Hurtige flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn

  • Nemme flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn

Nemme flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovnLakrids, lakrids, lakrids og selvfølgelig da også lakrids i karamellerne! Her et tip om ultrahurtige flødekarameller med lakrids – lavet i en snæver vending i mikrobølgeovnen. Karamellerne kan sagtens laves i gryde også, så er tilberedningstiden blot længere. DSC_8920Er du en ivrig slikmund, der slet ikke kan vente, skulle du dog prøve mikroovns-varianten – det bliver lækre karameller og de er virkelig nemme at lave. Har du én gang prøvet at lave karameller i mikrobølgeovnen, vil du med garanti hurtigere springe på at koge en ny portion – gerne i andre varianter, med chokolade måske, med hasselnødder, eller noget helt tredje?

Her kommer opskriften på de nemme lakridskarameller:

Hurtige flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hurtige flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Karameller
Portioner: 30 stk
Det skal du bruge:
  • 1 dl sukker
  • 0,75 dl lys sirup
  • 0,25 dl mørk sirup eller muscovadosirup (du kan også bare bruge 1 dl alm sirup)
  • ½ dl fløde (piskefløde, kaffefløde eller Milda light)
  • 1½ tsk lakridssirup
  • Drys: Lakridspulver
Sådan gør du:
  1. Bland alle ingredienserne i en høj varmefast glasskål. Den skal kunne tåle meget høj temperatur og have meget høje kanter, for karamellen bobler meget op undervejs.
  2. Kog først karamellen 3 minutter ved høj effekt.
  3. Kig til karamellen
  4. Kog karamellen 2 minutter igen
  5. Kig til karamellen
  6. Giv herefter kun karamellen 30 sekunder af gangen. Dryp forsøgsvis en smule karamel på en kold tallerken. Stivner karamellen når den bliver kold, er den fin, ellers giv karamellen 30 sekunder til.
  7. Foretrækker du karamellerne bløde er tilberedningstiden kortere end hvis du foretrækker dem hårde.
  8. Beklæd et varmefast fad med bagepapir penslet med lidt smagsneutralt olie
  9. Hæld karamelblandingen heri.
  10. Lad blandingen afkøle til næsten helt koldt, herefter klippes/skæres karamellerne ud.
  11. Sørg for at lave god afstand mellem karamellerne, da de ellers vil klistre sammen.
  12. Når karamellerne er helt afkølede, kan de vendes i lakridspulver.
  13. Opbevares i bøtte med tætsluttende låg. Læg et ark mellemlægspapir imellem lagene, så karamellerne ikke klistrer sammen.
  14. Karamellerne kan holde sig ca.1 uge i køleskab vil jeg gætte på, men tro mig, de er spist længe før 😉

Nemme flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovnNemme, nemme, karameller – her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut.

Jeg har brugt Muscovavdosirup, fordi det giver en særligt god, sød og krydret smag. Kan du ikke lige opdrive den slags sirup, kan mørk sirup eller alm. lys sirup også bruges. Nemme flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovnJeg har brugt fløde light, her OMA, men brug gerne alm. piskefløde, det vil uden tvivl give rigtigt gode karameller, men også mere kalorietunge. DSC_8908 Lakridssirup og lakridspulver kan købes i de fleste større supermarkeder og vist også i Tiger? Jeg har brugt Johan Bülows lakridssirup og Urtekrams lakridspulver, som jeg synes er rigtigt god. DSC_8913DSC_8921En – to – vupti – et fad færdige lakridskarameller klar til dig. Haps 🙂
Nemme flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn

God fornøjelse med karamelkogeriet 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 6. november 2015 af 19:41- Svar

    Er 1/2 dk fløde lig 1/2 dl fløde?
    God weekend

    • Gitte Hansen 6. november 2015 af 21:02- Svar

      Hej Jenny
      Ups – ja det var da vist noget af en smutter. Jeg har skyndt mig at rette opskriften til. Beklager – korrekturlæseren sov i timen 🙂
      Rigtig god weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar