Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressing

  • Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressing

Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressingI går skrev jeg om lækre fuldkornsburgere lavet med en rest müsli. Lækre burgerboller og et franskbrød blev der også til, som ekstra bonus. Vi spiste hakkebøffer til burgerne på dag 1 og der var så mange burgerboller til overs, at vi også kunne nyde lækre fiberholdige burgere på dag 2, i dag med kylling og carrydressing.

ELSKER, ELSKER, ELSKER når der er nemt og lækkert mad på dag 2! Alle anstrengelser værd! 🙂

DSC_7834Hvad er der så nyt i det?

Tjo du får inspiration til hvordan man laver carrydressing og kyllingefyld. Kig med her, hvis du har lyst. Opskriften til burgerbollerne gider jeg ikke skrive igen, den må du finde her 🙂

Har du ikke lige lyst til at bage med müsli, kan du sagtens bruge havregryn i stedet. Der er også en burgeropskrift her – Verdens Bedste Burgerboller– , som du kan få inspiration fra. Denne opskrift er knap så fiberholdig.

Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressing
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Hjemmelavede burgerboller med kylling og karrydressing
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
  • 6-8 Burgerboller - gerne hjemmelavede. Beregn 1-2 stk. pr. mand (her i huset kan drengene/mændene godt spise 2 stk). Købeburgerboller kan bruges, men de hjemmelavede er klart bedst.
  • 800 gram kyllingeschnitzler
  • 1 pk bacon
  • 1 rød peberfrugt i skiver
  • 1 rødløg i skiver
  • ½ Agurk i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • Karrydressing: 4-5 spsk. Hellmanns-dressing rørt op med 1 tsk karry og ¼ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Steg baconen på en tør pande og læg det på fedtsugende papir.
  2. Steg kyllingeschnitzlerne i baconfedtet (jeg køber ofte dybfrosne og lader dem tø op 1 døgn i fryser). Drys kyllingeschnitzlerne med barbecuekrydderi og lidt salt, så de får en dejlig krydret smag. Tilsæt gerne lidt smør, om nødvendigt, under stegningen. Kyllingeschnitzlerne skal stege til de er gennemstegte, vores fik 10 minutter på hver side, men de var også store. OBS! Fjerkræ skal være helt gennemstegt, så halvér gerne et stk. kylling, så du er sikker på intet er råt indeni
  3. Rør karrydressingen
  4. Snit grøntsagerne.
  5. Lun burgerbollerne 2 minutter i mikrobølgeovnen eller hold dem under vandhanen og lun i ovnen 7-10 minutter v. 175 grader
  6. Flæk burgerbollerne.
  7. Smør begge burgerbollehalvdele med karrydressing. Put salat i bunden og læg skiver af stegt kyllingeschnitlzel på. Top med resten af grønsagerne
  8. Servér - gerne med lækre sesamfritter til f.eks.

Her en gennemskåret krydret, smørstegt kyllingeschnitzel og ja den er helt gennemstegt, og lov mig at tjekke om din også er det (er totalt salmonellahysterisk)
DSC_7833Grønt i lange baner. Brug gerne det du har. Dette var min “dagens høst” i grøntsagsskuffen.
DSC_7837 DSC_7841 Karrydressingen var uovertruffen. God Hellmann’s – karry + salt. Brug en pæn stor klat pr. burger. Uhm! Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressing Baconen kan du ikke lige få øje på hér, men den er der. 😉Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressingVoila – en hurtig tryllet kyllingeburger på dag 2.

Hvordan laver du mon kyllingeburgere, når du gør det? Koger du en kylling og plukker kødet af den eller bruger du chicken á la kylletter?  Bare lige en forespørgsel fra den nysgerrige. 🙂

Inspirer os gerne med både burgerbolleropskrift eller burgerbollefyld i kommentarsporet nedenunder.

Tak og rigtig god burgerfornøjelse 🙂
Hjemmelavede burgere med kylling og karrydressing

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Elin 17. september 2015 af 20:08- Svar

    Enten flækker vi kyllingebryster, som steges. Eller vi hakker kyllingen med løg, hvidløg og krydderurter og steger som bøffer.

    • Gitte Hansen 17. september 2015 af 20:53- Svar

      Hej Elin
      Rigtigt gode tips til kyllingeburgere. Lækkert. Tusind tak 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar