Hurtige sprøde sirupskager med ingefær

  • Sirupskager med ingefær

Sirupskager med ingefær

I den nyligt overståede sommerferie tog jeg på venindetur i sommerhus med en stabel kager under armen.  Skønt at holde sommerferie hvor der er tid til at tage på venindetur og til at bage kager selv TIL HVERDAG!

Suk! Søde sommerminder! Godt der snart er en weekend i vente 🙂

Min veninde har en kagesulten familie og alle kagerne blev spist. Skønt! Den familie er da værd at bage kager til og de ved, at når de ser mig igen, så har jeg kager med under armen igen 🙂

Jeg bagte en kæmpe tigerkage (marmorkage i bradepande) og en kagedåse fyldt med sirupskager med ingefær. Der var kun krummer tilbage i både dåse og kagefad! Den store mængde sirup i kagerne giver den lækreste krydrede smag, der så fint harmonerer med ingefær.

Sirupskager med ingefær

Der blev også et lille fad sirupskager med ingefær til husets håndværkere. Håndværkere ELSKER hjemmebag, så ved du det! Listigt trick. Det får de gode pålidelige håndværkere til at blive hængende 🙂

Sirupskager med ingefær

 Her får du opskrift på hurtige sirupskager med ingefær:

Du skal bruge:

125 gram blødt smør

4 dl. mel

1 dl. sukker

1 dl. sirup

1 tsk. natron

2 tsk. ingefær.

Sådan laver du sirupskager med ingefær (40-stk):

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Rør den bløde smør med sirup og sukker.
  • Tilsæt mel iblandet ingefær og natron.
  • Rør med ske eller i røremaskine. Dejen bliver sej og tyk.
  • Dejen sættes på en bageplade med to teskeer, med god afstand imellem.
  • Kagerne bages 8 minutter.
  • Sættes til afkøling på bagerist og kagerne nydes når de er sprøde og afkølede.

DSC_7794 Sirupskager med ingefær Sirupskager med ingefærEt fad sirupskager med ingefær klar på ingen tid. Farligt hurtige småkager! 😉

Ingefærkagerne troede jeg egentligt mest appellerede til voksne, men børnene guffede løs. Ingefærkagerne kan altså spises af både børn og voksne, jeg har beviser! Planen var egentligt at bruge koldt smør, og rulle dejen ud, sætte på køl, skære i skiver, som de klassiske ingefærsmåkager  Men så tålmodig var jeg ikke.

Sirupskager med ingefær

Tiden var knap (ja selvom det var ferie!). Der blev brugt lunt smør (der var 30 grader i køkkenet!) og dejen blev flydende og måtte sættes på plade  med en ske.

Kagerne smagte godt, men vil du have særligt sprøde ingefærkager, så prøv lige at tage det lidt mere køligt end jeg. Koldt smør og afkøling i koldt køleskab. Dejen skæres tyndt ud dagen efter=endnu mere knasende sprøde ingefærkager! 😉

Kagedåsens sirupskager med ingefær blev også sprøde, men anderledes ligesom. Derfor kalder jeg dem heller ikke ingefærkager. Rigtige ingefærkager er anderledes, og dem kommer jeg til at skrive om en anden gang.

Sirupskagerne forsvandt som dug for solen alligevel, det er jo ikke udseendet eller navnet  det kommer an på vel? 😉

Sirup i kager er godt. Ingefær i kager er også godt. Smør i kager er ALTID godt. Selvfølgelig måtte sirupskagerne blive en succes. Prøv dem! Der kan være en kagedåse fyldt på et kvarter 😉

Sirupskager med ingefær

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 9. august 2014 af 16:34- Svar

    Hej Gitte

    Skal der ikke bagepulver i?

    Jenny

    • Gitte Hansen 10. august 2014 af 15:49- Svar

      Hej Jenny
      Igen redder du mig. Jeg havde simpelthen svipset 1 tsk. natron. Jeg glemte det simpelthen både da jeg lavede kagerne og da jeg skrev opskriften. Så forstår jeg bedre hvorfor kagerne blev så faste. Jeg er nødt til at bage dem igen med natron, for selvfølgelig skal der da hævemiddel i.
      Jeg har rettet opskriften til og siger tusind mange tak for din hjælp og fordi du var så vågen og opmærksom.
      Dejligt jeg har dig som med-korrekturlæser 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar