu afslutningsvis et billede af en redningskrans? Jeg har jo slet ikke brug for at kaste en redningsplanke ud, men jeg ELSKER bare dette billede, som er taget med min nye mobil. Elsker farverne, kontrasterne, horisonten, linjerne. Åh det er så smukt og sommerligt. Bliver helt glad. Håber du har lyst til at nyde billedet lidt sammen med mig? 🙂

Tak fordi du havde lyst til at læse med 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. Anne Hauge 8. maj 2017 af 20:08- Svar

  Hej igen! Og tak for tilbagemeldingen og fuldt forståeligt 😊 Det var et irriterende pop up billede, der blokerede det meste af skærmen … På forunderlig vis er det dog væk nu, og alt virker fint😳😀👍🏻 Fortsat godt forår i spmmerhuset😀

  • Gitte Hansen 8. maj 2017 af 20:37- Svar

   ej jeg var ellers blevet lovet at disse ikke ville forekomme! Skriv endelig hvis du oplever det igen, gerne med et screenshot direkte til gitte@mohrhansen.dk – så vil jeg prøve at gå videre med det.
   Dejligt du har hul igennem til siden nu 🙂
   Tak for din feedback Anne – den sætter jeg pris på
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Anne Hauge 6. maj 2017 af 15:47- Svar

  Øhh, læser ellers din blog med glæde, men hvad sker der lige for de mange irriterende reklamer for fx Samsung?…. Nu har forsøgt flere gange at undgå den/dem, men det er ikke lykkedes. Øv – for det er ellers rigtig god læsning hos dig🙂 Mere skriv, mindre reklame, hep, hep😀😀
  Hilsen en læser, der ikke brokker sig, men bare hepper!😀

  • Gitte Hansen 8. maj 2017 af 08:22- Svar

   Hej Anne
   Tak for dine hep og dejligt du skriver, når der er noget der generer.
   Der kører mange forskellige reklamer på bloggen, som bliver vist i forskellige situationer. Lige præcis hvor er det at reklamen er forstyrrende? Er den ude i siderne eller er det som pop-up?
   Reklamer er dog nødvendige for mig på bloggen, for at have råd til at drive siden, så helt udenom dem kommer vi ikke. Det håber jeg du forstår 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Susanne Schmidt 5. maj 2017 af 10:17- Svar

  Kære Gitte!
  Tak for endnu et hyggeligt indlæg på bloggen. Hvor dejligt, at du kan sidde dér i din solstråle ved sommerhuset og nyde teknologiens vidundere OG himmel og hav og forårshaven. 😀 Hvis jeg skulle male et billede for dig, ville jeg vælge motivet med redningskransen; det er lige dig (og mig). Jeg er amatørkunstmaler i akvarel og akryl og har netop lavet en skitse i form af en akvarel af et motiv på Kreta, som et par venner har bedt mig om at male et akrylmaleri af. Sådan et forarbejde – for at gøre fejlene, inden akrylfarverne rammer lærredet, da de er svære at tage af, hvis jeg laver fejl i processen.
  Endnu en solskinsdag – hvor ér vi heldige. God weekend til dig og familien.
  Kh. Susanne 🙂

  • Gitte Hansen 8. maj 2017 af 08:32- Svar

   Hej Susanne
   Tak for din hilsen 🙂
   Skønt at høre at du har fuld gang i de kreative processer. Dejligt du finder glæden ved at male. Jeg kan snildt forestille mig at et Kreta-fotografi kan sætte noget i gang hos dig – smukt motiv kan jeg forestille mig.
   God arbejdslyst til dig og ja, lad os håbe, at vi har MANGE solskinsdage forude 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar