Kæmpe store cookies med farin og Kitkat

Hurtige kæmpestore cookies med farin og Kitkat

Kæmpe store cookies med farin og Kitkat

 

Fredag. X-factor og en pludselig trang til at fylde kagefadet.

Fredagskyllingen var i ovnen – en eksperimenterende  variant, som du kommer til at høre om i morgen. Klokken var 19 – og x-factorfinalen nærmede sig med stormskridt.

De kager skulle altså være særligt lynhurtige! Bagepladerne skulle kunne kastes ind i ovnen, i eftervarmen fra kyllingen. Kagerne skulle være klar til servering kl. 20.00. Sharp!

Strenge krav – men tro det eller ej. Kl. 19.30 var kagefadet fyldt med lækre cookies.

Kæmpe store cookies med farin og Kitkat

Lynhurtige cookies, hvor dejen kunne røres sammen  med en gaffel på 5 minutter. Jeg fandt nogle Kitkat i køkkenskuffen, som jeg hakkede groft og puttede i.  Brug bare det chokolade du har. Cookies’ene er nemme at lave og ingredienslisten er overskuelig, jeg tænker du har det meste på lager?

…og vi starter lige med et STORT SKRALD-grin. Jeg kom på Bagenørdens Facebook-side til at skrive at jeg havde lavet cookies med Kite-kat – og jo er du vaks kan du hurtigt se det sjove?  Kitekat elskes mest af firbenede væsener der siger MIAJV 🙂

Det er selvfølgelig KitKat jeg har brugt 🙂

DSC_3114

Her kommer opskriften på

Hurtige kæmpestore cookies med farin og Kitkat:

Du skal bruge (40 store cookies eller 60 mindre cookies):

350 gram farin

3 æg

1 tsk. vaniljesukker

1 dl. olie

300 gram hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

2 grofthakkede KitKat (eller anden chokolade)

DSC_3120

Kæmpe store cookies med farin og Kitkat

Sådan laver du lynhurtige kæmpestore cookies med farin og Kitkat:

  • Rør farin, æg og vaniljesukker. Brug gerne elpisker men du kan også nøjes med en gaffel. Pisk godt.
  • Tilsæt olie.
  • Bland natron og bagepulver med hvedemel og tilsæt.
  • Rør godt.
  • Tilsæt grofthakket KitKat.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

DSC_3127

  • Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt dejklatter på bagepladen med to teskeer, hvis dine cookies skal være små, eller spiseskeer hvis dine cookies skal være større.
  • Bag cookies’ene 6-8 minutter v. 175 grader varmluft hvis du bager små kager og 8-10 minutter hvis du bager store kager.

Kæmpe store cookies med farin og Kitkat

  • Kagerne er færdige når de er sprøde og gyldne. Hvis du godt kan lide at de er bløde i midten, så tag dem evt. ud lidt ud lidt før.
  • Lad kagerne køle af på en bagerist.

Det er ikke lyv når jeg fortæller dig, at kagerne var færdige på et kvarter. Vildt hurtige kager. Sprøde kager. Knasende sprøde. Lækre!

X-factor er nået til afgørelsen og kagefadet er tomt.

Kagerne er så hurtige at lave, at det er lige før du kan nå at bage en portion imens der er reklameblokke, hvis du ser TV på en kanal hvor der er for mange af den slags. Ringer uventede gæster på døren, er det lige før du kan nå at bage en portion imens dine gæster tager overtøjet af.

Jeg tænker du sagtens kan variere kagerne? Bruge hvidt sukker istedet for brun farin? Bruge mørk chokolade i stedet for Kit(e)Kat, bruge lidt mandler i, tilsætte lakrids, tilsætte kakao måske?

Der er vist basis for at vi eksperimenterer lidt mere med denne opskrift, tror du ikke? 🙂

Kæmpe store cookies med farin og Kitkat

Mere inspiration

5 tanker om "Hurtige kæmpestore cookies med farin og Kitkat"

  1. Hov – jeg troede slet ikke at min første kommentar var kommet med – men der var den jo. Du må bære over med mig 😉

  2. Kære Gitte.
    Tusind tak for inspiration på FB. Jeg står nu igen med en børnefødselsdag hvor jeg skal bage uden mælkeprodukter og kom dine cookies flyvende ned fra himlen. Sidst bagte jeg dine kokostoppe og biscotti med kakao. Denne gang bliver det kæmpe store cookies 🙂
    Tror du, at de kan holde sig 14 dage i en kagedåse – hvis altså jeg stiller kagedåsen laaaangt væk og glemmer alt om den??
    Mange hilsner
    Maja

    1. Hej Maja
      Tusind tak for din besked. Skønt du har lyst til at kaste dig ud i så mange opskrifter på bloggen. Disse cookies vil være gode til dit formål, men jeg tror dog at 14 dage i kagedåse vil forringe smag og kvalitet. Jeg ville bage dagen før, hvis muligt, så risikerer du heller ikke at de er spist før 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagebageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Kære Gitte.
    Tusind tak for tippet på FB. Står igen og skal bage kager til børnefødselsdag hvor en af deltagerne ikke kan tåle mælkeprodukter (men gerne mælkechokolade i små mængder). Du har lige reddet mig 🙂
    Jeg glæder mig allerede til at bage dem i weekenden. Tror du, at de kan holde sig i 14 dage i en kagedåse – hvis man vel om mærke sørger for at INGEN kan komme til dem i de 14 dage?
    Mange hilsner
    Maja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *