Hjemmelavet rødkål. Her får du opskriften på hjemmelavet rødkål med ribsgele. Perfekt til middagen juleaften.

Vi testede den i dag til lillejuleaften og vi godkendte den alle.Vi synes den smagte meget bedre end den købte. Kæmpe succes!

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Et helt rødkål brugte vi og jeg tror at det skal til at være vores nye tradition. At koge rødkålen lillejuleaften, så der vil være nok til juleaften også.

Vores rødkål er den gammeldags version, smagt til med ribsgele. Jeg har brugt æblecidereddike og rød balsamico her. Du kan også bruge hindbæreddike, solbærsaft, appelsinsaft eller anden syrlig saft/eddike.

Tilsæt evt. også krydderier f.eks. stjerneanis, hele nelliker eller kanelstænger. Måske du har en helt særlig smagsfavorit?

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Det er nem at koge sin egen rødkål. Den kan fint koge, imens du alligevel er i gang i køkkenet.

Vores hjemmelavede gammeldags rødkål smagte så godt, meget bedre end den købte. Det er bestemt anstrengelserne værd, at koge sin egen rødkål.Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Vi spiste den nykogte rødkål til flæskesteg og hér var den også bare perfekt.

Den er også et hit til andesteg. Rødkålen var frisk og ikke så sukkerholdig som den købte. Bare smag til, så den får en smag du synes om. Måltidet var faktisk meget friskere og ikke så tungt, som normalt.

Hjemmelavet rødkål er bare så lækkert, syntes vi her i famillien, så spring du bare på.

Jeg brugte æblecidereddike til rødkålen, fordi vi lige havde en flaske i sommerhus-spisekammeret der skulle bruges.

Helt perfekt. Æblecidereddike er nemlig fint til rødkål, for det giver både syre og sødme. Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskriftDu får den nemme opskrift på hjemmelavet rødkål her:

Hjemmelavet rødkål med ribsgele  – få en nem opskrift her

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
Hjemmelavet rødkål med ribsgele, æblecider og rørsukker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Portioner: 10 pers..
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 gram smør eller 5-6 spsk. ande- gåse- eller flæskestegsfedt
  • 1 kg rødkål et helt rødkål
  • 2½-3 dl æblecidereddike kan erstattes af anden eddike, ribssaft, appelsinsaft eller kirsebæreddike
  • 150-175 gram sukker smag til. Rørsukker kan også bruges eller honning
  • 4-5 spsk rød balsamico-eddike kan udelades
  • 3-4 spsk ribsgele smag til
  • Salt
  • Smag til med: honning/ekstra sukker
  • Evt.: En stang kanel/stjerneanis eller hele nelliker

Sådan gør du

  • Snit rødkålen fint.
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele og rørsukker
  • Svits smør eller lidt fedt fra den steg du steger: flæskesteg, ande- eller gåsesteg. Tilsæt det fintsnittede rødkål. Tilsæt æbleeddike og balsamico og lad rødkålen simre under låg, til rødkålen falder sammen. Rør undervejs
  • Tilsæt sukker, ribsgele og salt og lad rødkålen simre yderligere, gerne en halv time, med låg på
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
  • Smag rødkålen til evt. med ekstra sukker, eddike og evt mere ribsgele
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
  • Lad rødkålen simre ved svag varme, til den skal serveres. Kan også hældes på skoldede glas, til senere brug. Tilsæt også væden. Skal rødkålen holde sig længe, så tilsæt evt. en lille smule Atamon.
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Noter

Rødkålen kan holde sig minimum en uge på køl, længere tid med Atamon. 
Tilsæt evt. krydderi: kanelstang, hele nelliker eller stjerneanis. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Rødkålen til jul, kan du sagtens lave selv. Den smager meget bedre end den du kan købe

Mine bedsteforældre var sønderjyder og jeg har grumme rødkåls-traumer.

I Sønderjylland putter man nemlig kommen i rødkålen. Uha – slet ikke nogen god oplevelse for lille-Gitte-ved-julebordet.:-)

Måske det er derfor jeg først har dristet mig til at koge min egen rødkål i en voksen alder?

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

At koge sin  egen rødkål, spreder gode dufte i huset.

Rødkål er faktisk en fin og farverig grøntsag. Der er jo også masser af vitaminer i. Faktisk forstår jeg ikke, hvorfor jeg ikke har kogt min egen rødkål før nu?

Det skulle du altså næsten også prøve. Har du mon et rødkål på lager, du kan bruge til aftenmenuen juleaften?

Hvis ikke, kan det være at du kunne nå at prøve en hjemmekogt rødkål, til en af de julefrokoster du måske skal holde?

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Sådan laver du rødkål – se billederne her:

Rødkålen smagte helt perfekt til flæskesteg. Jeg er sikker på, at den også vil smage godt til din andesteg – eller gåsesteg måske?

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Lad gerne din rødkål trække nogle dage. Den kan fint laves nogle dage i forvejen og den kan fint holde sig i køleskabet i flere dage.

Du kan også sagtens bare lave den om formiddagen juleaftensdag, hvis du ikke har nået at lave den et par dage før.

Rigtig god fornøjelse med din rødkål – jeg håber den vil smage dig.

Rigtig god jul til dig og dine kære også. Jeg håber du får den hyggeligste juleaften.  <3

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

 

Få opskrifter på frisk rødkålssalat her:

Frisk rødkålssalat med æble 

Rødkålssalat med æbler - nem lækker opskrift
Rødkålssalt med æble, honning og citron - nem og lækker
Se opskriften her

Rødkålssalat med appelsiner og rosiner

Frisk rødkålssalat med appelsin, æble og rosiner
Få en nem opskrift på rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner
Se opskriften her
Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner

Rødkålssalat kun med appelsiner

Nem rødkålssalat med appelsin - nem opskrift
Frisk, syrlig, nem og lækker rødkålssalat med appelsin
Se opskriften her
Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med mandariner

Prøv også stegt rødkål. Det smager også super godt. 

Stegt kål - rødkål og spidskål på panden
Stegt spidskål og rødkål på panden - nemt, sundt og lækkert
Se opskriften her
Stegt kål - rødkål og spidskål på panden

author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.