Honningkage. Uhm her får du opskriften på en meget nem kage med honning, du hurtigt kan bage uden måneders forberedelse.
I går på min fødselsdag havde jeg bagt en honningkage, som jeg tog med til mine søde kolleger.
Det var en af de særligt hurtige honningkager. Er du vimmer, hvor blev den god og hvor blev den bare modtaget godt.
En af mine kolleger sagde: “Ej hvor smager den bare godt! Jeg smagte endda flere hjemmelavede honningkager til julemarked i weekenden, men denne er bare den bedste! Må jeg ikke nok få opskriften? Den vil jeg bage i julen!”
…og ved du hvad? Det er såmænd bare honningkagen fra Dr.Oetker honningkage krydderi blandingen.
Den lynhurtige der kan røres sammen på få minutter. Opskriften fandt jeg bag på denne pose krydderi.Honningkagen er rigtig god og svampet. Jeg synes da lige at jeg ville tippe dig om denne særligt, nemme honningkage variant.
Kagen er klart mere overskuelig at lave, end andre honnningkager, der ofte kræver flere ugers forberedelse.
Jeg glæder mig også til at prøve den langsommelige honningkage variant, hvor dejen skal røres minimum en måned før kagen skal bages.
Denne hurtige kage med honning er et super godt alternativ, hvis du bare gerne vil bage og spise honningkage i en fart.
Kig du efter denne krydderi blanding i dit suppermarked.
Kan du ikke finde sådan et brev, så kan du bare tilsætte krydderierne selv. Blandingen består af natron, bagepulver, stødt kanel, stødt nellike, stødt ingefær, stødt allehånde. Du skal bruge ca. 1 tsk af hver.
Selve kagen er ikke en færdigblanding, bare rolig. Det er bare et mix af gode julekrydderier.
Kagen er hjemmelavet, helt fra bunden, det er blot den færdige honningkage krydderi blanding man køber.
Du kan med fordel også bruge brunt bagepulver til kage. Det er bagepulver med julekrydderier.
Både honningkageblandingen og det brune bagepulver kan du købe i de fleste supermarkeder, især op til jul. Jeg brugte en rigtig god honning til kagen, en specialimporteret honning som min familie har hjembragt fra Mallorca.
Brug bare lige den honning du har på lager, du behøver ikke tage en tur til Mallorca før du går i gang 😉
Du får opskriften på den gode honningkage lige her:
Honningkage – få en god opskrift på nem krydderkage hér
Ingredienser
- 100 gram smør
- 150 gram sukker
- 1 dl honning al slags honning kan bruges
- 1 æg
- 1 dl kærnemælk eller andet surmælksprodukt
- 240 gram hvedemel
- 1 pose Dr. Oetker honningkage-krydderi ell. 1 tsk, natron, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt nellike, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt allehånde
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker og honning i en gryde. Lad det køle lidt af.
- Bland melet med krydderiblandingen og rør det i.
- Tilsæt æg og kærnemælk. Dejen kan røres blot med ske. Vær opmærksom på at få rørt alle melklumper godt ud.
- Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Du kan også bage kagen i et ildfast fad eller anden bageform - tilpas bagetiden i så fald
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 45-50 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt og der ikke hænger dej ved den strikkepind eller gaffel du stikker i
- Kagen kan nydes lun eller afkølet. Nyd den som den er eller smør evt. med iskoldt smør. Du kan også lægge den sammen med smørcreme og/eller betrække den med smeltet chokolade
Noter
Du kan tilsætte rosiner til kagen
Kagen er fryseegnet Det smager godt med smør på honningkage Prøv også en opskrift på honningkage med smør her Honningkagekrydderi kan erstattes med 1 tsk, natron, 1 tsk. bagepulver (gerne brunt bagepulver), 1 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt nellike, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt allehåndeSvampet og lækker kage med honning – den nemmeste lækreste krydderkage
Honningkagen er den nemmeste kage at bage. Dejen kan du røre sammen på få minutter.
Kagen kan fint spises som den er, men prøv også at lægge den sammen med en god smørcreme i midten. Du kan få gode opskrifter på smørcreme her, bl.a. denne med æggeblomme
1.
2.
Vi spiste honningkagen helt uden hverken smørcreme og chokoladetopping, og den var rigtig god alligevel.
Den smager så juleagtigt fint, men alligevel vil den sagtens også kunne nydes resten af året.
Kagen er svampet og lækker og holder sig frisk i dagevis. Den er knap så sød som den populære ølkage, som også er et stort hit ved juletid (og resten af året, hvis man spørger mig? ;-))
Sådan laver du den nemme honningkage – se billederne her:
Du får lige lidt billeder af den nemme arbejdsproces lige her. Kagen er vildt nem at lave:
Prøv den dejlige kage med honning. Den er overraskende god, og bestemt konkurrencedygtig i forhold til andre honningkager. Vildt nok, at den kan røres sammen på ingen tid.
Duften af krydderkage, der breder sig i huset er SÅ skøn og julestemningen breder sig.
For mig behøver det nu ikke være juletid, før jeg kan spise krydderkage. Næh dem kan jeg såmænd nyde hele året rundt. Måske du også er fan? Hvis ikke, kan det jo være du kunne blive det? 😉
Anbefalingen er nu nu hermed givet videre til dig.
Måske du også bliver populær hvis du tager en dejlig krydderkage med til dine kolleger/familie/naboer eller?
Kagegaver af den sødeste slags, vækker altid glæde – især også ved juletid 🙂
Prøv også denne lækre honningkage med smørcreme. En rigtig god kage til jul.
Få flere gode nemme opskrifter på krydderkager, ølkage eller sirupskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Kan man gøre kagen mælkefri altså bruge en anden væske?
Jeg har nu lavet denne kage mange gange og den smager super. Den falder imidlertid altid ret meget sammen på midten. Jeg har forsøgt med forskellige forme og jeg åbner ikke ovnlågen før tid, men det sker hver gang. Er der nogen, der har en forklaring. Bedste hilsner Joan Falk
Hej, din honningkage snupper jeg lige. Kan ikke finde min opskrift. Engang lavede jeg en som man betrækker med orange pastiller imens kagen bager færdig på eftervarmen. 15 minutter før tiden er gået. Læg chokoladen ovenpå kagen, og smør den ud når kagen kommer ud af ovnen. Det smager ekstra godt med hakkede valnødder på.
Såvel brunt bagepulver som brunkage-krydderi fandt jeg i dag (18.06.2019) i Rema 1000 i Haslev, hvor de har nævnte varer i så rigelige mængder, at de sælger dem!
Mon ikke også andre Rema-butikker skulle ligge inde med herlighederne?
Nu vil prøve begge dele i den honningkage, jeg skal bage i weekenden!
Nu har jeg ledt forgæves efter dr. Oetker honningkage krydderi, sidst i dr. Oetkers bod i Tivoli, men det er ikke til at opdrive. Jeg kan se at du foreslår et alternativ med natron og forskellige krydderier, men er det nok med en tsk. natron? Jeg har dog købt et brunt bagepulver.
Dejligt tip ??. Har prøvet at lave den, der skal stå en måned og sikken et arbejde ?. Hvordan ville du lave smørcremen? Smør rørt op i flormelis?