Hurtig rabarbertærte med makroncrumble

DSC_5230

Det er sommer, det er sol og det er LØRDAG…

Fuglene kvidrer, syrenerne dufter himmelsk og rabarberbeddet er ved at sprænge sine rammer. Det er VILDT så hurtigt de gror de røde søde stængler med de store viftende blade!. Alt eksploderer i haven lige nu, især rabarberne. Skønt!

Der måtte være basis for en rabarberkage. Eller måske to? Og måske også noget kompot?

DSC_5172

DSC_5174 DSC_5182

Ja! 1½ kilo rabarber var dagens høst. En portion kompot blev det til. En rabarbertærte med makrontopping og en rabarbercrumble med farin, smør, mandler og havregryn.

DSC_5223

I dag skal du høre om rabarbertærten med makrontopping. Den var SÅ hurtig at lave og smagte så lækkert! Den opskrift er jeg nødt til at dele først. 🙂

DSC_5235

Jeg videreeksperimenterede lidt på mit seneste makronprojekt

Verdens nemmeste makroner og verdens nemmeste rabarbertærte. Jeg brugte bare makron-smuldredejen på toppen af rabarbertærten. Så simpelt, så enkelt og virkeligt virkeligt lækkert.

Denne rabarbertærte kommer til at blive en fast rabarberkage i mit køkken. Ingen tvivl om det.

DSC_5186

Her kommer opskriften (få ingredienser og intet fedtstof i dejen): 

500 gram rabarber i små stykker

200 gram sukker

2 spsk. kartoffelmel/maizenamel.

200 gram mandelmel (eller blendede mandler)

1½ æggehvide

3 dråber mandelessens.

Drys: 100 gram hakkede mandler.

DSC_5192

Fremgangsmåde: 

Rabarberstænglerne skæres i små stykker. Dejens ingredienser røres sammen. Det er SÅ nem en smuldredej! Alt vendes bare rundt. Kartoffelmel tilsættes for at opsuge væden fra rabarberne.

DSC_5193

Lige et par dråber essens (for at fremelske/pifte marcipansmagen op i mandelmelet)DSC_5195Rabarberne lægges i et smukt tærtefad.
DSC_5184DSC_5188Smuldredejen ser sådan ud og kan nemt drysses over rabarberstykkerne. 

DSC_5197 DSC_5198 DSC_5199

Så er rabarbertærten med makroncrumble  klar til ovnen. Drys med lidt hakkede mandler.

DSC_5201

Rabarbertærten sættes i ovnen i en 25 minutter ca. på 175 grader varmluft. Kig til den og skru evt. lidt ned hvis mandlerne på toppen er på vej til at blive for brændte.

Væden fra rabarberne skal helst være fordampet før servering. Tærten skal være sprød og ikke blød. 🙂 
DSC_5229Tærten smager marcipanagtigt godt og er knasende sprød. Syrlighed fra rabarberne, og sødme fra sukker og mandler og så lige en klat flødeskum til at afrunde smagen med. Tingene spiller rigtigt godt sammen i denne rabarbertærte. Ethvert hjørne af smagssansen stimuleres 😉

Den er SÅ lækker og kan også spises med vanilleis til. 
DSC_5233Dæk bord på terrassen og invitér familien “ud”. Alt smager bedre i det fri, OGSÅ kage. 🙂

Jeg bagte to kager og familien skulle da smage på dem begge. Begge kager scorede mange points. Du kommer til at høre om rabarcrumblen med farin en anden dag. Den kan du også glæde dig til 🙂

DSC_5243

Har du et rabarberbed i haven, så gå gerne rabarberamok ligesom jeg. Nu er der kompot til de næste ugers morgenboller (ELSKER en nybagt bolle med ost og kompot!) og rigeligt med rabarberkage til de næste dage (tror da  vist lige at jeg skal se om den ene er fryseegnet. Det GÅR altså ikke at vi spiser alt det kage! 😉

Vi ses igen i morgen. Håber solskinstermometret igen kommer til at brøle…”SOMMER!” 🙂

God rabarber-fornøjelse! 🙂
DSC_5252

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Linda Skovgaard 4. juni 2013 af 07:57- Svar

    Hej Gitte,

    Nu skal du have en hilsen.. Følger “trofast” din blog hver dag ( madblogs er vist min nye overspringshandling 😉 )
    Nu fik jeg jo lyst til at lave rabarberkompot.. Fik tigget mig et bundt lækre friske rabarber fra en veninde og Netto har jo vanillekorn i denne uge..
    Tror måske jeg bagte den lidt for længe 😉 Ville jo have den tyk og lidt karamelliseret, og karamelliseret skal jeg da love for at den blev!
    Men den smager DEJLIGT 😀
    Har pt. spist den på tykmælk og på en grovbolle..

    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 4. juni 2013 af 16:20- Svar

      Hej Linda

      Elsker bare trofaste læsere og elsker bare trofaste læsere der skriver en lille hilsen. Tænk sig at den trofaste læser ovenikøbet lader sig inspirere til at kaste sig ud i rabarberprojekter. Herligt.

      Jeg har vist også tilbøjelighed til at koge/bage mine rabarber lidt for længe. Ofte bliver det kompot uden struktur, men sådan foretrækker jeg det faktisk også. Det lyder også som kompot du har fået lavet, men bare du synes om smagen, så er alt jo som det skal være 😉
      Smager FANTASTISK som topping på en ostemad, bare lige et tip.

      Dejligt du har lyst til at skrive en hilsen. Tak for den. 🙂
      Vi skrives ved igen er jeg sikker på 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar