Hurtig rabarberkompot i mikrobølgeovn – stop rabarberspild

  • Rabarberkompot

Rabarberkompot

Det er august og det er jo ikke ligefrem højsæson for rabarber længere, vel? Men hvad gør man så hvis man går ind for Stop madspild og stadigvæk har rabarber i haven? Jamen de fejler jo intet de fine rabarber og kan vel fint bruges?

Lad os prøve. Kunne man ikke snige sig til at lave en hurtig kompot af sommerens sidste tiloversblevne rabarberstængler? En sølle høst javist, men nok til et glas kompot. Måske du er så heldig at din høst kan blive endnu større?

Den kompot du skal høre om i dag er hurtigt lavet. Mikrobølgeovnen er tricket;  hvis du tager den i brug kan du lave en portion kompot på under 5 minutter.

Det bliver den LÆKRESTE kompot og du skal endelig ikke lade dine rabarber gå til spilde!rabarber

Her kommer opskriften på hurtig rabarberkompot  i mikrobølgeovn:

Du skal bruge:

8-10 stængler rabarber (eller så mange du har)

1-1½ dl. sukker (ca. smag evt til med mere til slut)

1 tsk. vanillesukker

Det var det. Nemt ikke?

Sådan laver du rabarberkompot  i mikrobølgeovn:

  • Røv dit eller naboens rabarberbed
  • Snit rabarberne i 1-2 cm. stykker og lad dem trække med sukker og vanillesukker i 1 time ca.
  • Kog rabarberne i mikrobølgeovnen ved høj effekt 2 minutter af gangen til konsistensen er fin.
  • Rør i rabarberne undervejs. Ønsker du en kompot med faste stykker rabarber, skal kogetiden være kort. Måske kun 2 minutter. Ønsker du en findelt/puré-agtig rabarberkompot skal tilberedningstiden forlænges med yderligere to minutter.
  • Hæld kompotten i et glas der er rengjort med kogende vand.
  • Skal kompotten holde sig længere tid skal glasset (og låg) være skyllet med atamon.

2014-08-17 14.58.44

DSC_8559RabarberkompotRabarberkompot

Selvom høsten var begrænset og glasset med rabarberkompot et af de mindste, var der alligevel  kompot nok til topping til weekendens tykmælksfromage og morgens bolle med hytteost, og glasset er endnu ikke tømt.

Rabarberkompot2014-08-18 07.50.35
Måske du også lige skulle runde dit rabarberbed og tjekke om du har nogle stængler du kan bruge til en lækker kompot? Det vil da være synd hvis de gik til spilde, ikke? Stop rabarberspild – stop madspild.

Jeg har dog blevet gjort bekendt med, at rabarber lige nu indeholder meget oxalsyre, men jeg har ikke kunnet smage at det har negativ betydning. Ved du noget om den slags?

Rabarberkompot

Lækker lækker kompot – stop rabarberspild – stop madspild.

Jeg kan kun anbefale at lave en hurtig portion kompot i mikrobølgeovnen. Rabarberkompot
3 gode grunde til at du skal lave kompot/syltetøj i mikrobølgeovnen:

Det er nemt,  det er hurtigt og det brænder ikke på! Du slipper for at røre i timevis og holde øje i…timevis.

Smag gerne kompotten til med lidt ekstra sukker til sidst. De er jo ret syrlige, så der skal en forholdsvis stor mængde sukker til.

Rabarberkompotten smagte rigtigt godt som topping til weekendens tykmælksfromage. Jeg skriver opskriften snarest, men du kan smugkigge i et tidligere fromageindlæg her.

Nemt og lækkert at lave fromage, når først man har lært at få styr på sin husblas. Her kan mikrobølgeovnen også være et trick. Det kan du læse om i fromage-indlægget 😉

2014-08-17 20.42.07Voila.

Et lille glas rabarberkompot. Måske det bliver til flere glas for dig? Måske du skulle lave dig et forrådskammer til at dække vinterens behov? Tilsæt evt. lidt jordbær, så får du den lækreste jordbær/rabarberkompot.

Rigtig god kompot-fornøjelse! 🙂
RabarberkompotJeg iler til køjs. Mandagen slog mig ud/fik mig nedfældet/sønderbombede mig…


GODNAT! En ny dag venter i morgen. See you:-)

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. elise Laursen 11. juli 2016 af 19:25- Svar

    Jeg bruger noget der hedder Nonoxalsyre, som jeg har købt i en alm. dagligdags butik.

    • Gitte Hansen 11. juli 2016 af 21:42- Svar

      Hej Elise
      Helt perfekt. Tusind tak skal du have:-)
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tove Pedersen 19. august 2014 af 21:57- Svar

    Hej Gitte
    Jeg har lige været igang med kompotten, det blev jo lidt tyndt på grund af de frosne rabarber – men det tilsatte æble var med til at jævne det lidt – havde jeg brugt et æble mere tror jeg det havde været perfekt. Jeg brugte æbler fra haven – de er “sorteret” lidt på træet for at tage de mest gule/røde – de vil have godt af at ligge en uges tid – så skal der koges æblegrød. Prøv at samle dine nedfaldsæbler sammen – skær nogen over og tjek kernerne – er de lyse skal de ligge lidt endnu, er kernerne brune mener jeg æblerne er klar, men prøv dig frem :o)

    • Gitte Hansen 20. august 2014 af 20:06- Svar

      Hej Tove

      Ej hvor godt din kompot lykkedes, måske du kan koge den op igen med et ekstra æble tilsat. Dejligt du tog dig tid til at skrive de gode æbleråd. Jeg anede intet om tricket med kernerne, så godt et fif. Jeg vil samle æblerne sammen og se om de skal ligge lidt længere tid. Tak for det gode råd – lad os håbe der er nogle gode æblekager i vente 🙂 For filan, hvor er det ærgerligt at det har stormet sådan lige nu hvor æblerne skulle hænge og modne!. Æv også for en sensommer.
      Håber vi har rabarberstængler til gode i september også 🙂
      God fornøjelse i køkkenet/haven fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Tove Pedersen 19. august 2014 af 12:10- Svar

    den ser lækker ud din rabarberkompot – jeg har nogen oversete rabarber i fryseren fra sidste år, tror jeg vil drysse en portion med sukker og koge dem i mikro ovnen i aften, tænker jeg vil komme et æble eller to i :o)
    Med hensyn til oxalsyre ved jeg ikke om de indeholder mere nu end tidligere på året, men husker i ” gamle dage ” kom vi et eller andet i når vi brugte rabarber, det skulle neutralisere oxalsyren, husker ikke hvad det hedder det vi kom i.
    Venlig hilsen Tove P

    • Gitte Hansen 19. august 2014 af 21:13- Svar

      Hej Tove

      God ide at få brugt de frosne rabarber og interessant med æbler i. Det tror jeg da faktisk kunne smage meget godt?
      Pyt med oxalsyren, den generer ikke mig og synes ikke den er nævneværdig i kompot.
      Bruger du æbler fra haven? Kan det virkelig passe at de allerede er modne? En masse æbler er blæst ned af vores æbletræer og overvejer at samle nedfaldsfrugt, men altså er de søde nok nu? Ved du det Tove?
      Håber din mikrobølgeovns-kompot blev en succes. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar