Hurtige bananmuffins med farin og choklade

DSC_1168

Øv også. Bagenørden er syg. Ondt i halsen og hoste. Hele verden omkring mig har været syge, så hvorfor skulle jeg slippe? Lørdagen har været slatten og uden den normale energi til at gå i køkkenet og bage og kokkere. Øv. Trist at spilde en god lørdag på at sygne hen.

Pyt. Der er en vej for enden af tunnellen og heldigvis er der ikke fare for at bloggen dør ud. Jeg har masser af indlæg på lager, også selvom jeg ikke får produceret i køkkenet et par dage 😉

Dette indlæg skal handle om nogle lækre bananmuffins jeg lavede for et par uger siden. I virkeligheden var det lige før man snildt kunne lave dem, selv med influenza, for de er SÅ nemme.

DSC_1164

Opskriften kommer her : (16 stk.)

1 æg

125 gram farin

1 dl. olie

1 dl. tykmælk

2 tsk vanille

1 tsk bagepulver

200 gram hvedemel

4 bananer

100 gram chokolade
DSC_1149Sådan gør du :

Æg og farin piskes godt. Tykmælk og olie tilsættes. De tørre ingredienser blandes og vendes i. Bananerne moses og vendes i. Til sidst drysses med grofthakket chokolade.

DSC_1155

DSC_1153Dejen fyldes i muffinsforme. Jeg har købt nogle lækre forme af silicone, som aldrig skal smøres og hvor kagerne slipper let. Hvor er jeg GLAD for dem! Køb siliconeforme, hvis du ikke allerede har nogen. Det vil du ikke fortryde. Hvis du bruger forme af papir, skal du sprøjte dem med spray-fedt først.  Fyld formen halvt op med dej, eller 2/3 hvis du ønsker store muffins.
DSC_1157 DSC_1160

Kagerne skal bages ca. 15 minutter ved 175 grader (varmluft) ca. Kig til dem et par gange til sidst. Når de er sprøde og gyldne er de færdige.

Kagerne skal lige køle af 5-10 minutter før du kan vippe dem ud af formen. Det kan være svært at vente….;-)DSC_1161 Der breder sig en liflig duft i huset når du bager disse bannmuffins. Farin og banan er en god blanding, og det kan duftes.

Mine teenagebørn jublede over disse muffins. Det var en ganske almindelig hverdag, hvor stemningen lige blev peppet lidt op fordi brune bananer i frugtskålen inspirerede mig. Det er ALT for tit at brune bananer får mig til at bage! Tror det ville være bedre for figuren hvis jeg nøjedes med at købe 5 bananer af gangen? Når man køber 10 (og det gør jeg tit, uvist af hvilken grund? Gammel vane, ofte fås 10 bananer for 25 kr, men efterhånden) ender halvdelen jo ofte med at blive brune?

Godt nok er det stadig banankageklassikeren der fører her i huset, men disse er bestemt gode kandidater og knap så fedtholdige. Det kan vi li! Så må man nemlig godt spise to 🙂DSC_1163Velbekomme til en ny banankageklassisker 🙂

DSC_1168 DSC_1171

Mere inspiration

Læg en kommentar