Hurtige kalorielette grillspyd – marineret svinekød, peberfrugt og løg.

DSC_6944Det er sommer og svedende varmt. Der skal grilles skal der. Hvad skal vi finde på? Hvad siger du til grillspyd med marineret svinekød og dagens grønt fra køleskabet; f.eks. peberfrugt og løg?

Opskriften er nem. Det skal den være, på lumre terrassedage. Vi gider ikke stå i de varme kødgryder og vi gider ikke bruge oceaner af tid på køkkenforberedelser, vel?

DSC_6903

Dagens grillret var nem: Svinekød i tern blev lagt i olie/krydderimarinade i 1 time. Herefter terrassetid. Spyd blev lavet. Grill. Så er der mad! 🙂

DSC_6914

Til grillspyd med marineret svinekød, peberfrugt og løg skal du bruge:

500 gram svinekød i tern. Kalkunkød kan også bruges

Marinade:

½ dl. olie

1 spsk. paprika

1 spsk barbecuekrydderi/all-roundkrydderi

Et knivspids salt.

½ tsk. peber

Grønt:

F.eks.: 4 rødløg, 3 alm. løg, 1 rød peberfrugt og 5-6 halverede cocktailtomater. Tøm gerne køleskabet og brug de grøntsager der trænger allermest til at blive brugt.

Bambusgrillspyd eller grillspyd af metal.

Sådan gør du:

  • Bland krydderierne i olien og vend kødet rundt heri. Lad kødet trække 1 time minimum i køleskab. Du kan bruge lige de krydderier du synes allerbedst om, pres også gerne  4-5 fed hvidløg med.

DSC_6901

  • Tænd op i grillen. Du kan også grille spydene på gasgrill, på grillpande eller v. ovnens grill.
  • Snit grøntsagerne groft. Læg grillspydende i vand, inden du skal bruge dem, så undgår du at der går ild i dem på grillen 😉

DSC_6907

  • Sæt skiftesvis kød og grønt på grillspyd.

DSC_6919

  • Grill spydene kort tid på hver side. Stå klar til at vende ofte. 

DSC_6936Vi havde kartoffelrester vi hurtigt kunne brase. Kartoflerne kunne vel også være tilberedt på grillen, men så langt rakte min fantasi ikke.
DSC_6942DSC_6943Vi spiste aioli til. Jep købe Hellmanns-mayo iblandet 2 fed hvidløg og lidt salt. Vores yndlings-kartoffeltilbehør her i huset. Ja jeg ved, at jeg burde lave den mayo selv, men sådan gik det (heller) ikke i dag. Aioli-quicky, og en langt billigere løsning end at færdigtlavet købeaioli.
DSC_6945Dagens hurtige grillmenu, i den fedtfattige ende af skalaen. Spydene tog lidt tid at lave, men grøntsagstilbehøret slap jeg så for at lave. Smart med et “all-in-one”-spyd.

Ideen er hermed givet videre. Læg evt. kødet i marinade om morgenen, så er det endnu nemmere om aftenen når du kommer hjem=endnu mere terrassetid til huskokken. 😉

DSC_6947

Håber du, også, har haft den skønneste dag? Jeg må bekende, at min krop fungerer bedst, når temperaturerne holder sig omkring de 20 grader.

Det tyder på, at det vist bliver Norge til sommer og ikke Italien, som jeg ellers har drømt om. Tror ikke jeg kan overtale min familie til Italien, og efter i dag, ved jeg faktisk heller ikke om jeg kan overtale mig selv.

Jeg tænker, at Norge da ikke kan byde os tåge og 8 grader to somre i træk, vel?? 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar