Tomatsovs. Få opskriften på en nem og lækker hjemmelavet tomatsovs perfekt til pizza eller pasta her.
I dag får du opskriften på en rigtig god og nem tomatsauce, du kan lave nemt og hurtigt.
Den kræver blot lidt simretid, jo længere tid jo bedre, minimum en halv time.
Helt hjemmelavet fra bunden er denne tomatsovs dog ikke.
Jeg har brugt flåede tomater, men brug gerne friske tomater, hvis du har overflod. Måske du har et fyldt drivhus?
Det drømmer jeg også om. Drivhus eller at bo sydpå og kunne håndplukke søde smagfulde tomater til min langtidssimrede tomatsovs.
Hver dag. Året rundt De smager bare så GODT de sydlandske tomater!
Uh – jeg mindes tilbage til de små søde tomater jeg spiste i rigelige mængder i Italien i sommers. Savner sol, Italien og solmodne tomater!
Her kommer min enkle opskrift på tomatsovs. Tomatsaucen er nem og hurtig at lave, så bare spring på.
Nederst i dette indlæg får du tips til retter man kan bruge tomatsovsen til.
Opskriften på den hjemmelavede tomatsovs er rigtig nem og du får den her:
Hjemmelavet tomatsovs til pizza og pasta – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2 løg fintrevet
- 3 fed hvidløg
- 1 bouillonterning svine- okse eller grøntsagsbouillon, eller anden fond
- 1 spsk basilikum tørret eller frisk
- 1 spsk oregano tørret eller frisk
- 1 tsk sukker kan udelades
- Salt/peber gerne hvidløgspeber.
- 3 dåser flåede tomater skyl dåserne med lidt vand, for at få det sidste med, eller 10-15 store tomater
- evt. 1 dåse koncentreret tomatpuré - lille eller stor
- evt. en sjat rød- eller hvidvin eller lidt rød balsamico
- evt. ketchup
Sådan gør du
- Riv og svits løg, hvidløg og bouillonterning i lidt olie.
- Tilsæt flåede tomater
- Skyl dåserne med lidt vand for at få det sidste med. Tilsæt basilikum/oregano, sukker, salt og peber.
- Nu skal der låg på gryden. Lad tomatsovsen simre i minimum et kvartér. Smagen bliver mere intens og kraftig, hvis saucen får lov at koge i minimum en time, gerne længere tid
- Smag til, til sidst. Ketchup, balsamico eller sukker er godt at smage tomatsovs til med. Servér
Noter
Tomatsovsen bliver også god med friske tomater
Tomatsovsen kan bruges som grundbestanddel i en kødsovs, men er også fin på pasta eller på pizzaDu kan erstatte de krydderurter jeg har brugt, med andre krydderurter
Tomatsovsen er fryseegnetEn nem og lækker hjemmelavet tomatsauce – nem og hurtig at lave
Lad gerne din tomatsovs simre længe, men den kan sagtens også spises efter kun kort tid på komfuret. Et hit, hvis du gerne vil servere nem lækker aftensmad.
Hjemmelavet tomatsovs smager så godt og så er sovsen forresten også meget sund, vitaminrig og fedtfattig.
Tomatsovs kan du lave med både friske tomater og tomater på dåse
Når du skal lave tomatsovsen, så brug bare de flåede tomater du har på lager. Friske tomater kan også bruges, men om vinteren er der mest smag i dåsetomaterne.
Du kan også bruge tomatpassata? Hakkede tomater.
Til slut smager du tomatsovsen til, gerne med lidt sukker, ketchup eller balsamico.
Nogle gange kan tomatsauce have brug for lidt ekstra sødme. Det er også godt at putte en sjat rødvin i.
Så enkelt og let er det at lave sin egen tomatsovs.
God fornøjelse med din tomatsovs.
Min tomatsovs er god og jeg håber du vil synes om den.
Prøv den til pasta eller som topping på hjemmelavet pizza.
Den er også god som sovs til kødboller, kyllingefrikadeller, som basis i kødsovs/spaghetti bolognese eller som tilbehør til et græsk farsbrød.
Få inspiration til opskrifter du kan bruge tomatsovsen til her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Til 3 dåser tomater bruger jeg 4-5 store finthakkede løg. Min sauce simre i mindst 4 timer og den er bare SÅ god??
Husk den kræver en del salt for at få den rigtige italienske smag frem?
Kan se at du har basilikum to gange i opskriften, skulle den ene have været oregano? I stedet for at rive løg (mest af dovenskab, synes det er træls at rive med og rengøre mit rivejern) Så grovhakker jeg og bruner så meget jeg kan uden at det brænder på, desto mere man kan gøre det jo mere sødme tilføjes tomatsovsen, et par fennikelfrø kan også give lidt sødme. Når tomat er tilsat og det har boblet lidt så bruger jeg stavblenderen, giver en dejligt cremet sovs. Først derefter tilsætter jeg basilikum og oregano, evt. brug 1/2 tsk rosmarin og… Læs mere »
Hvordan smager det med svine boulion istedet for grnøtsagsboulion kan det gå an 🙂
Hej Gitte,
En lille kommentar til dig..
Har læst denne opskrift og tænkt at jeg MÅ da i Lidl efter Arrabbiata Sauce og ærgret mig over jeg har 20km til nærmeste Lidl..
Nå, men almindelig dåse-tomater kan vel også gøre det – så der laves pizzasauce 🙂
Ser så i mit skab at jeg HAR en Arrabbiata Sauce MAGEN TIL den på billedet 🙂
Og nu til sagen: Den er fra Netto! 🙂
Så de har dem også på bud indimellem.. Så ved andre læsere på bloggen at de også kan se efter der.. 🙂