Hjemmelavet is med kondenseret mælk. Åh hvor jeg elsker is!
I dag skal du høre om min ismaskine-debut!
Åh så lækker is man kan lave med fløde og kondenseret mælk!
Dagens is er en hjemmelavet stracciatella is serveret med sommersøde jordbær og hindbær og chokoladevafler.
Isen blev lavet med kondenseret mælk og det var en super nem og lækker is.
Hvis du ikke har en ismaskine, så læs trygt videre. Opskriften på dagens lækre is, kan nemlig sagtens laves uden ismaskine.
Og hvorfor nu pludselig hjemmelavet is på bloggen?
Heldige mig!
Jeg har nemlig overtaget en ismaskine af min gode veninde, der har købt en ismaskine med kompressor.
Selvfølgelig sagde jeg da JA TAK! Sådan en maskine ville jeg da gerne eksperimentere med, også selvom det var en model med isskål der skal i fryser først.
Min veninde fik det jo til at se så legende let ud, så jeg ville da også prøve. Ismaskinen er en Philips. Den har en fin størrelse. Har ingen anelse om hvad modellen hedder.
Har bare fået instrukser om at isskålen skal minimum 18 timer i fryseren først. Den var nem at betjene.
Det blev en fantastisk lækker is og opskriften er nem, ultranem!
Har du ingen ismaskine, kan du sagtens bare røre isen sammen og fryse i en ganske almindelig fryser.
Dette er en god grundopskrift på is der kan varieres i det uendelige tænker jeg?
Her får du opskriften på:
Hjemmelavet is med chokolade – nem opskrift med kondenseret mælk
Ingredienser
- 1,5 dl. mælk gerne skummetmælk. Erstat gerne med fløde
- 3 dl. fløde Du kan tilsætte 5 dl fløde og springe mælken over
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram kondenseret mælk (½ dåse) Du kan sagtens også tilsætte hele dåsen
- 150 gram grofthakket chokolade (kan erstattes af marcipan, lakridssirup, frisk frugt, pistacie, chokoladesauce?
Sådan gør du
- Pisk fløden til flødeskum. Skal ikke piskes alt for stift
- Bland vaniljesukker i flødeskummet og tilsæt mælk og kondenseret mælk. Vend forsigtigt rundt.
- Tilsæt grofthakket chokolade eller andet fyld: friske jordbær, marcipan, nødder, lakridssirup?
- Hæld blandingen i din ismaskine og kør til isen tykner eller hæld isen i en form og put den i fryseren i minimum 4 timer, eller til isen er tyknet helt.
Noter
Cremet flødeis med kondenseret mælk – en lækker is, der er nem at lave
Har du en ismaskine med kompressor kan du lave is “spontant”. Har du en ismaskine med en isskål, der skal fryses først, skal du planlægge dit is-eventyr og sætte isskålen i fryseren dagen før (18 timer var mine instrukser).
Du kan sagtens logså ave isen uden ismaskine, men så skal du bare vente 3-4 timer, til isen er helt frosset
Hvorfor bruge kondenseret mælk?
Normalt bruger man jo æggeblommer i vaniljeis, men den kondenserede mælk giver en sødet smag. Det gør, at isen får den helt rette smag og en cremet konsistens, helt uden æg.
Det er ultranemt at lave isen med kondenseret mælk, åbn en dåse, pisk fløde og voila. Kondenseret mælk kan du købe i de fleste større supermarkeder (og discountbutikker også).
Jeg har kun brugt ½ dåse kondenseret mælk til denne is.. Jeg synes at isen bliver sød nok i sig selv, når der er chokolade i, men du kan sagtens bruge hele dåsen.
Prøv også denne jordbæris med kondenseret mælk. Hvis du skal bruge en lidt større portion, så prøv denne hjemmelavede vaniljeis også lavet uden ismaskine.
Få flere lækre opskrifter med kondenseret mælk:
Hvis du nu tænker: Hvad kan jeg bruge resten af den kondenserede mælk til?
Ja du kan jo lave dobbelt portion eller også kan du klikke her, hvor jeg har samlet en masse lækre opskrifter på kager og desserter med kondenseret mælk.
Et udpluk kan du se her:
1.
2.
3.
4.
Isen? Jamen den blev VILDT lækker. Meget lækrere end den normale parfait-is jeg plejer at lave. Meget mere cremet og ingen krystaller.
Oh la la! De lækre sommerbær piftede da også isen gevaldigt op.
Jordbær og is er godt, men hindbær og is er endnu bedre! De store chokoladestykker fuldendte bare smagsoplevelsen.
Sikke en vinderdessert! 🙂
Planen er at lave en hindbær-is imorgen af resten af den kondenserede mælk og fløden. Uhm tror den bliver vildt lækker! Jeg er rigtigt glad for min begynder-is-maskine og sikke en fornem dessert man kan trylle. 1-0 til ismaskinen!
Rigtig god fornøjelse med din stracciatella-is , hvad enten du laver den med eller uden ismaskine 🙂
Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet is her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Jeg bruger en hel dåse kondenseret mælk og 1/2 liter piskefløde. Pisker fløden og blander med den kondenserede mælk plus chokolade eller andet guf. Har også prøvet chokoladeudgaven og den karameliserede udgave af den kondenserede mælk. Mums
Hej søde Gitte
Dine udfordringer har helt klart været varmen. Jeg har en maskine af samme slags som din og prøvede osse den under hedebølgen, men opgav og lavede det på røre-hver-halve-hele-time-i-fryseren-metoden istedet, for der sket INTET i maskinen 🙂
Men har osse lader mig fortælle at i en is der er lavet på kondenseret mælk burde der ikke kunne komme iskrystaller i, hvis man kun bruger den og så piskefløde. MEN jeg valgte at røre i min alligevel, for ville jo ikk ødelægge isen 😀
Knus
Hej Gitte
Du får lige et par gode isråd med på vejen
Ovenstående is kan laves uden ismaskine, hvis du udelader mælken.
Ismassen skal være helt kold før den komme i maskinen, dvs. Min et par timer i køleskabet, ellers kan maskinen ikke fryse den.
2-3 spsk vodka i ismassen hjælpen på konsistensen, da alkohold har et lavere frysepunkt end vand. Et par spsk vodka kan ikke smages, anden stærk spiritus kan også bruges, men så skal man tænke over smagen. Den billige vodka er fin og holder til mange portioner.
Lidt salt i ismassen hjælper på smagen.
Jenny