AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten

AMO chokolade macarons i Vesterhavshytten.

Lige nu ferierer bagenørden og familie i Vesterhavshytten i Blokhus. Fantastisk daseferie med god tid til det hele, allermest godt tid til at lave ingenting. Vi bor så tæt på stranden, at vi hurtigt kan ile derned hvis solen pludselig skulle skinne ud imellem skyerne.

AMO chokolade macarons i Vesterhavshytten

I dag så vi f.eks. den mest fantastiske solnedgang. Pludselig var der knaldblå himmel og en lyserød sol. Det fås ikke smukkere. Der er mildt og forårsagtigt udenfor. Forvirrende faktisk, her i februar. Vejrmæssigt kunne det godt være en påskeferie vi er på?

Vesterhavet - klitter

Dagen i dag har vi været i lunte-tempo alle mand. Far og teenagere har kørt bilræs på stranden imens mor shoppede Blokhus tynd. Det kan man gøre uden for alvor at slide sit dankort, for kun 1/3 af byens butikker har åbent. Pyh. Heldigt. Man kan slide byen tynd på under en time, incl. DagliBrugsen 😉

Rastløsheden begynder at brede sig i kroppen. Det sker altid når jeg har været på ferie i et par dage. Rastløsheden efter køkkensysler. Kagebagenørderier, desserteksperimenter, bagning af lækkert brød? Simremad i Römertopfen?

Når rastløsheden melder sig hos kagebagedesperadoen er det jo GODT at der findes hurtige kageblandinger. Strengt taget kunne jeg jo sagtens bage kager fra bunden her i dette veludstyrede sommerhus, men så mangler man jo lige bagepulver, kakao, æg, vanillesukker. Den gode bageform. En elpisker?

AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten

Vi havde snuppet en færdig blanding med hjemmefra. Smart med færdige kage-blandinger når man er i sommerhus.

Indrømmet. De stikker dog ikke de hjemmelavede macarons, men de er gode som en hurtig nem løsning.

Macarons - nem opskrift med Nutella fyld
Sprøde franske makroner
Se opskriften her
Macarons - nem opskrift med Nutella fyld

Macarons er franske mandels/makronsmåkager, lavet af mandelmel, flormelis og æggehvider. Kagerne bages enkeltvis og lægges sammen med en smør/sukkercreme. Lækre smukke kager, der kan laves i alskens farver.

AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten

Færdigblandingen gjorde det let for mig. Jeg skulle kun tilsætte vand til pulverblandingen og piske. Man skulle have brugt en elpisker, men det veludstyrede sommerhus var åbenbart ikke så veludstyret alligevel. Godt der var en pisker til håndkraft. 😉

AMO chokolademacarons i VesterhavshyttenDejen hældes i sprøjteposen, som findes i pakken. Klip et lillebitte hul. Lillebitte, der er nemlig ingen fortrydelsesret 😉
AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten Der stod at der skulle blive 24 kagebunde, men jeg fik nu 28 af denne størrelse. Pisk og lad tørre på pladen i en halv time. AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten Kagerne flyder lidt ud, så lav god afstand imelllem.AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten Kagerne bages i 15 minutter v. 130 grader varmluft. Afkøles herefter.AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten Imens røres smørcremen. Brug rigtigt smør, blødgjort. Tilsæt sukkerblandingen og mælk. Rør godt. Læg lidt smørcreme på hver kage og en kageoverdel på toppen. Kagerne skal nu afkøle 1 time mindst. Øj det kan være svært at vente, men du er næsten nødt til det, forr ellers er smørcremen så flydende, at du vil grise fingrene slemt.

AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten

Sådan kom mine macarons til at se ud.

AMO chokolademacarons i VesterhavshyttenSådan ser macarons ud rigtigt  ifølge recipes.wikia.com. Jamen mine ligner jo slet ikke? Der skulle være en karakteristisk “fod” på kagerne og kagerne skulle også være hævet mere op? Måske var det den manglende elpisker? Måske var det manglen på et deciliter-mål, som gjorde, at jeg ikke kunne få målt væsken nøjagtigt af?

Pyt, smagen var i top, så udseendet var vi ikke kritiske med. Men wow disse er da noget flottere end mine, kan jeg godt se? Sikke en akkuratesse og hvilken nøjagtighed. Imponerende, nogen har den tålmodighed…Jeg har ikke.

Jeg og familien var udmærket tilfreds med tirsdags kagelækkerierne til filter-eftermiddagskaffen. Lidt flade macarons javist, men hjemmebagte eller semi-hjemmebagte 😉

Så er der serveret: Chokolademacarons i Vesterhavshytten.

Nogen ville sige, at det er at springe over hvor gærdet er lavest at bage færdig-kageblandinger. Det er det også. Jeg har da klart mere lyst til at bage mine egne, men i mangel af bedre kan hurtige kageblandinger være en løsning. I sommerhus, på camping, i kollegiekøkkenet, når mindre børn skal bage kage selv i køkkenet de allerførste gange?

Tak til Amo fordi at tilfredsstille kagebagedesperadoens bageiver. Dejligt at AMO kunne bringe lidt kage-hjemmebag ind i vores vinterferie. 🙂

AMO chokolademacarons i Vesterhavshytten


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.