Flødekarameller med lakrids. Uhm her får du opskriften på de nemmeste, lækreste lakridskarameller lavet i mikroovn.
Lakrids, lakrids, lakrids og selvfølgelig da også lakrids i karamellerne!
Her et tip om ultrahurtige flødekarameller med lakrids, lavet lynhurtigt i mikrobølgeovnen. Karamellerne kan sagtens laves i gryde også, så er tilberedningstiden blot længere.
Hvis du er vild med lakrids, vil du elske disse lakridskarameller 🙂
Er du en ivrig slikmund, der akut er blevet lækkersulten, så prøv mikroovns flødekaramellerne.
Det bliver lækre karameller og de er virkelig nemme at lave.
Har du én gang prøvet at lave de hurtige karameller, så er jeg sikker på at du vil blive fan.
Er du ikke så vild med lakrids, så kan du sagtens lave andre varianter. Prøv lækre karameller med chokolade, vanilje, nødder, eller noget helt tredje?
Du kan finde flere opskrifter på mikrobølgeovns-flødekarameller på bloggen her eller kig med nederst i dette indlæg.
Her kommer opskriften på de nemme lakridskarameller:
Flødekarameller med lakrids i mikroovn – få en nem opskrift her
Ingredienser
- 1 dl sukker
- 0,75 dl lys sirup
- 0,25 dl mørk sirup eller muscovadosirup kan erstattes med lys sirup
- ½ dl fløde piskefløde, kaffefløde eller Milda light
- 1½ tsk lakridssirup
- Drys: 1-2 spsk lakridspulver
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en høj varmefast glasskål. Den skal kunne tåle meget høj temperatur og have meget høje kanter, for karamellen bobler meget op undervejs.
- Kog først karamellen 3 minutter ved høj effekt og rør rundt
- Kog karamellen 2 minutter igen og rør rundt igen
- Giv herefter kun karamellen 30 sekunder af gangen. Dryp forsøgsvis en smule karamel på en kold tallerken. (karamelprøven) Stivner karamellen når den bliver kold, er den fin, ellers giv karamellen 30 sekunder til.
- Foretrækker du karamellerne bløde er tilberedningstiden kortere end hvis du foretrækker dem hårde.
- Beklæd et varmefast fad med bagepapir penslet med lidt smagsneutralt olie og hæld karamelblandingen heri
- Lad blandingen afkøle til næsten helt koldt, klip herefter karamellerne ud. Sørg for at lave god afstand mellem karamellerne, da de ellers vil klistre sammen.
- Vend karamellerne i lakridspulver, når de er helt afkølede
- Opbevar karamellerne i bøtte med tætsluttende låg. Læg et ark mellemlægspapir imellem lagene, så karamellerne ikke klistrer sammen. Drys ekstra lakridspulver på og omryst. Karamellerne kan også pakkes ind i cellofan
- Karamellerne kan holde sig ca.1 uge i køleskab vil jeg gætte på, men tro mig, de er spist længe før 😉
Noter
Nemme karameller med lakrids. Er du også vild med lakridskarameller?
Nemme, nemme, karameller og så lækre er de også.
Karamellerne bliver mere hårde, når du opbevarer dem i køleskab. Tag gerne bøtten ud nogle minutter før servering.
Tro mig. Du kommer til at gå forbi køleskabet rigtigt tit for at hapse flødekarameller.
Sådan laver du flødekarameller med lakrids. Se billederne af karamelprocessen i billeder fra start til slut her:
Jeg har brugt Muscovavdosirup, fordi det giver en særligt god, sød og krydret smag.
Kan du ikke lige opdrive den slags sirup, kan mørk sirup eller alm. lys sirup også bruges. J
Lakridssirup og lakridspulver kan købes i de fleste større supermarkeder. Find det også i Matas og Søstrene Grene / Tiger.
Uhm jeg kan godt lide en salt lakridspulver. Nogle gange kan man også få en mere sød lakridspulver. Lad bare dine egne smagsløg råde.
En – to – vupti – et fad færdige lakridskarameller klar til dig. Haps 🙂
God fornøjelse med karamelkogeriet.
Få flere lækre opskrifter på nemme karameller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Flere lækre opskrifter på karameller lavet i mikroovn:
10.
11.
12.
13.
14.
Er 1/2 dk fløde lig 1/2 dl fløde?
God weekend