Rabarbertærte. I dag får du opskriften på en nem og glutenfri rabarber crumble med mandelmel.
Det er sommer, det er sol og det er LØRDAG…
Fuglene kvidrer, syrenerne dufter himmelsk og rabarberbeddet er ved at sprænge sine rammer.
Det er VILDT så hurtigt de gror de røde søde stængler med de store viftende blade!. Alt eksploderer i haven lige nu, især rabarberne. Skønt!1½ kilo rabarber var dagens høst. En portion kompot blev det til og en lækker kage.
En lækker rabarbertærte med crumble af mandelmel og en rabarbercrumble med brun farin, smør, mandler og havregryn.
Wow alle de rabarberlækkerier 🙂I dag skal du høre om den lækre rabarbertærte med crumble af mandelmel.
Sikke var en lækker kage. Mandelmelet blev næsten til en sprød makronmasse der fordelte sig så fint på toppen. Sikke en lækkerbisken!
Faktisk er kagen glutenfri, så du kan fint bage den hvis du har glutenallergi eller bare gerne vil udelade hvedemel i din kost.
Rabarbertærten er også fedtfattig, for der er intet fedtstof brugt i dejen. Kagen er i den lidt sundere kategori, men alligevel er den bare rigtig lækker. Der bliver ikke gået på kompromis.
Har du ikke lige mandelmel på lager, så kan du sagtens blende din egen mandelmel.Opskriften er rigtig nem og rabarbertærten så lækker. Den kan du godt glæde dig til at smage. Prøv den med flødeskum eller vaniljeis til. Uhm.
Crumbledejen lavede jeg ved at videreeksperimentere lidt på mit seneste makronprojekt
Dejen til verdens nemmeste makroner blev faktisk tryllet on til verdens nemmeste rabarbertærte.
Jeg brugte bare makron-smuldredejen på toppen af rabarbertærten. Så simpelt, så enkelt og meget lækkert.
Denne rabarbertærte kommer til at blive en fast rabarberkage i mit køkken. Jeg tænker du også at du – og dine gæster – også bliver vilde med den.
Opskriften på den gode rabarberkage får du lige her:
Rabarbertærte nem opskrift på glutenfri crumble med mandelmel
Ingredienser
- 500 gram rabarber i små stykker kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer, æbler eller jordbær, brombær?
- 200 gram sukker + 3 spsk
- 2 spsk. kartoffelmel/maizenamel.
- 200 gram mandelmel eller blendede mandler
- 1½ æggehvide
- 3 dråber mandelessens kan udelades
- Drys: 100 gram grofthakkede mandler
Sådan gør du
- Rabarberstænglerne skæres i små stykker.
- Smuldr dejens ingredienser sammen. Alt vendes bare rundt. Kartoffelmel tilsættes for at opsuge væden fra rabarberne.
- Tilsæt et par dråber mandelessens for at give ekstra god makron/marcipansmag (kan udelades)
- Fordel rabarberne i et tærtefad. Vend dem med 3 spsk sukker. Mit fad målte ca. 26-28 cm i diameter
- Drys smuldredejen over rabarberne og drys med grofthakkede mandler på toppen (kan udelades).
- Bag rabarbertærten ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til den undervejs og skru evt. lidt ned hvis mandlerne på toppen er på vej til at blive for brændte.
- Rabarbertærten er færdig, når væden er fordampet og makroncrumblen på toppen er sprød
Noter
Rabarber kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer, æbler eller jordbær, brombær?
Nydes lun med flødeskum eller vaniljeis til. Kagen kan lunes dagen efter i ovnen igenEn nem lækker rabarberkage – fedtfattig og glutenfri. En skøn dessert og en god grund opskrift du kan bruge til andre glutenfrie kager.
Denne rabarberkage er meget nem og du skal bruge ganske få ingredienser. Faktisk er det tæt på at du ser dem alle her.Vi havde været en tur i Tyskland, hvor man kan købe billigt mandelmel. Her plejer jeg tit at hamstre.
Finder du et godt og billigt mandeltilbud herhjemme, så kan du fint hamstre. Mandlerne kan nemt blendes til mandelmel og det er noget billigere end at købe dansk mel i Danmark.
En af fiduserne ved at bruge mandelmel til kager er, at det er uden gluten. Når du bager med mandelmel, bliver kager og brød derfor glutenfrit. Derudover så bliver kagerne ekstra sprøde. Denne får f.eks. en slags makron crumble.
Rabarber kan i denne kage erstattes med anden frugt f.eks. pærer, æbler eller jordbær, brombær? En god grund opskrift på en nem glutenfri kage.
Få også en god opskrift på en dejlig glutenfri kage med appelsin og mandelmel her.Æggehvide, sukker, mandelmel, mandelessens og lidt Maizena eller kartoffelmel. Voila. Så nem er dagens makroncrumble-dejTilsæt gerne lige et par dråber essens (for at fremelske/pifte marcipansmagen op i mandelmelet). Essensen kan sagtens udelades.Rabarberne lægges i et smukt tærtefad.
Smuldredejen ser sådan ud og kan nemt drysses over rabarberstykkerne.
Så er rabarbertærten med makroncrumble klar til ovnen. Drys evt. med lidt grofthakkede mandler.Hold øje med at rabarbertærten ikke bliver for mørk under bagningen. Uhm du kan tro at den lækre makroncrumble på toppen smager skønt,
Tærten smager marcipanagtigt godt og er knasende sprød. Syrlighed fra rabarberne, og sødme fra sukker og mandler og så lige lidt flødeskum til at afrunde smagen med.
Tingene spiller rigtigt godt sammen i denne rabarbertærte. Ethvert hjørne af smagssansen stimuleres. Den er SÅ lækker og kan også spises med vaniljeis til.
På nogetiovnen.dk finder du også opskriften på denne glutenfri rabarberkage med mandelmel eller denne version med appelsin. Få tips til flere glutenfri kager nederst i dette indlæg.
Dæk bord på terrassen og invitér familien “ud”. Alt smager bedre i det fri, OGSÅ kage. 🙂Har du et rabarberbed i haven, så gå gerne rabarberamok ligesom jeg.
Af dagens høst blev der både rabarber til rabarberkager og lækker kompot?
Kompot er rigtigt nemt at lave og du kan finde en rigtig god opskrift lige her:
Nu er der kompot til de næste ugers morgenboller (ELSKER en nybagt bolle med ost og kompot!) og rigeligt med rabarberkage til de næste dage. Heldige os.
God fornøjelse med rabarberlækkerierne også til dig 🙂
Få flere opskrifter på glutenfrie kager bl.a. med mandelmel her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Har bag din rabarbercrumble – og tænkte godt nok om der ikke skulle sukker og kartoffelmel ned til rabarberne – men gav det en chance.
Det blev dog godt nok den mest sure version af en rabarberkage jeg nogensinde har lavet 🙁
Næste gang bliver halvdelen af sukkeret brugt hos rabarberen 😉
Hej :)bliver resultatet godt med frosne rabarber. jeg vil lave den hen på sommeren til noget familiekomsammen
Hej hvilken størrelse tærtefad er brugt til opskriften
Hej Gitte,
Nu skal du have en hilsen.. Følger “trofast” din blog hver dag ( madblogs er vist min nye overspringshandling 😉 )
Nu fik jeg jo lyst til at lave rabarberkompot.. Fik tigget mig et bundt lækre friske rabarber fra en veninde og Netto har jo vanillekorn i denne uge..
Tror måske jeg bagte den lidt for længe 😉 Ville jo have den tyk og lidt karamelliseret, og karamelliseret skal jeg da love for at den blev!
Men den smager DEJLIGT 😀
Har pt. spist den på tykmælk og på en grovbolle..
Mvh. Linda