Hjemmelavet tomatsauce – simrer til smagfuld sødme

DSC_1702

Ok Dolmio sælger store glas med tomatsauce for næsten ingen penge, italiensk pastasauce kan også købes på glas, MEN man kan altså sagtens lave sin egen tomatsauce, uden de store armbevægelser. Den kræver blot lidt simretid, jo længere tid jo bedre, minimum en halv time.

Helt hjemmelavet fra bunden er denne sauce altså ikke. Går straks til bekendelse.

Jeg snyder jo og bruger dåsetomater. Rigtigt hard-core gør-det-selv køkken-entusiaster bruger sikkert friske tomater, Det drømmer jeg også om. Drømmer indimellem også om at have et drivhus – gider bare ikke passe det – eller bo i Italien og håndplukke søde smagfulde tomater til min tomat-simre-sauce. Hver dag. Året rundt (det kan de vist dog alligevel ikke i Italien?). De smager bare så GODT de italienske tomater…

Mindes tilbage til de pizza pomodoro (betyder små søde tomater) jeg spiste i rigelige mængder i Italien i sommers. Savner sol, Italien og solmodne tomater!

Suk. Lad det blive sommer og sol igen. Snart!! Men foreløbigt glæder jeg mig over, at der er forår på vej! Har siddet med tæppe i det fri to timer i dag og suget solvitaminer til mig! Det er da en start, men tomaterne man køber nu, smager stadig af ingenting 😉Her kommer min enkle opskrift på tomatsauce – på fastfood maner.

Saucen er nem og hurtig at lave. Kan spises til kødboller, frikadeller, som basis i kødsauce, som fyld på pizza, eller som tilbehør til et farsbrød, som det græske farsbrød jeg skrev om forleden 

Hjemmelavet tomatsauce - simrer til smagfuld sødme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hjemmelavet tomatsauce - simrer til smagfuld sødme
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 revet løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk tørret eller frisk basilikum
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt/peber (gerne hvidløgspeber).
  • 3 dåser flåede tomater (dåserne skylles med rigeligt vand, og vandet tilsættes også)
Sådan gør du:
  1. Riv og svits løg, hvidløg og bouillonterning i lidt olie.
  2. Tilsæt flåede tomater.
  3. Dåserne tømmes og skylles med vand. Vandet tilsættes også. Basilikum/oregano, salt og peber tilsættes.
  4. Nu skal der låg på gryden og så starter simretiden. Strengt taget kan du nøjes med et kvarter, saucen bliver fin, men smagen bliver mere intens og kraftig, hvis saucen får lov at koge ind, gerne i minimum en time.

 DSC_1699 Find dåser eller glas med flåede tomater frem fra gemmerne. Glasset til højre er fra Lidl, købt for ingen penge, en slags tomatpure med meget god og kraftig smag. Kig gerne forbi Lidl og få suppleret dit forrådskammer og nej. Jeg får ingen sponsorkroner  🙂DSC_1700DSC_1702 Når din tålmodighed slipper op, smager du saucen til. Smag evt. til med lidt mørkt balsamico og en tsk. sukker. Nogen gange kan tomatsauce have brug for lidt ekstra sødme. Nogen ville også kunne finde på at putte en sjat rødvin i?

Så enkelt og let er det at lave sin egen tomatsauce. Tipper også lige om, at hjemmelavet pizza smager så meget bedre med en hjemmelavet tomatsauce på toppen. Bare lige et hint. Tomatsauce er forresten også en meget sund og kalorielet ret. Bare lige endnu et hint 😉

God fornøjelse med din tomatsauce.

Skriv/kommenter gerne hvis du har en god opskrift på tomatsauce, du vil/kan udveksle her. Min tomatsauce er god, men jeg er altid på jagt efter ny inspiration. En tomatsauce vil ALTID kunne peppes op.

Er spændt på at høre fra dig 🙂DSC_1722

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Ibrahim 28. juli 2015 af 07:01- Svar

    Kan se at du har basilikum to gange i opskriften, skulle den ene have været oregano?

    I stedet for at rive løg (mest af dovenskab, synes det er træls at rive med og rengøre mit rivejern)
    Så grovhakker jeg og bruner så meget jeg kan uden at det brænder på, desto mere man kan gøre det jo mere sødme tilføjes tomatsovsen, et par fennikelfrø kan også give lidt sødme.
    Når tomat er tilsat og det har boblet lidt så bruger jeg stavblenderen, giver en dejligt cremet sovs. Først derefter tilsætter jeg basilikum og oregano, evt. brug 1/2 tsk rosmarin og timian. og tilsvarende mindre basilikum/oregano

    • Gitte Hansen 31. juli 2015 af 23:45- Svar

      Hej Ibrahim
      Tusind tak for din mail. Det kunne sagtens være en skrivefejl, godt du er så kvik 🙂
      Det var da en god ide at stege løgene og bruge rosmarin og timian også. Tror det er en genial pizzasauce du har kreeret her og den vil jeg prøve at huske næste gang der skal bages pizza. Tusind tak – opskriften kommer jo mig og andre læsere til gode her. Det var supersødt af dig at skrive – tusind tak for det.
      God fornøjelse med pizzabageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anders 29. januar 2015 af 15:25- Svar

    Hvordan smager det med svine boulion istedet for grnøtsagsboulion kan det gå an 🙂

    • Gitte Hansen 29. januar 2015 af 20:30- Svar

      Hej Anders
      Tak for din hilsen. Ork ja, du kan sagtens bruge svinebouillon, eller oksebouillon for den sags skyld også 🙂
      Rigtig god fornøjelse med din tomatsauce 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Linda Skovgaard 7. juni 2013 af 09:01- Svar

    Hej Gitte,

    En lille kommentar til dig..
    Har læst denne opskrift og tænkt at jeg MÅ da i Lidl efter Arrabbiata Sauce og ærgret mig over jeg har 20km til nærmeste Lidl..
    Nå, men almindelig dåse-tomater kan vel også gøre det – så der laves pizzasauce 🙂
    Ser så i mit skab at jeg HAR en Arrabbiata Sauce MAGEN TIL den på billedet 🙂
    Og nu til sagen: Den er fra Netto! 🙂
    Så de har dem også på bud indimellem.. Så ved andre læsere på bloggen at de også kan se efter der.. 🙂

    • Gitte Hansen 7. juni 2013 af 20:35- Svar

      Tusind tak for denne gode service-oplysning. Det minder mig jo om, at jeg glemte at købe nye tomat-forsyninger i Lidl sidst jeg var der. Holder øjnene åbne i Netto også. Så vidt jeg husker koster det glas ingen penge! Absolut et fund til prisen.
      Tak for hilsen og rigtig god weekend til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar