Hurtige tortilla pizzaer med skinke, ost, løg og peberfrugt

DSC_7597

 

Altså når weekenden starter med sol, kold cola og stængerne oppe? Hvordan skal man så lige få lavet det dér mad?

Fredagen startede med driverliv i stor stil. Sent hjemme, javist, men med en fredfyldt sommeragtig weekendstemning i kroppen. Sommerferieagtig lethed kunne man vist også sige?

NÅ men klokken blev 18, maverne rumlede og så du’r det jo ikke at fortsætte med at sidde sådan hér vel??
20130823_194425

Der var skinkestrimler i køleskabet der skulle bruges. Der var en pakke chili tortilla wraps. Der var revet ost, peberfrugt og løg.

Tænke tænke. Tortilla med salat og kold skinke? Tja, næh.

DSC_7587

 Hvad med hurtige tortilla pizzaer? Jo det blev det. Vi var kun 3 hjemme til spisning, så 6 tortilla måtte være nok. (Indrømmet, tortillaerne mætter ikke det store, så vi var flere der måtte supplere med en køleskabstur i løbet af aftenen) 😉 Lav gerne en STOR skål salt til (hvis du gider!)

DSC_7590

Jeg penslede tortillaerne godt med olie.DSC_7586 og dryssede med revet ost. DSC_7588Jeg fordelte fyldet på toppen. Ost og skinke nederst. DSC_7589Fyldet kan varieres i det uendelige. Brug ikke ingredienser der afgiver for meget væde (fugt eller fedt) Hiv gerne dine børn med i køkkenet og få dem til at pynte tortillapizzaer med deres yndlingsfyld. Hvis børn er med i processen, glider menuen som regel lidt lettere ned 😉
DSC_7591

Jeg toppede med majs. Tror tortillapizzaerne kunne være blevet meget mere interessante, hvis der havde været lidt salat til? Salaten måtte vi tænke os til. Dovenskab havde ramt min krop. Aftensolen kaldte 😉DSC_7592“Pizzaerne” bages i ca. 10-15 minutter ved 175 grader varmluft.

Sørg for at fyldet er fordelt godt ud til kanten, ellers vil kanten på tortillaerne blive meget hård/tør.

Pizzaerne er færdige når osten er smeltet og fyldet tilberedt.
DSC_7595Dinner is served.

Jeg BURDE have lavet en grøn salat til, og fordelt den på toppen, gerne med en creme fraiche dressing til. BURDE, men jeg var gået i stå på terrassen. Fortrød lidt, skulle vist alligevel have overkommet at skære de par salatblade. Tortillaerne havde haft godt af lidt ekstra fyld og vi havde faktisk også brug for lidt mere fyld i maven.

DSC_7604

Tortillaerne spises nemmest ved at skære/klippe med i kvarte og så spise med fingrene. Sønnikke klappede sine tortillaer sammen og var faktisk ret vild med disse tortillapizzaer. Helt som forventet. Han elsker alle retter med højt kalorieindhold og begrænset fiberrigdom. 😉

Tortillaerne ville egne sig godt til et tapas- eller buffetbord. Jeg kunne forestille mig dem smurt med rød eller grøn pesto og drysset med lidt ost og så skåret i småstykker? Små lækre hapser vil det blive? Hvad med olieventapenade, hvis man er til den slags? Som snack til en velkomstdrink?

Tortillapizzaerne er lynhurtige at lave, men knap så sunde, knap så mættende og så fylder de hulens meget på bagepladen. Der var kun plads til 2 tortillaer pr. plade. Jeg ville ikke kunne tilberede flere tortillaer end max. 6, medmindre de skal laves af flere omgange. Jeg ved ikke lige hvad den gode løsning er på det problem? Man KAN jo ikke lave af flere omgange, medmindre de første bliver kolde? Har du mon en god løsning?

Jalapenos-tortillaerne smagte så meget bedre end de “neutrale”, så dem køber jeg bare fast fremover tror jeg.

Så er der lynhurtige tortilla-pizzaer. Rigtig god fornøjelse. Smæk du også bare stængerne op 😉
DSC_7597

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Julie 24. august 2013 af 22:33- Svar

    Super god ide!
    Har lige set at “Santa Maria” har lavet en ny slags tortilla som skal forestille at være en pizza tortilla 4 stk. per. pakke. I denne uge i Kvickly koster en pakke 15 kr.(:

    • Gitte Hansen 24. august 2013 af 23:01- Svar

      Hej Julie

      Supergodt tip. Jeg gætter på at Pizza-tortillaerne er lidt tykkere? De almindelige tortillaer er nemlig lidt tynde. Lækre nok, men ikke så mættende. Pizza tortillaerne må prøves. Det er jo legende leg og lækker at bunden bliver supersprød.
      Tak for din feedback. Hyggeligt du har lyst til at kigge med her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar