Kakao karameller med kakao. Uhm her får du opskriften på nemme flødekarameller lavet i mikroovnen.
I weekenden havde jeg gang i karamelkogeriet. I den grad. Jeg afprøvede en ny karamelkogemetode. I mikroovnen. Ja. I mikrobølgeovnen.
Her kan man faktisk koge karameller på 6 minutter. Ja man tror jo næsten det er lyv!
Jeg lavede en flødekaramel variant med saltstrejf og bagefter lakridskarameller.
I dag prøvede jeg at lave en version med kakao. En slags chokoladekarameller, bare uden chokolade. Nemme billige karameller.
Hjemmelavet slik, du kan lave for få kroner, men det bliver bare nogle lækre karameller alligevel. Dem må du prøve. Din familie vil juble! 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kakao karameller i mikroovn – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 dl. sukker
- 0.75 dl. sirup både mørk og lys sirup kan bruges. Jeg brugte mørk sirup
- 0,25 dl. glucosesirup kan erstattes med alm. sirup
- ½ dl. fløde piskefløde, kaffefløde eller milda fløde light kan bruges.
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk. kakao kan udelades eller erstatte med ekstra vaniljesukker
- Evt. et nip groft salt
- Lidt flormelis
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne rundt i en skål. Brug en høj skål der kan tåle høj temperatur i mikrobølgeovnen. En glasskål er bedst. Karamellen bruser meget op, så brug en skål med høje kanter.
- Kog karamellen 5 minutter i mikroovnen v. fuld effekt 650 watt. Rør med ske af metal. Lav karamelprøven: Dryp lidt karamel på en kold tallerken. Kan karamellen trilles til en kugle, er den færdig. Jeg gav min masse 1 min. ekstra, dvs. i alt 6 min.
- Du bestemmer, om dine karameller skal være bløde som fudge, eller lidt hårdere. Mine blev som fudge. Giv dem evt. 30 sekunder ekstra, af gangen, til karamellerne har den ønskede konsistens. Omrør efter hver gang.
- Beklæd en lille form med bagepapir og hæld massen heri. Brug gerne en form af metal. Pensl evt. bagepapiret med lidt olie, så slipper de bedre. Drys evt med et drys groft salt.
- Når karamellen er afkølet lidt, så klip den ud i små stykker. Spred stykkerne ud på bagepapiret - de vil klistre sammen, hvis de ligger for tæt.
- Lad karamellerne afkøle helt og vend dem evt. i flormelis. Så undgår du at karamellerne klistrer sammen.
- Hæld karamellerne på et opbevaringsglas med låg og hæld flormelis ved og ryst glasset godt. Du kan også pakke karamellerne ind i cellofan eller madpapir. Opbevares i køleskab. Ved stuetemperatur vil karamellerne blive meget bløde.
Noter
Det er super nemt at lave karameller i mikroovnen – disse med kakao smager SÅ godt!
Du skal bruge ganske få basis ingredienser til disse karameller. Mon ikke du har alle ingredienserne i dine skabe?
De er hurtige at fremtrylle, hvis du, eller din familie, pludselig skulle blive akut lækkersultne. Det kan jo ske.
Hjemmelavet slik smager altså bare bedst. 🙂
Karameller i mikrovnen er lækre. Sådan laver du karamelprøven og laver karameller med succes
Hvis du laver karamelprøven, går det ikke galt med karamellerne. De bliver hverken for bløde eller for hårde.
- Når karamellerne har “kogt” i 5 minutter, tager du lidt karamel fra. Dryp den i et glas koldt vand eller på en kold tallerken.
- Hvis/når du kan trille en kugle, og er tilfreds med konsistensen, er dine karameller færdige.
- Ønsker du hårdere karameller, så giv dem ½-1 minut ekstra af gangen, til de er færdige.
Disse karameller fik 6 minutter. De bliver lidt hårde, men ikke så hårde, at de ikke kan tygges. Opbevarer du dem ved stuetemperatur, bliver de blødere.
Drys gerne kakao karamellerne med lidt groft salt. Salt på karamellerne smager GODT, også på kakao karameller.
Her kommer et VIGTIGT tip når du koger karameller:
- Brug en ske af metal, silicone eller af træ, til at røre med. Røreskeer af plastic vil kunne smelte.
- Bemærk også at skålen bliver meget varm, og at selve karamellen også er rygende varm, så pas på fingrene!
- Plastskåle vil også kunne smelte, derfor er en glasskål bedst.
- Den skål du bruger, skal være høj, da karamellen bruser meget op under tilberedningen.
Når karamellen er afkølet lidt, klipper du den ud i små stykker. Stykkerne spredes ud på bagepapiret. Karamellerne må ikke røre hinanden, så klistrer de nemlig sammen.
Når karamellerne er helt kolde, kan du vende dem rundt i flormelis. Så undgår du at karamellerne klistrer sammen.
Nu kan karamellerne hældes på et opbevaringsglas med låg. Du kan også pakke dem ind i cellofan eller madpapir
Put lidt ekstra flormelis i glasset og ryst det jævnligt, for at undgå karamellerne klistrer sammen. Opbevar karamellerne køligt.
Hvor længe de kan holde sig? Lige til de er spist. Mine nåede slet ikke at klistre sammen, så de overlevede ikke mange dage.
Prøv de hurtige karameller med kakao. Mon ikke du har alle ingredienserne i dine køkkenskabe?
Du kan sagtens koge karamelmassen i en gryde også. Få inspiration i denne opskrift på karameller chokolade .
Få flere opskrifter på hjemmelavet slik, karameller og godter her.
På bloggen finder du flere opskrifter på flødekarameller lavet i mikroovn. Tjek f.eks. disse:
1.
2.
3.
4.
5.
Få flere opskrifter på karameller her:
1.
2.
3.
4.
5.