Tortilla pizza med ost, løg, skinke og peberfrugt. Her får du opskriften på nemme tortilla pizzaer lavet af tortillabunde.

Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt

 

Altså når weekenden starter med sol, kold cola og stængerne oppe? Hvordan skal man så lige få lavet det dér mad?

Fredagen startede med driverliv i stor stil. Sent hjemme, javist, men med en fredfyldt sommeragtig weekendstemning i kroppen. Sommerferieagtig lethed kunne man vist også sige?

NÅ men klokken blev 18, maverne rumlede og så du’r det jo ikke at fortsætte med at sidde sådan hér vel??
20130823_194425

Der var skinkestrimler i køleskabet der skulle bruges. Der var en pakke chili tortilla wraps. Der var revet ost, peberfrugt og løg.

Tænke tænke. Tortilla med salat og kold skinke? Tja, næh.

DSC_7587

 Hvad med hurtige tortilla pizzaer? Jo det blev det. Vi var kun 3 hjemme til spisning, så 6 tortilla måtte være nok. (Indrømmet, tortillaerne mætter ikke det store, så vi var flere der måtte supplere med en køleskabstur i løbet af aftenen) 😉 Lav gerne en STOR skål salt til (hvis du gider!)

Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt

Jeg penslede tortillaerne godt med olie.Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt og dryssede med revet ost. Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugtJeg fordelte fyldet på toppen. Ost og skinke nederst. Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugtFyldet kan varieres i det uendelige. Brug ikke ingredienser der afgiver for meget væde (fugt eller fedt) Hiv gerne dine børn med i køkkenet og få dem til at pynte tortillapizzaer med deres yndlingsfyld. Hvis børn er med i processen, glider menuen som regel lidt lettere ned 😉
Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt

Jeg toppede med majs. Tror tortillapizzaerne kunne være blevet meget mere interessante, hvis der havde været lidt salat til? Salaten måtte vi tænke os til. Dovenskab havde ramt min krop. Aftensolen kaldte 😉Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt“Pizzaerne” bages i ca. 10-15 minutter ved 175 grader varmluft.

Sørg for at fyldet er fordelt godt ud til kanten, ellers vil kanten på tortillaerne blive meget hård/tør.

Pizzaerne er færdige når osten er smeltet og fyldet tilberedt.
Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugtDinner is served.

Jeg BURDE have lavet en grøn salat til, og fordelt den på toppen, gerne med en creme fraiche dressing til. BURDE, men jeg var gået i stå på terrassen. Fortrød lidt, skulle vist alligevel have overkommet at skære de par salatblade. Tortillaerne havde haft godt af lidt ekstra fyld og vi havde faktisk også brug for lidt mere fyld i maven.

Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt

Tortillaerne spises nemmest ved at skære/klippe med i kvarte og så spise med fingrene. Sønnikke klappede sine tortillaer sammen og var faktisk ret vild med disse tortillapizzaer. Helt som forventet. Han elsker alle retter med højt kalorieindhold og begrænset fiberrigdom. 😉

Tortillaerne ville egne sig godt til et tapas- eller buffetbord. Jeg kunne forestille mig dem smurt med rød eller grøn pesto og drysset med lidt ost og så skåret i småstykker? Små lækre hapser vil det blive? Hvad med olieventapenade, hvis man er til den slags? Som snack til en velkomstdrink?

Tortillapizzaerne er lynhurtige at lave, men knap så sunde, knap så mættende og så fylder de hulens meget på bagepladen. Der var kun plads til 2 tortillaer pr. plade. Jeg ville ikke kunne tilberede flere tortillaer end max. 6, medmindre de skal laves af flere omgange. Jeg ved ikke lige hvad den gode løsning er på det problem? Man KAN jo ikke lave af flere omgange, medmindre de første bliver kolde? Har du mon en god løsning?

Jalapenos-tortillaerne smagte så meget bedre end de “neutrale”, så dem køber jeg bare fast fremover tror jeg.

Så er der lynhurtige tortilla-pizzaer. Rigtig god fornøjelse. Smæk du også bare stængerne op 😉
Tortilla pizza med ost, løg, skinke & peberfrugt


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.