Hurtig deep-pan pizza med bacon, skinke, tomat og ost

DSC_5164

Forleden skrev jeg om en kæmpestor kæmpelækker deeppan-pizza med rød pesto og bacon. 

Øj den blev lækker og den var så NEM at lave! Dejen skal hverken æltes eller trilles, blot hældes på pladen. Hæve og pyntes med fyld. Voila. Så er der deep-pan-pizza.

DSC_5115

 

Denne pizzaopskrift er til to kæmpestore pizzaer. Nok til en familie på 4 i flere dage incl. madpakker. Find inspiration til pizza nr. 2 her.

Se lige hvor gigantisk dagens skinkepizza blev, og bunden er TYK, så der er meget mad i pizzaerne. Egner sig perfekt til gæstemenu, børnefødselsdag, frokostbuffet und so weiter. Mulighederne er mange, lige til fantasien slipper op 😉

DSC_5152

Den pizza du skal høre om i dag er en skinke, bacon, tomat pizza. Her kommer opskriften (opskriften er til to kæmpepizzaer): 

12 dl lunkent vand

50 gram gær

1 kg tipo 00 mel (eller almindeligt hvedemel)

½ kg durummel

1 spsk citronsaft

1 spsk honning

½ spsk salt

DSC_5127

Fyld:

1 dåse flåede tomater

1 pakke bacontern

1 pakke skinkestrimler

1 pakke revet ost

1 løg

½ peberfrugt

Olie.

Cherrytomater

2 spsk. oregano.

DSC_5149

Fremgangsmåde:

Dejen røres sammen og hældes på bageplader med bagepapir i bunden. Olie dryppes henover. Stilles til hævning ½ time i ovnen på 50 grader eller 1 time ved stuetemperatur. DSC_5119

Efter hævning er pizzaen klar til fyld. Mos de flåede tomater og hæld dem på dejen. Drys med oregano.

DSC_5122

Revet ost lægges i bunden. Bacontern, skinkestrimler og tomater på toppen.
DSC_5125Jeg lagde lidt løg og peberfrugt på 1/3 af pizzaen, for at lave lidt variation (vi har en pizzaspiser i familien der gerne vil undgå løg/peberfrugt og og 3 pizzaspisere der foretrækker løg/peberfrugt) Du kan jo evt. lade kræsenpinde dekorere en halvdel af pizzaen selv??
DSC_5126Nu er pizzaen klar til ovnen. Sæt pizzaen i en 200 grader varm ovn (varmluft) og bag den ca. 20 minutter. 
DSC_5137 Pizzaen skal være sprød. Både i top og bund. Løft evt. lidt op i pizzaen for at tjekke om den er gennembagt i bunden. Bank lidt på bunden. DSC_5142Her kan du vist godt fornemme pizzaens konsistens efter bagning? Måske skal din pizza have lidt længere/kortere tid? Ovne er forskellige, så stol ikke blindt på mine 20 minutter. 😉

DSC_5156

Lav en lækker salat til, så er der en fornem pizza-servering på vej.

Rul pizza-stykker ud med pizzaskærer eller klip pizzaen i stykker.

Så er der serveret.:-)

Fyldet kan varieres i det uendelige. Jeg har endnu til gode at lave en deep-pan pizza med hakket oksekød, løg og chili. Den må på huskesedlen. Måske du kommer mig i forkøbet? ,-)

Rigtig god fornøjelse med din/dine deep-pan-pizzaer. 🙂

DSC_5143

Haps og velbekomme 🙂DSC_5164

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Jane 26. november 2015 af 17:19- Svar

    Hej og tusind tak for en super hjemmeside…. ??
    Jeg hader normalt at lave pizza men den her er så nem at lave og smager skønt !!!!

    • Gitte Hansen 26. november 2015 af 18:08- Svar

      Hej Jane
      Lyder komplet skønt. Jeg elsker pizza men hader også at rulle dejen ud. Vi er vist to alen af et stykke -jeg er også fan af denne hurtige version. Tak fordi du tog dig tid til at skrive – det var sødt af dig – håber pizzaerne smagte jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lisa 27. juni 2015 af 21:21- Svar

    Så er dejen afprøvet på grill og kan bestemt godt anbefales. Det er dog lidt svært at vurdere tykkelsen på dejen når den bliver bagt i en støbejernspande.
    Kunne man evt skifte noget af hvedemelet ud med lidt grovere uden det ødelægger strukturen?

    • Gitte Hansen 27. juni 2015 af 22:49- Svar

      Det tror jeg sagtens du kan. Prøv da, måske med lidt fuldkornshvedemel? Dejligt I sprang ud i udfordringen. Lyder så lækkert! Ønsker mig også en grill der kan lave pizzaer 🙂 God weekend
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Lisa 26. juni 2015 af 21:27- Svar

    Hejsa.
    Har du tilfældigvis prøvet denne opskrift på grill? Vi har lige anskaffet en deep pan støbejerns pande og manden er syg efter at få den afprøvet! ?

    • Gitte Hansen 26. juni 2015 af 21:42- Svar

      Hej Lisa
      Nej desværre har jeg ikke prøvet at lave pizza grill, lyder ellers rigtigt lækkert. Det kunne jeg også helt syg efter at afprøve 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

  4. Kathrine 10. september 2014 af 11:01- Svar

    Hej Gitte,

    Jeg bagte disse pizzaer i fredags og det var rigtig nemt! 🙂
    Hvilket det skal være med en lille kvik dreng på knap 1½ år, så er der ikke tid til de store kokkerier i køkkenet.
    Vi synes dog, der var for lidt fyld i forhold til dej, så da vi fik det igen om søndagen blev de varmet igen i ovnen med ekstra champignoner og ost.
    Næste gang tror jeg dog, at jeg vil fordoble mængden af fyldet.
    Et lille tip: pizzasaucen fra SuperBrugsen er rigtig god 🙂

    Jeg har forresten gang i lidt større projekt pt. med at sortere og ensarte mine opskrifter, så de bliver printet og sat i plastiklommer i en mappe. Puha! Sikke et arbejde! Og nu skal pizza-opskriften rettes og udprintes igen 😉

    • Gitte Hansen 10. september 2014 af 19:58- Svar

      Hej Kathrine
      Tusind tak for din hilsen. Det glæder mig du synes om pizzaopskriften. Jo mængden af fyld bestemmer man jo heldigvis helt selv, så fint du har suppleret selv. Tak for tippet om pizzasaucen, den vil jeg kigge efter
      God fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar