Hotwings og sprøde kartofler #fastfoodifad :-)

Denne uge har bare været så monsterhård at komme igennem at weekenden i den grad er ventet med længsel! Indrømmet. Det civile arbejde trækker tænder ud lige for tiden, både for konen og for manden her i huset. Trækker tænder ud på den interessante og udfordrende måde men alligevel har jeg flere gange tænkt på de kloge ord “Det er en hårfin balance, at brænde for for noget uden at brænde ud”.

Jeg brænder på livet løs! 🙂

Arbejdsdagene bliver lange og de lyse timer færre. Der er rigeligt med bunker på skrivebordene og nogle uger kræver særligt sin mand/kvinde.

Når det civile liv trækker tænder ud (læs:suger det meste af døgnets vågne timer) ja så betyder det som regel at der også bliver “trukket tænder” ud af madlavningen. Den bliver hurtig, forhastet, må ingen tid tage at lave, der må ingen ben være i processen. Maden bliver i “fastfood-klassen” dog fastfood i den hjemmelavede variant. Rigtigt fastfood køber vi MEGET sjældent (til stor ærgelse for sønnike 😉

Ingen ofrer rigtigt indkøb og mad tid eller opmærksomhed, men indimellem er der små lyspunkter. Som f.eks. i denne uge hvor vi lavede tomatpizzaer på ingen tid eller hjemmelavet hvidløgsbrød. Op-peppet færdiglasagne kunne det også blive til.  Indrømmet! Det er svært at være kreativ, nytænkende og initativrig når man kommer træt hjem…ideforladt, hjernen er gået på pause og mad-ideerne kommer da bare SLET ikke vrimlende til én.

Maden bliver som regel heller ikke nydt med det store nærvær selvom der dog er en tendens til, at mine børn spiser mest af den mad der har taget kortest tid at lave. Det har de ihvertfald gjort hidtil men deres kræsenhed er begyndt at aftage. Spiser dine børn også mest af den hurtige mad? Langsommelige simregryder har aldrig været det store hit hos mine børn 😉

Dagens ret var chichkenwings på kartoffelbund. 

Denne ret kan vi lide. Den tager et kvarter at tilberede, en time i ovnen, ingen store armbevægelser og der er rigeligt med mad til to dage. Ultralet at lave. Ultra-let også at købe ind til. Der skal kun bruges to ingredienser. TO! Eller tæt på.

Til “Fastfoodifad” skal du bruge :

2 kilo kartofler,

1½ kg chicken hotwings.

Majs.

Altså jeg var heldig i FAKTA med de der hotwings forleden. De kostede kun 70 kr for en kæmpe pose med 2 kg. Vi stegte det meste af posen. Vores søn kan spise en milliard-trillion hotwings hvis han får lov og denne dag var han heldig  😉

Start med at skrælle og vaske 2 kg kartofler (alt efter hvor mange I er omkring bordet). Tænd ovnen på 200 grader

Skær i grove tern, til grove fritter. Dekorer med hotwings. En ret med kun to ingredienser. Wow. Lige til at finde ud af, selvom med en overbebyrdet arbejdshjerne..

Kartoflerne vaskes og skrabes/skrælles.(alt efter temperament). Det er kartoflerne der tager tiden her. Øv. Men hjemmelavede ovn-pommes frites smager bare SÅ meget bedre end de købte så sådan blev det!

Kartoflerne krydres og hotwings’ene bliver lagt på. De vendes rundt så de bliver godt fordelt.

Snedigt. To ingredienser.

Normalt, når vi steger hotwings, plejer der at komme en del stegsky fra de hotte “winger”. Jeg tænkte at kartoflerne da bare kunne stege i den lækre stegesky? Det måtte da vare bedre smagsmæssigt end at stege dem i olie? JA JA JA! Hurra for de hotte winger (tror dog ikke at sundhedsværdien er i top, men man kan jo ikke holde sig på sporet hver eneste dag! 😉

“fastfoodifad” med Hotwings og pommes frites var et ganske godt alternativ vi fandt på, på denne travle dag.

Du skal vende din kartoffelblanding rundt nogle gange undervejs. Ellers bliver kartoflerne brændt på toppen og bløde i bunden. Steg fadet ved 200 grader. Kartoflerne skal ca. have en halv time, måske lidt længere tid..Så er de klar. Steg gerne i et alumiumsfad som vist her, så bliver dine kartofler også sprøde i bunden.

Vent med at tilsætte salt. De stærke hotwings giver meget smag så det er ikke nødvendigt at salte.  Virkeligt lækkert og nemt at lade kartoflerne stege med, i hotwings stegeskyen.

Serveres med smørstegte majs. Kom en skål majs i ovnen med en klat smør over og lidt krydderi. Smørristede majs og hotwings går fantastisk godt i spænd sammen.

Nu bliver det skønt at få weekend!

Velbekomme.  🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar